RockStation

Mindenki a mainstreamért sikoltozik – Itt a Rosa Parks új lemeze

2014. április 25. - sunthatneversets

RosaParks_2.jpg

A győri illetőségű Rosa Parks az elmúlt öt év egyik legkitartóbb és legőszintébb hazai underground színfoltja, akik a kezdeti dalok post-rockos lebegéséből egy sokkal matekosabb, izgalmasabb hangzásvilágra tettek szert az utóbbi másfél évben. Ezt bizonyítják az I scream, you scream, we all scream for mainstream című nagylemez dalai is, melynek bemutatója tegnap volt a Dürer Kertben.

„A dalok megírásának kezdete egy időre esett dobosunk, Laci kiszállásával. A zenekar életében szerencsére nem okozott fennakadást, mivel a kilépés körülbelül egy időben történt a marionette ID feloszlásával, így számunkra természetes volt, hogy dobosukat, Bíró Petit kérjük fel. Peti pedig szinte azonnal igent mondott, az új számokat már együtt kezdtük írni. Ebben az időszakban jóval kevesebbet is tudtunk koncertezni, gyakorlatilag mindent a mielőbbi új anyagnak rendeltünk alá. Az album számai ugyanolyan metódusban születtek, mint a korábbiak: szabadjára engedtük az ösztönöket, az otthonról hozott hatásokat. Ez most azt eredményezte, hogy kevesebb lesz a hagyományos értelemben vett post rock-elem, és sokkal több a matek, a punk, persze, a saját értelmezésünkben. A végtelen dallamok helyett a játékosságon van a hangsúly, a lefelé bámulás helyett a felfelé nézésen.” - Mesél a lemez születéséről Bóna Flórián, a zenekar basszusgitárosa.

Az instrumentális zene finom bája, hogy a dallamok nincsenek szöveges keret közé szorítva, hagyják, hogy az egymásra épülő hangokból születhessenek meg a hallgatóban az érzések, gondolatok. Éppen ezért dalaik címét sem magyarázzák, hogy mindenki számára nyitva maradjon a szabad asszociációk óriás játszótere. A lemez címe is erről az attitűdről tanúskodik: „Az I scream, you scream, we all scream for mainstream egy régi angol nyelvű mondóka sajátos változata, amit a próbatermünk falán lógó diszkógömb inspirált”- avat be a címadás rejtelmeibe Bíró Péter.

A szerzői kiadásban megjelent lemez ingyenesen letölthető a zenekar Bandcamp oldaláról, de hamarosan megvásárolható lesz bakeliten és cd-n is. Aki pedig már most meghallgatná, annak itt van, tessék.

Rosa Parks Facebook: https://www.facebook.com/rosaparkshun

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr296083652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum