RockStation

Brea: Egy kis gonosz iszappakolás

2014. szeptember 15. - sandroo

10559718_802919926395686_3458931918299865598_n.jpg

Ismét egy általam eddig még ismeretlen bandát, ajánlok nektek szemre- és fülre vételezésre. A szóban forgó zenekar a Brea, ami egy oklahomai progresszív/stoner/sludge brigád nem kevés okkult beütéssel, tehát pontosan olyan muzsika, amelynél jobbat kívánni sem tudna magának egy papnövendék, hogy elvonja a figyelmét a reverenda alatt titokban a mellkasára feltetováltatott pentagram motívum gyógyulásával járó, viszketésről.... Súlyos és gonosz perceknek nézünk elébe....

Szóval az amcsi gonoszok, elég finom cuccot toltak az orrunk alá, vannak itt lassú, hömpölygős sludge témák, doom dallamok, komor hangulat, death metal beütésű hörgések, tiszta ének, tehát eléggé kitolták a határvonalakat, ezzel is szélesítik a mi zenei horizontunkat. A videó a novemberben megjelenő legújabb Titan című nagylemezükön szereplő egyik tételre készült, pontosabban a Kicking Tree névre fordított keresztelt nótát hallhatjuk/láthatjuk most tőlük. A lemez munkálatait Josh Newell (Cynic, Intronaut, In This Moment, Linkin Park) végezte mégpedig a Fathom Tree Studióban, Texas-ban. A majdnem hat perces videó egyáltalán nem unalmas, király riffek és hangulat uralja az első perctől az utolsóig, a hangzásra sem lehet panasz, ahol kell koszos, ahol kell csilingel, tényleg jó cucc lett. A banda tavaly megjelent Guests Among Clouds című bemutatkozó albumát a zenekar facebook oldalán meghallgathatjátok. Én személy szerint kíváncsian várom a novemberi lemezt, addig is itt a Kicking Tree....Hell!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr416696329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum