RockStation

Scream For Me Austria: Novarock Fesztivál @ Nickelsdorf, 2014.06.14., 2. Nap

2014. június 15. - sunthatneversets

02_50.jpg

Már az első nap megalapozta a Novarockon fesztiválozók jó hangulatát, de a fellépők neveire pillantva a buli "érdemi" része igazából csak szombaton kezdődött. Valahogy úgy sikerült a szervezőknek a tegnapi nap színpad-beosztását elkészíteni, hogy akár sátrat is verhettünk volna a Kék-nél, ugyanis onnan egy tapodtat sem mozdultunk a nap folyamán.

Tovább

Body Count a tévében

icetbodycount_darkside_20140613.jpg

Azért van abban valami megmosolyogtató, amikor a Body Count-ot tévében látja az ember. Márpedig pénteken éjjel Jimmy Fallon showjának vendége volt Ice-T és zenekara és találtak olyan dalt, aminek bizonyos részeit nem kellett kisípolni a tévében. A csapat 8 év után a héten jelentkezett új, Manslaughter című lemezével, melyről ITT írtunk.

Tovább

... mint a gép - Novarock Fesztivál @ Nickelsdorf, 2014.06.13., 1. Nap

01_42.jpg

10 éves a Novarock Fesztivál. Ez annak tudatában, mindenképpen nagy szó, hogy patinás fesztiválok sorával kell megküzdenie, és itt aztán elég szoros a mezőny. Egy 10 éves évfordulót pedig igazán meg kell ünnepelni, így aztán télen-tavasszal csak kapkodtuk a fejünket, hogy milyen fellépőgárdát sikerült összekalapálni a sógoroknak a Pannónia mezőre.

Tovább

Ha ma egy rakenroll dalt hallgatsz meg, Slash új dala legyen az!

Slash20123.jpg

Egy hete már mutattunk egy rövid részletet Slash szeptember 15-én érkező új albumának a World On Fire-nek a címadó dalából. A gitáros-legendát ezúttal is Myles Kennedy és a The Conspirators névre hallgató csapata kíséri. Slash húzós, nagyon rockos albumot ígér, amit ez a négy és fél perc egyelőre alátámasztani látszik. Szóval, ha ma egy rakenroll dalt hallgatsz meg, Slash új dala legyen az!

Tovább

Lehetetlen vállalkozás: This is your life – Ronnie James Dio tribute album

Ronnie_James_Dio_-_This_Is_Your_Life_cover.jpg

Van abban valami tiszteletre méltó, ha valaki a lehetetlenre vállalkozik. Mondhatni, kamikazénak áll, de közben a könyvtárból hosszú könyvet kölcsönöz. Wendy Dio, a rock-történelem talán legzseniálisabb énekes-zeneszerzőjének, Ronnie James Dionak özvegye megpróbált egy albumot összehozni az elhunyt hitves emlékének adózva, és támogatva a sztár egyik daláról – Stand up and shout - elnevezett rákellenes alapítványt. A vállalkozás második fele, reméljük, sikeres lesz! A minket érintő szegmens is tulajdonképpen az. Sikerült, amennyire sikerülhetett.

Tovább

Death To All és Gorguts a Barba Negra Trackben

Death To All.jpg

Chuck Schuldiner ugyan rövid időt töltött e földi árnyékvilágban, de ez alatt az extrém metal történetének legkülönlegesebb lemezeit alkotta meg. Folyamatosan változó felállású zenekara, a Death korai, nyers energiakitörésein már nyomokban fellelhető volt azt a nem mindennapi zsenialitás, ami a ’91-ben született Human című mesterművön kezdett kiteljesedni. A lemezt rögzítő három muzsikus kisujjában volt a jazz és a metal minden fortélya, amit Paul Masvidal gitáros és Sean Reinert dobos aztán az experimántális death-jazz fúzióban fogant Cynic-ben, Steve DiGiorgio bőgős pedig számtalan formációban kamatoztatott később. 2012-ben a három virtuóz gondolt egy merészet és életre hívta a Death To All-t, amivel Chuck zenei örökségét kívánják ápolni – kizárólag koncert-zenekarként. Az énekes/gitáros poszton Max Phelps, a Cynic jelenlegi frontarca áll, ő tölti be a Mester helyét. A Track június 25-i estje ünnep lesz minden igényes zenerajongó számára, amihez hozzájárul a legendás, kanadai Gorguts műsora is. További információk ITT.

Új EP-vel jelentkezett a Téveszme

Teveszme Akinek.jpg

Akinek minden a vállán nyugszik, nem nyugszik senki vállán címmel új EP-vel jelentkezett a Téveszme, akik tegnap este óránként feltöltöttek egy dalszöveges videót a 4 számos EP-ről. Az EP érdekessége, hogy a Rejtett alkönyvtár című dalban Pál Zsombor (Kozmosz) vendégszerepel. A felvételek Sohajda Péter irányítása mellett a Standing Waves Studioban zajlottak, a borítót pedig Barna József készítette. Alább pedig Ott az EP 4 dala.

Tovább

Hídavatás: Alter Bridge, The Treatment @ Budapest, PeCsa Music Hall, 2014.06.11.

IMG_2981.jpgj.jpg

Bocsássa meg a világ, hogy nem zenei vonatkozású témával kezdem, de szerintem vagyunk páran, akik nehezen tesszük túl magunkat azon az abszurd helyzeten, hogy a létező legszebb nyár esti időben a PeCsa fedett termében vagyunk kénytelenek szaunázni Myles Kennedyék első magyarországi fellépésével egybekötve.

Tovább

A mai napig játszom Voivod dalokat - Interjú Eric Forrest-tel az E-Force fönökével

E-Force - band.jpg

A thrash vonal egyik nagy zászlóvivője, Eric Forrest és zenekara az E-Force májusban szinte egy komplett magyar turnét bonyolított le. A debreceni bulin sikerült elcsípnünk és adott interjút a zenekarral és egyéb dolgokkal kapcsolatban. Őszintén és nagyon kedvesen állt rendelkezésemre. Az interjú készítésében távoli kolléganőm, Estelle is segítségemre volt.

Életed melyik pontján találkoztál először a metálzenével, és mik voltak az első kedvenceid?
Eric: Talán a Kiss vagy az AC/DC volt az, mikor tíz éves körül lehettem. Tizenhárom voltam amikor láttam a Judas Priest-et még a Screaming for vengeance turnéján, és valami elkapott. Azt éreztem: „Hűha, oké, nekem ezt kell csinálnom!”. Aztán jó pár 80-as évekbeli koncert videó után megszületett az életcélom: én csak rock and roll-t akarok játszani. Kedvenceim akkoriban? Nagy AC/DC rajongó vagyok, Deep Purple, Iron Maiden, tudjátok, a klasszikusok.

Tovább

A Battlecross játszik a Megadeth helyett az Aerodrome Fesztiválon

Battlecross.jpg

Bár pletykáltak ezt-azt arról, hogy ki lép a június európai koncerteket lemondó Megadeth helyére az Aerodrome Fesztiválon, végül az amerikai Battlecross pótolja Dave Mustaine-éket a június 16-án a Budapest Parkban ezzel pont került a feszt  végleges programjára, mely szerint 17.00-kor a Powerman 5000 nyit, őket követi 18.10-kor a Battlecross, Rob Zombie 19.45-kor veszi birtokba a színpadot, míg a fesztivált a Limp Bizkit 21.30-kor kezdődő koncertje zárja. További információk ITT.

Hallgasd meg a Radio Moscow új albumát!

10003940_852844514729458_1790313489_n.jpg
Egy sötét szobában fekszel...a tikkasztó hőség elviselhetetlen másodpercei vánszorogva telnek... csak fekszel, minden mozdulat felesleges.... a hőség ellen nem nyerhetsz.... a ventilátor ütemes kattogását hallgatod....kezedben gin tonic jéggel és citrommal... lassú fáradt füst száll a hamutartóból... hirtelen megszólal a háttérben egy dal, egyre nagyobb hangerővel...kiszakítva téged a fülledt letargiából, most már megismered...ez nem lehet más, mint a So Alone című nóta a  az Iowa-i psychedelic rock brigád a Radio Moscow új lemezéről. A banda  június 17.-én jelenteti meg legújabb lemezét Magical Dirt címmel.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum