RockStation

Vasárnap estére, itt egy új Slipknot dal!

2014. augusztus 24. - csigaur

Slipknot The Devil In I.jpg

Ha már unod a Ferencváros-Nyíregyháza mérkőzést, akkor kattints a tovább gombra és hallgasd meg az új Slipknot dalt!

Tovább

Harmatos gengszter-metal Amerikából : King 810 - Memoirs Of A Murder (2014)

King 810 Memoirs.jpg

A zenei biznisz kegyetlen egy világ. Ezt már az is tudja, aki a kis gyermekét viszi Alma együttes koncertre a vasárnapi ebéd előtt. Mindig is lesznek kiadók, Tv-csatornák, magazinok, akik a maguk stílusára, a saját arculatukhoz akarnak teremteni zenekarokat. Nincs is ezzel semmi baj, ez is csak egy biznisz a részükről, mint a mobiltelefon-, vagy sör eladás. Igaz, hogy ebből hiányzik a feeling, ellenben a kirakat-sztárok akár egy év alatt megkereshetnek annyit, mint a próbateremben csak álmodozó trú metal arcok egy életen keresztül. Természetesen ez nem csak a pop bizniszben menő. Hajtás után kiderül, hogy mi is a helyzet a metal zene terén.

Tovább

20 érdekes tény a Metallicáról

James Hetfield.jpg

Még a legelvakultabb Metallica rajongókat is érheti meglepetés, ha az alábbiakban elolvassák az eredetileg a Loudwire által készített összeállítást. Műgyűjtő-e Lars Ulrich, milyen hangszeren kezdett játszani James Hetfield, kitől tanult Kirk Hammett, hány zenekara volt Robert Trujillonak? .... 20 érdekes tény  a Metallicáról. (Fotók: Réti Zsolt)

Tovább

Koncertlemezzel jön a Dream Theater szeptember végén

DreamTheater2013_638.jpg

A legendás amerikai progresszív metal etalon, a Dream Theater szeptember 30-án jelentkezik új koncertlemezzel, ami DVD és Blu-Ray formátumban lesz elérhető. A felvételek a bostoni operaházban készültek és a kiadvány a Breaking The Fourth Wall címet fogja viselni. A hajtás után ízelítőnek van egy videó az új cuccról, a The Looking Glass dalhoz.

Tovább

Legyél a RockStation munkatársa!

Legyél az RS munkatársa!.jpg

A RockStation munkatársakat keres, akik az oldal tartalmi színvonalának további emelésében részt tudnak venni kritikai írásokkal, ismertetőkkel, koncertbeszámolókkal, interjúkkal, hírekkel és minden mással, ami beilleszthető ide. Most műfaji megkötöttség nélkül - természetesen a rockzenén belül - keresünk kollégát, tehát ha szereted a rock- metal zenét és kedvet érzel az íráshoz, van némi szabadidőd, sok zenét hallgatsz most csatlakozhatsz hozzánk! Részletek a hajtás után!

Tovább

At The Gates - Itt a borító

At-the-Gates-At-War-with-Reality.jpg

Nemrég mondtunk el egy csomó infót az At The Gates visszatérő lemezével kapcsolatban. Most megérkezett a lemezhez a borító is, mely Costin Chioreanu munkája. Tomas Lindberg énekes azt mondta a borítóval kapcsolatban, hogy mivel az At War With Reality című lemez alapkoncepcióját a mágikus realizmus, mint művészeti irányzat adja, ezért esett a választás erre a borítóra. Biztos így van.

Rocksztárok között is hasít az Ice Bucket Challenge

video-undefined-1F4DB94100000578-490_636x358.jpg

Pár hete elkezdett új internetes őrület, az Ice Bucket Challenge hullámára természetesen felültek a rocksztárok is. Aki lemaradt volna, ez az a dili, ahol egy jeges vízzel teli vödröt magukra borítanak a videón szereplő hírességek, majd kihívnak további embereket, akiknek ugyanezt teljesíteni kell. Aki nem teszi, az legalább 100 dolcsit fizet karitatív jelleggel egy alapítványnak. A mozgalommal egy durva betegségre az ALS-re kívánják felhívni a figyelmet. 

A MetalInjection.net szerint Mike Portnoy kezdte a sort kissé gagyi teljesítményével, aztán jött Charlie Benante (Anthrax), Chris Jericho bunyós, majd Duff McKagan (Guns n' Roses) fogadta el a kihívást - mondjuk az övé már elég menő.

A hajtás után van még a Linkin Park tagjainak mutatványa, de természetesen Dave Grohl-nak ezt is sikerült jól kimaxolni...

Az ALS (amiotrófiás laterálszklerózis) akaratlagosan mozgatható izmokat beidegző agyi és gerincvelői mozgató idegsejtek pusztulásával járó végzetes betegség. A beteg fokozatosan elveszíti mozgásképességét, nem tud enni, beszélni, végül lélegezni sem.

Tovább

Szombaton Budapesten Ian Anderson

IA_Group_Photograph_2.jpg

Alig pár nap, és ismét Budapesten üdvözölhetjük a Jethro Tull alapító géniuszát, Ian Andersont. A progresszív úttörő és zenekara a legnagyobb Tull slágereket, és a Homo Erraticus című új lemezét is előadja majd a Kongresszusi Központban, augusztus 23-án. Anderson egy nemrég adott interjújában elmondta: fizikailag rendben, mentálisan pedig kifejezetten élénknek érzi magát, így igyekszik olyan aktívan kitölteni az idejét, amennyire csak lehetséges.

Tovább

Ne temessétek a rock ‘n’ roll-t!

0spiritcaravan2014_48.jpg

A hét elején közöltük le Kiss Ákos írását Mi lesz veled rock ‘n’ roll? címmel. Az írást a Facebookon kommentáradat követte, majd másnap kaptunk egy e-mailt, melyben az állt, hogy erre a cikkre reagálva Ne temessétek a rock ‘n’ roll-t! címmel született egy másik írás, a DebrecenBár zenerovatának vezetőjétől Iski Nóra tollából, melyet alább olvashattok el.

Tovább

Újjáalakul a Superjoint Ritual

SuperJoint Ritual.jpg

Akik a Pantera mellett is szerették Phil Anselmot azoknak bizonyára sokat mond a Superjoint Ritual neve. A Pantera zenei eszméjét a hardcore és punk elemeivel vegyítő csapat mindössze két lemezt ért meg és 10 éve tűnt el, most azonban úgy néz ki, hogy ismét színpadon láthatjuk őket, hiszen a Phil Anselmo nevével fémjelzett, austini Housecore Horror Festivalon október végén újra összeáll a zenekar. Mi ez, ha nem egy jó hír!

Tovább

Gazdasági elemzés helyett: Misery Index @ Budapest, Dürer Kert, 2014.08.15.

14331925221_94a48fbe97_z.jpg

Az Arthur Okun közgazdász által bevezetett mutató után elnevezett marylandi négyes színre lépése előtt nem sokkal érkeztem (elnézést a két előzenekartól, a Morhordtól és az Eradicationtől!). Ráhangolódásképp a cimborák élményeit, sztorijait hallgattam az előző hét végén lezajlott Brutal Assaultról, aztán minden különösebb ceremónia nélkül belecsaptak Jason Nethertonék...

Tovább

Phil Anselmo tényleg szerepelt a Cooking Hostile-ben

cookinghostileepisode1_638.jpg

Körülbelül fél évvel ezelőtt írtunk arról, hogy egy agyament floridai srácról, Joey Siler-ről, aki amúgy nem mellékesen Pantera tribute zenekart is üzemeltet, egy animációs metal főzőműsort álmodott képernyőre, ez lett a Cooking Hostile. Az új epizódban, maga Phil Anselmo is "szerepel", egészen pontosan ő adja a hangját saját karakterének és Ozzy Osbourne figurájának. A hajtás után az agymenés Ozzyval, Chuck Billy-vel, Chris Cornellel...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum