RockStation

Top 10 death metal sláger

2014. szeptember 20. - dzsi.

death-metal-750x400.jpg

Hogy mi? Death metal? Sláger? De hát azok hörögnek b*zmeg! Pontosan. Bármilyen furán is hangozhat egyeseknek (a „bennfenteseknek” nyilván nem), ennek a műfajnak is megvannak a legnépszerűbb dalai, amik az átlagnál jóval gyakrabban kerülnek be a lejátszóba, ha éppen szóba jön a metálnak e zord ága. Ezekből válogattunk össze tíz megkerülhetetlen tételt, ami mellé természetesen még rengeteg egyéb, remek dalt fel lehet sorakoztatni – a komment mező erre most is tökéletes helyszín. A kiemelt szerzemények kvázi mellérendelő viszonyban vannak, hisz elég nehéz lenne igazságot tenni abban, hogy melyik jobb a másiknál. A válogatásnál – amellett, hogy eleve minél népszerűbb nótákról hadoválunk – fontos szerepet játszott az is, hogy a műfaj lehető legtöbb alirányzatát is bejárjuk, globális képet adva erről a szeretetteljes népségről.   

Tovább

Viking ököl oda csap ahova köll: Új Amon Amarth-videó

Amon Amarthe video.jpg

Magyarországon a mozik november 6-tól vetítik az Északiak: A viking saga (Northmen: A Viking Saga) című filmet, amelyben az Amon Amarth frontembere, Johan Hegg egy Valli névre hallgató viking harcost alakít. A zenekar nem véletlenül, most új videóval jelentkezett, melyben a film számos jelenete is látható. Alább a videó és a filmhez készült magyar nyelvű előzetes.

Tovább

Pankrációs videóval sokkol a Puscifer

PusciferTimCadiente3.jpg

Hát gyerekek, ez még mindig nem egy új Tool-dal, viszont Maynard James Keenan énekes másik projektjétől, a Puscifer-től tudunk mutatni egy új videót, amely még a 2011-ben megjelent Conditions of My Parole lemez, TOMA című dalára készült és még mexikói pankrátorok is vannak benne, meg a két tijuanai kopó, Jacob Vargas és Clifton Collins Jr. Amúgy elég vicces a videó.

Tovább

Jövőre új Lamb Of God lemez?

2014. szeptember 19. - dzsi.

968full-lamb-of-god.jpg

A The Jasta Show keretében beszélgetett a napokban a Hatebreed frontember Jamey Jasta a Lamb Of God-os Randy Blythe-tal. A kérdések elsősorban az énekes új, Dark Days című könyvére irányultak, amelyet már január óta ír, és 2015. februárjában fog a boltokba kerülni. A csevej közben azonban Blythe kikotyogta, hogy nagyjából ekkortájt fog megjelenni a következő LoG album is, amihez már a börtönben elkezdte megírni a szövegeket - ihlet az mondjuk akadhatott bőven a rácsok mögött. Várjuk szeretettel.

Új The Haunted klip az Eyes Of The Storm dalra

2014. szeptember 19. - KoaX

thehaunted2014band.jpgA The Haunted nem sokat teketóriázik, összekapták magukat és Marco Aro-val az élen megcsinálták az év egyik legjobb lemezét az Exit Wounds-ot. A Cutting Teeth című dal klipjét már láttuk, ellenben most itt van az Eye Of The Storm klipje, ami mellékesen a szerkesztőség kedvenc dala az új albumról. Hajtás után meg lehet csodálni!

Tovább

Rock alkímia: Robert Plant - Lullaby And...The Ceaseless Roar (2014)

2014. szeptember 19. - BETH

Robert-Plant-lullaby-and-The-Ceaseless-Roar_638.jpg

„Tudom, hogy nagyszerű” – jelentette ki Robert Plant –eddigi életműve alapján – jogos magabiztossággal, amikor legújabb, 2014. szeptember 9-én Lullaby And… The Ceaseless Roar című albumáról faggatták. A sok elismerés mellett a Rock Scene magazin által 2009-ben végzett olvasói szavazás során a ’legszebb rock mellkas’ kitüntetést is besöprő ikon az előző, Raising Sand (2007) nevet viselő lemeze óta eltelt idő tapasztalatait, zenei kísérletezéseit, és magánéleti eseményeit gyűjtötte össze erre, a 11 dalból álló felvételre, mellyel újra a ’fogyasztói’ elvárásokkal dacolva prezentálja sokszínűségét.

Tovább

The Ministry of Wolves-koncert az A38 Hajón

theministryofwolves01.jpg

A Ministry of Wolves, azaz A farkasok minisztériuma az Einstürzende Neubauten, a Nick Cave & The Bad Seeds és a Firewater egykori tagjaiból összeállt szupergrupp. A fellépők külön-külön már szinte mindannyian   jártak az A38 Hajón szeptember 28-án, most pedig egy egészen különleges koncertet tartanak itt: egy színházi előadás zenéjét adják elő, sajátos szereposztásban.

Tovább

THE SOUTHERN ORACLE – BALKÁNTURNÉ, KVLT NYITÓBULI ÉS SPLIT BAKELIT LEMEZ!

TSOCREW_HI-RES_01.jpg

A nyáron megjelent [HTH/LTH] lemezt bemutató körútra indul Kelet-Európában a budapesti The Southern Oracle. A hét országba (Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Macedónia, Görögország, Bulgária és Románia) ellátogató turné október 3-án kezdődik, mégpedig egy ősbemutatóval, hiszen aznap nyitja meg hivatalosan kapuit a Vörös Yuk utódjaként induló KVLT szórakozóhely.

Tovább

As Blood Runs Black lemezinfók, új dalok

2014. szeptember 18. - dzsi.

As_Blood_Runs_Black_-_2014.jpg

A kaliforniai deathcore As Blood Runs Black elég szépet kavart az idén. A bandában az évek során volt már vagy ezer tagcsere, gyakorlatilag folyamatosan azzal szenvedtek, hogy hosszabb távon meg tudjanak tartani egy koncertképes felállást, az első két album között is eltelt laza öt év. Közben gyakorlatilag ki is ment a divatból a műfaj (nyehehe...), szóval két szék közül a földre sikerült csüccsenni leginkább, pedig az első lemeznél baromi felkapottak voltak. Nem túl régen be is jelentették, hogy sajnos eddig tartott a sztori, feladják a küzdelmet. Aztán most meg már úgy tűnik, hogy ez csak valami trollkodás volt a részükről, mert október 27-én jön a harmadik lemez Ground Zero címmel, és ipari szinten turnézni is kezdenek. Elég olcsó trükk volt mondjuk ez a fajta figyelemfelkeltés, de láttunk már gázabbat is ennél. Alább két dal is meghallgatható az albumról, az egyik az Insomniac, a mádik pedig az All Or Nothing, s persze borító is van. 

Tovább

Novemberben visszatér a Madball

Madball 2014.jpg

Mármint Budapestre. A tavaly december Hajós koncertet, idén nyáron követte egy újabb az esztergomi Sportalsóban, november 16-án pedig ismét az A38 vendége lesz a legendás NYHC zenekar. A Madball a nemzetközi színtér egyik legfontosabb, New York-i bázisú hardcore zenekara, amely az 1980-as évek végén alakult az Agnostic Front egy mellékprojektjeként. Hosszú és rendkívül termékeny tevékenysége alatt a banda világszerte rajongók százezreit szerezte magának, azonban pár éve úgy tűnt, már nem bírják tovább és feloszlanak. Ez szerencsére nem következett be, így a tavaly decemberi koncert után most novemberben újult erővel térnek vissza, a Don Gatto és a Last Hope társaságában. További infók ITT.

Bunkó vagyok, de jól áll: Misery Index – The Killing Gods (2014)

2014. szeptember 18. - dzsi.

MiseryIndex-TheKillingGods-AlbumCoverArt.jpg

Mindig jó érzéssel tölt el, ha kijön egy új Misery Index lemez, legalább két dolog ugyanis már látatlanban is borítékolható: nem bénáznak és nem kislányoskodnak. Kevesen játsszák olyan impozáns leosztásban ezt a fajta sutyerák death/grindot mint ők, amire szerencsére egyre többen eszmélnek rá a 2008-as Traitors óta. A 2010-es Heirs To Thievery nálam konkrétan év lemeze volt akkor, azóta is rengeteget hallgatom, szóval fikázásra nem igazán kell számítani az alábbi sorokban sem.

Tovább

Itt vannak az új Slipknot maszkok

2014. szeptember 18. - KoaX

Slipknot 2014.jpg
Tudjuk, tudjuk.... Kezd kicsit unalmassá válni a Slipknot, de egyszerűen nem lehet mit tenni, ha folyamatosan csepegteti a zenekar a friss híreket, infókat. Mi meg vagyunk annyira elvetemültek, hogy az éjszaka közepén is (ekkor készült ez a bejegyezés) ezeket kutatjuk, keresgéljük, és feltárjuk őket, nektek! Hogy miért? Ne maradjatok le Ti se semmiről! Na, uccu neki! Tessék hajtani, és utána meglesni a videót az új maszkokról! Kommentben meg várjuk, hogy kinek melyik a kedvence?

Tovább

"Ez az, amit nem szeretnék megtudni" - Interjú Szakács Jocival az Influens gitáros énekesével

2014. szeptember 18. - KoaX

szakacsjoci.jpg

Néha a technika ördöge úgy gondolja, hogy kitol az emberrel. Készülsz a forgatásra, megint videóinterjút terveztünk. Emberünk még házhoz is jön, végre nem kell a több tízkilós cuccokat cipelni, négy kamera belőve, amikor amelyik a hangért lenne felelős úgy gondolja, hogy ment ő aznap már eleget az interjú kezdete után négy perccel kikapcsol, és többé nem is akar működni. Illetve, csak addig amíg csak az interjú tart... Murphy.....Mindegy, megoldottuk így, és Te most szépen tovább hajtasz és elolvasod Szakács Jocival  a Cadaveres dobosával, az Influens énekes-gitárosával készített interjúnkat!

Tovább

Elkészült az Iron Reagan új, totál debil klipje!

2014. szeptember 18. - dzsi.

iron_reagan_eredmény.png

Tegnap előtt jelent meg a richmondi, crossover thrasher Iron Reagan második lemeze The Tyranny Of Will címmel, amit már teljes egészében meg is mutattunk nektek. Nem tököltek sokat: az első klip is elkészült a koronghoz, méghozzá a Miserable Failure című dalra, amelyben a zenekar tagjai egy élelmiszerboltban, egy gyorskajáldában és egy köztéren is szétkapják a berendezést, ráadásul cameózik a klipben a Red Fang, a Toxic Holocaust és a Mudhoney több tagja is.  Alább a vicces klip, valamint a dalszöveg.

Tovább

Az őrület opusza - még egy új Revocation dal

2014. szeptember 18. - dzsi.

Revocation-large-headline.jpg

Már volt szó róla, hogy a bostoni, trükközős death/thrasht nyomó Revocation október 14-én jelentkezik ötödik nagylemezével, amely a Deathless címet kapta. A címadót egy hónapja már meg lehetett hallgatni, s most itt egy újabb dal, méghozzá Madness Opus címmel. Jó súlyos, pengén lehet rá hajat pörgetni, de a bátrabbak áshatnak is közben, mondjuk sírt. November 20-án amúgy elcsíphetitek őket is a Club 202-ben a Cannibal Corpse és Aeon társaságában.

Tovább

Crucified Barbara: vad svéd rockerlányok a Dürer Kertben

CrucifiedBarbara03.jpg

A Crucified Barbara tagjai a legkevésbé sem próbálnak megfelelni a nemi sztereotípiáknak: az 1998-ban alakult svéd zenekart négy olyan nő alkotja, akiknek egyáltalán nem okoz gondot kiállni a tombolásra éhes közönség elé, és jóféle rock and rollal ellátni a bajukat. Hazai bemutatkozásukra október 1-jén kerül sor a Dürer Kertben, ahol a dán Supercharger és a szintén svéd Junkstars után lépnek színpadra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum