RockStation

RockSTATION képgaléria v2.0

2014. február 02. - sunthatneversets

FRISS KÉPEK A GALÉRIÁBAN!

PROTEST THE HERO, TESSERACT, THE SAFETY FIRE & INTERVALS @ Dürer Kert, 2013.01.26. (Fotók: Réti Zsolt)


Created with Admarket's flickrSLiDR.

Tovább

Scott Kelly újra Budapesten!

0correctionshouse2013_20.jpg

Február 23-án ismét visszatér az A38 Hajó fedélzetére Scott Kelly, aki Steve Von Tillhez hasonlóan már akusztikusan hangszerelt szólódalaival is bizonyított a hazai Neurosis-rajongóknak. A The Ghost Forgiven In My Heart lemezbemutatóján pedig az anyazenekar billentyűse, Noah Landis, valamint Greg Dale kíséri majd a Neurosis alapítóját élőben, ahogy a lemezen is. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Megint koncertet adott az Infectious Grooves

INFECTIOUS-GROOVES1.jpg

Az Orion + More Fesztiválon tavaly júniusban már adott egy koncertet az Infectous Grooves. Akkor a színpadon Mike Muir (Suicidal Tendencies), Robert Trujillo (Metallica), Stephen Perkins (Jane's Addiction), Dean Pleasants (Suicidal Tendencies), és különleges vendégként Jim Martin (ex-Faith No More) volt jelen, aki az eredeti gitáros Adam Siegel helyén szerepelt. Az ötletgazda, ma Metallica-basszer Robert Trujillo azt mondta, hogy el tudja képzelni, hogy több hasonló koncertet is adjon a banda a jövőben. Nos ez most pénteken meg is történt, amikor is a csapat a híres hollywood-i klubban a Whiskey a Go Go-ban adott koncertet, Hajtás után van két felvételünk róla. 

Tovább

Így kell Meshuggah feldolgozást játszani a konyhában

0meshuggah2013_19.jpg

Egy Meshuggah-rajongó, jókedvű orosz fiatalember feldolgozta a kultikus svéd brigád legutóbbi Koloss című albumán szereplő Behind The Sun című dalt akusztikus gitáron és balalajkán. Eddig semmi extra nem volna a dologban, de a dobokat például konyhai vágódeszka és lábosfedők helyettesítik az ének pedig egy walkie-talkie-n keresztül szól. Ha valaki nem ismerné meg a dalt akkor azért az eredetit is ide raktuk támpontnak. (Fotó: Réti Zsolt)

Tovább

Történelmi lehetőség kihagyva: Within Temptation - Hydra (2014)

Within Temptation Hydra.jpgJégkirálynő (Ice Queen) trónja gótikus palotájában mintha már évek óta üresen állna. A szimfonikus, gótikus, meg ki tudja, még milyen metal abszolút piacvezetője, a Nightwish mostanában nem új és katartikus szerzeményeivel irányítja magára a figyelmet. Időrendi sorrendben második énekesnőjük, aki elődjéhez hasonlóan ajándék-lábbeliként útilaput kapott a többiektől, nem csupán gyermeke után teregeti ki a szennyest, miközben a billentyűs zenekarvezető elképesztő projectjének muzsikájával áprilisban akar kirukkolni. Rajongók hada fordíthat hátat a finn alakulatnak, miközben az e cikkünk tárgyát képező hollandok nemrégiben (2011) egy, a pályafutásuk csúcstermékét jelentő koncept-albummal (Unforgiving) rukkoltak ki. Minden adott volt tehát egy jó kis trónfosztáshoz…

Tovább

Effekt hegyek: Monster Magnet, Church Of Misery & Ozone Mama @ Club 202, 2013.01.29.

0monstermagnet2014_13.jpg

A Dave Wyndorf vezette Monster Magnetnek igencsak jót tett, hogy pár éve az osztrák Napalm Recordshoz szerződtek. A főnök kicsit lenyugodott és előbb egy tökös rocklemezzel (Mastermind), tavaly pedig a régi szép időket idéző széteffektelt space rock albummal jelentkeztek. A Last Patrol szinte kivétel nélkül jó kritikákat kapott, így aztán a zenekar egy észak-amerikai turnét is lenyomott, melyre időtlen idők óta nem volt példa, január közepén pedig az európai klubokat vették célba.

Tovább

Spinning trve metalra

Sabatongym.jpg

A svéd Sabaton a napokban lelátogatott szülőhelyük (Falun) egyik edzőtermébe, ahol egy spontán minikoncertet vezettek elő spinning közben. Hogy milyen lehet trve metálra spinning-gelni az hajtás után kiderül. Egyébiránt a csapat Heroes című új albuma május 16-án jelenik meg, Magyarországon legközelebb a Rockmaratonon láthatjuk őket, ott valószínűleg azért nem ilyen koncertet tolnak majd.

Tovább

Új dallal jelentkezik a Record Store Day-re a Clutch

Clutch2013.jpg

Stúdióba vonult a marylandi Clutch. Nem, nem az új lemezen dolgoznak, hanem mindössze egyetlen dalon, amely az április 19-én esedékes Record Store Day alkalmából jelenne meg egy 7 inch-es single formájában. A csapat a  baltimore-i Magpie Cage Recording Studio-ban dolgozik J.Robbins producerrel, a dal címe pedig Run, John Barleycorn, Run. Hajtás után van belőle egy pár másodperces részletünk, ha már a zenekar az Instagramon posztolta, illetve egy alapvetés a tavaly Earth Rocker című lemezről.

Tovább

A megbízható meglepetés: Skindred - Kill The Power (2014)

maxresdefault.jpgA Skindred kb. hét éve úgy vett le a lábamról a Roots Rock Riot-tal és a Babylon-nal, hogy akkor azt hittem, hogy majd ha a drum and bass, dub vonal teljesen lecseng, akkor nekik se lesz már túl sok keresni valójuk a zenei életben. Aztán két-három évente mindig kijöttek egy olyan albummal, amiben elkezdtek igazán dalokat írni, és elejétől-végéig gondosan megírt, könnyen befogadható számokkal nyomták tele a lemezeiket (Shark Bites And Dog Fights, Union Black).

Tovább

Death By Metal Fesztivál holnap

fleshgodapocalypse01.jpg

Most szombaton, február 1-én kerül sor az extrém metal zenék egyik legnagyobb, több mint 20 fellépőt felvonultató seregszemléjére a Dürer Kertben. A hagyományteremtő szándékkal megrendezésre kerülő Death By Metal Fesztiválon a hazai zenekarok mellett több külföldi csapat, köztük a Krisiun és a Fleshgod Apocalypse is fellép majd, valamint a Kataklysm, akik nemrég videóüzenetet is küldtek a hazai rajongóknak.

Tovább

Hamarosan befejezi új albumának felvételeit a Mastodon

Mastodon-in-the-studio.jpg

Az elmúlt néhány hétben már javában az új albumon dolgozott a Mastodon csapata Nick Raskulinecz producerrel. Ha hinni lehet a gitáros/énekes Brant Hinds Instagramon postolt fotójának és a hozzá írt "getting close" üzenetnek, akkor az együttes hamarosan befejezi az új lemez munkálatait. Az előzetes tervek szerint a lemez valamikor a tavasszal jelenik meg és a pletykák szerint a csapat turnéra is indul a francia  Gojira és a norvég Kvelertak társaságában. 

Tovább

Cadaveres- Itt az új klip!


Cadaveres band 2010.jpg

Elkészült a Cadaveres legújabb videója, a The Teaching című dalra. Sokat nem is fűznék a dologhoz, álljon itt a zenekar üzenete:
"Januárban pirítottunk a Stagediving feszten a dürerben, arról készült egy emelkedett hangulatú videó, ha jól megfigyeled hamar rájössz hogy a Kálmánnál ridegebbül ember nem játszik gitárkiállást. Februárban folytatjuk a magamutogatást!"

Tovább

Ezt a fajta rock zenét még öregen sem lesz ciki játszani: Turbo-interjú, Tanka Balázs énekessel

Turbo 2012.jpg

A Turbo jó ideje bejáratott név a hazai zenei palettán. A csapat jelenleg harmadik lemezén dolgozik, melyről még tavaly tettek közzé egy dal és hozzá egy remek videót is. Ezekről, illetve természetesen sok másról is szó esett a Tanka Balázzsal folytatott beszélgetésben.  

A legutóbbi lemezetek 2011-ben jelent meg Lost Measure címmel. Mi történt veletek azóta?
Balázs: Nos elég sok minden. Igazából mindenki megváltotta a világot. Van aki gyereket, van aki fesztivált csinált. Részt vettünk vagy 100 más projektben, és nem utolsó sorban írtunk vagy 2 lemezre való számot.  Ezekből lett szemezgetve az új 3. Turbo lemezre.

Tovább

Dühös cincogás: Of Mice & Men - Restoring Force (2014)

Restoring_Force.jpgMi olyat lehet elmondani a metalcore stílusról 2014-ben, amit még nem mondtak el százszor? Nincs már sok új a nap alatt, nincsenek nagy megfejtések és egyre kevesebb az új ötlet a színtéren. Sok banda tett ezért a stílus alakításáért, de ennél sokkal többen gyalázták meg annyira, hogy elég elcsépeltnek tűnjön. Továbbá legalább ennyi zenekar inkább csak úszott az árral, mint a szar a víz tetején és ezek is inkább ártottak mint használtak. Alapvetően bírom ezt a zenei vonalat és örvendek nagyokat, amikor gyöngyöt találok a sok szemét között, mint például a tavalyi Bring Me The Horizon, vagy a Killswitch Engage album. De azért már kell fenntartásokkal kezelem az újabb (és újabb) nekifutásokat, mint jelen írásunk tárgyát is, az Of Mice & Men január 28-án megjelent harmadik korongját,a Restoring Force-t.

Tovább

Zenészek nyilatkoznak a Fekete Zaj Fesztiválról

Flyer Fekete Zaj_2.jpg

Már csak pár napig, január 31-ig lehet kedvezményesen megvásárolni a belépőket az utolsó Fekete Zaj Fesztiválra, mely felvonultatja a hazai klubéletben ismert zenekarok legjavát. A minőségi alternatív és underground zenére épülő fesztiválról nemcsak a látogatók, hanem az ott fellépő zenészek és a szakma képviselői is számos kellemes emléket őriznek – az általuk megfogalmazott véleményeknél és élményeknél jobb ajánlólevélre nincs is szüksége a Fekete Zajnak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum