RockStation

Emlékké szelídült fájdalom: The Devil’s Trade – Those miles we walk alone (2014)

2014. november 23. - BETH

The Devils Trade Those.jpg

Makó Dávidnak, a Haw énekesének első, egyéni, igen bensőséges és letisztult szólóalbuma körülbelül egy hónappal ezelőtt, október 24-én jelent meg. A nyolc dalból álló, nagyjából fél órás felvétel - a zenészt idézve - az egri Standing Wave stúdióban, Sohinál készült el, és magában foglalja az összes olyan koncepciót, mondanivalót, és ”színt”, amit az eddigi zenekari munkássága során nem tudott beilleszteni az adott formáció profiljába.

Tovább

Melankóliába csavart eufória: Sólstafir, Esben and the Witch @ Dürer Kert, 2014.11.19.

Sólstafir 2014 2.jpg

Ez a nap is felvirradt végre! Elérkezett az év, általam leginkább várt koncertje! Nekem november 19-e volt a Karácsony, a Mikulás, a Nyuszi és minden egyéb, aki hoz is valamit, nem csak visz. Még két éve nyáron, a festői Sástón győződhettem meg arról, hogy a Sólstafir nem csak lemezen képes elvarázsolni, hanem élőben is képes hozzá rakni azt a pluszt, amitől még tökéletesebb lesz az összkép. Az egy teljes értékű koncert volt, azóta sajnos csak előzenekarként, roppant kevés műsoridővel láttam őket, hiszen a 40-45 percekbe 4-5 nóta fért, ami édes kevés. Az évek kemény munkája viszont meghozta az eredményét! Az izlandiak telt házas bulik sorával nyomultak előre Németországon át, és hála Zérónak és a Negatív Art. Prod.-nak, elérve hozzánk, nálunk is learatták munkájuk gyümölcsét. A jó kapcsolatnak hála, mi is részesei lehettünk a Sólstafir első, headlineres koncert körútjának, aminek apropója nem más, mint az Ótta-ra keresztelt új lemez, ami bennem elég vegyes érzelmeket keltett.

Tovább

A metál nagyon is él: Dark Tranquillity @ Dürer Kert, 2014.11.16.

Dark Tranquillity live 1.jpg

A legendás svéd melodic death metal brigás idén meghirdetett, ’Uniformity’ elnevezésű turnéjának keretén belül végre újra ellátogatott hozzánk, így ennek megfelelően, november 16-án este kilenctől egy vasárnapi, könnyed zajongásra invitáltak minket. Az esemény alapjául a banda legutóbbi, Construct című albuma szolgált.

Tovább

TOP 10 metal-dal metáltalanítva

Top10 Andy.jpg

Andy Rehfeldt neve nem biztos, hogy egyből beugrik az egyszeri zenehallgatónak, de ha azt mondjuk, hogy ő az a csóka, aki különböző pop dalokból halál metal slágereket gyárt és fordítva, akkor talán már többeknek ugrik be kiről is van szó. Nekünk talán egyértelműbb lett volna most egy olyan listát összeállítani, ahol kedvenc átalakító művészünk metal dalokat fabrikál mindenből, aminek köze sincs a metalhoz (ami késik mondjuk nem múlik), azonban most azt a tíz (plusz 1, de micsoda plusz 1) jazzbe, reggae-be, polkába, satöbbibe átgyúrt rock/metál slágert gyűjtöttük össze, ahol a végeredmény teljesen önálló életre kel. Ha valaki az elmúlt pár évtizedet barlangban töltötte volna, az az eredeti verziókra is kattinthat.

Tovább

Mosogatás mellé talán…: Nickelback – No Fixed Address (2014)

nickelnofixed.jpg

Lassan bebizonyosodik az a képzetem, hogy nem vagyok teljesen százas. Miért? Mert képes voltam a Black Veil Brides után egy újabb mazo kategóriás lemezt bevállalni. Ha ezt olvasod, valószínűleg már rájöhettél, hogy napjaink talán másik legnagyobb zenei közellensége, a Nickelback új kiadványa, a No Fixed Adress a kritika tárgya.

Tovább

Márciusban új Moonspell-lemez érkezik

Moonspell 2014.jpg

2015 márciusában új lemezzel jelentkezik a portugál Moonspell, amely az osztrák Napalm Records gondozásában lát napvilágot. Az urak a örebroi Fascination Street Studioban dolgoztak Jens Bogren producer irányítása mellett. A korong egy csomó formátumban lesz kapható és a következő dalokat biztosan tartalmazza majd: Until We Are No More (Breathe), Medusalem, Funeral Bloom, Domina, La Baphomette, The Last Of Us, A Dying Breed, Malignia, Extinct, The Future Is Dark.

Félelmetes energia: Combichrist / William Control @ A38 Hajó, 2014.11.17..

Combichrist live 1.jpg

A szórakoztató D-A-D, a zseniális Helmet és Trouble után mi vitt rá, hogy metalrajongó létemre egy alapvetően elektronikus (aggrotech) zenét játszó zenekar koncertjére menjek? Leginkább az, amit az idei Brutal Assault fesztiválon láttam és mint a beszámolóban írtam: a zenekar sok metalzenekart megszégyenítően zúzott, valamint az, hogy  több a hozzáadott gitár és metal elem mint a gépi.

Tovább

Tardy tesóék térdre tesznek: Obituary - Inked In Blood (2014)

a3445018481_10.jpgAzt hiszem azt, hogy az Obituary minden lemezével együtt időtlen a legirgalmatlanabbak között, és mindig prioritás marad az extrém metál berkein belül, már most leszögezhetjük. Mint ahogy azt is, hogy pontosan ezért, várni tőlük egy újabb, remélhetőleg lélekbe rágó alkotást öröm. Meg persze izgalom. Főleg, ha az első találkozás a csapattal - és a vérért acsargó John Tardy hangjával - a Slowly We Rot és a Cause Of Death című lemezeken, az érzésben nekem például olyan volt, minta felnéztem volna az elboruló égre, és onnan egyszerre potyogott volna le döglötten minden földön létező madár. Ehhez aztán még hozzájön, hogy ezután sem született soha gyengébb lemez. Hogy a most megjelent Inked In Blood albumra várni kellett öt hosszú évet, és hogy közben olyan érdekes dolgok történtek a zenekar háza táján, mint a sokak által nagyra értékelt - és az utolsó két lemez hangzásában meghatározó szerepet játszó - Ralph Santolla távozása. Illetve a Death Spiritual Healing lemezén Chuck Schuldiner zeneszerzőtársaként, és a Six Feet Under pályafutását szinte végigpengető bőgőseként ismert Terry Butler érkezése.

Tovább

A riff bűvöletében: Trouble, Wall Of Sleep, Stereochrist, Reino Ermitaño @ Budapest, Dürer Kert, 2014.11.13.

0trouble2014_09.jpg

Egy hónap tizenharmadik napján mégis mi másban gondolkodjon az ember, mint egy doom metal buliban? És ha még péntekre is esett volna csütörtök helyett… Ez persze részletkérdés, a lényeg maga az esemény. Márpedig a stílus chicagói alapbandája, amelyet a névben hordozott balsors valóban régen és a doom művelőinek osztályrészül jutó különösen sanyarú életpályához képest is durván tép, sokadszorra megújulva állt talpra és harmadik magyarországi színre lépése alkalmával – még ha ismét más felállásban is – újból kolosszálist alkotott. Méghozzá a honi színtér nagyjaival egyetemben.

Tovább

Maszkos zombik az akváriumban: Hollywood Undead @ Akvárium Klub, 2014.11.19.

tömeg.jpg

"Tomi, ismered a Hollywood Undead-et?" Hangzott a kérdés a Skindred koncert előtt (kemény öt napja) Neki álltam keresgélni a YouTube-on, de amiket hallottam az nem igazán fogott meg. Aztán ma délután háromkor olvasgatom a mailjeimet, ahol ezt látom: "Tomi, menned kéne ma Hollywood Undead-re!" Nem vagyok semmi rossznak az elrontója... Fogtam a fényképezőt, aztán bevetettem magam az Akváriumba megint.

Tovább

9 hónapos kisfiú dobolt Jimmy Kimmel showjában

Wyatt.png

Biztosan sokan látták azt a videót, melyben egy 9 hónapos kisfiú egy minidob felszerelésen - természetesen az apuka hathatós segítségével - a Pantera klasszikus 5 Minutes Alone cimű dalát dobolja. Nos, a videó annyira népszerű lett, hogy még a Jimmy Kimmel is meghívta a családot egy rögtönzött előadásra a műsorába. A dologhoz még annyit, hogy a volt a Pantera dobos Vinnie Paul meg volt annyira kúúúl arc, hogy egy 400 dolláros ddrum D1 kezdőknek készült dobfelszerelést ajándékozott a gyerkőcnek. Alább a TV-s performansz :-)

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum