RockStation

Ez lesz idén a rockernek a Nova Rock Fesztiválon

2015. április 16. - sunthatneversets

nova_01.jpg

Idén 11. alkalommal dübörögnek fel a hangfalak a Hegyeshalom melletti Nickelsdorf Pannónia mezőjén. Június 12-én kezdetét veszi az idei Nova Rock Fesztivál, amely aztán három napig szolgáltat hallgatni-és látnivaló a rockereknek, többek között a magyar fémszívűeknek is 

Nézzük mit is kínál nekünk 2015-ben a Nova Rock.

Első nap, június 12.

Nos, mindjárt az elő napon elsütik a legnagyobb durranást. Aki nyitott szemmel jár a rockzenék világában az tudja, hogy a Mötley Crüe az utolsó turnéját futja, az év végén befejezik a koncertezést, Európában pedig különösen kevés koncertet adnak, az egyiket éppen itt.

Novaroc20129.jpgTroy Sanders - Mastodon

A nap további vagy inkább ezt megelőző részében is igazi sztárparádé várható. Hosszú idő és viszontagságok után újra színpadon a Lamb Of God és átruccan Európába a Godsmack is. A Mastodon koncertjei mindig élményszámba mennek, bizonyára így lesz ez most is. Akik pedig a mozgalmasabb koncerteket szeretik, azoknak ott lesz a Parkway Drive és a Rise Against. Igazi kuriózum számba megy a Life Of Agony koncertje és a Backyard Babies is visszatér. Az első nap késő esti fellépője pedig az elpusztíthatatlan Scooter lesz.

 

Második nap, június 13.

A szervezők a második nap elsősorban a német ajkú fesztivállátogatókra gondoltak, hiszen a Die Toten Hosen, a Fantastischen Vier vagy a Kraftklub fellépése inkább nekik lehet érdekes.

0inflames2014_18.jpgAnders Fridén - In Flames

Azért a rockerek sem maradnak zene nélkül, hiszen a Nightwish, illetve az In Flames és a Papa Roach fellépése ugyanúgy lázba hozhatja őket, mint akár az Epica, a Blues Pills, vagy az Asking Alexandria koncertje.

 

Harmadik nap, június 14.

A harmadik napon sok mindent bepótolhat az egyszeri rocker. A Slipknot mindig gyilkos élőben, valószínűleg a Nova Rock Fesztiválon is gyalulnak rendesen, ahogy azt tették Budapesten februárban.

0slipknot2015_35.jpgSlipknot

A Motörhead elnyűhetetlen, pedig Lemmy súlyos betegsége akár a banda végét is jelenthette volna, de az "öreg" összeszedte magát, rossz Motörhead koncert meg ugye nincs, mint tudjuk.

A modernebb metal/rock kedvelőinek biztosan jól fogy esni a Báthory Zoli vezette Five Finger Death Punch és a Hollywood Undead koncertje, de a The Gaslight Anthem is kiválónak ígérkezik.  Mellettük még lesz All That Remains, Eluveitie és Powerwolf is.

Az igazi rocker tehát idén sem fog unatkozni Nickelsdorfban. Már csak két hónap és a nyugati határszélen feldübörög a metál. További infók a fesztiválról ITT és ITT.

novarock_2015_fekvo.jpg

nova1.jpg

FOTÓK: RÉTI ZSOLT

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr947357078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum