RockStation

Hello feltörekvő zenekarok – Mi lesz veletek tíz év múlva?

Interjú a Ten years before csapatával

2015. november 02. - BETH

tyb_2.jpg

Mi nagyon szeretjük azt, amikor a tehetséges fiatal zenészek és bandák szétfeszítik a napi rutinban összeszáradt hallójáratainkat és helyet követelnek maguknak az életünkben. A Rockstation istentelenül hűséges a minőségi zenéhez, ezért nagy-nagy örömmel készítettünk interjút az országunk fővárosában már nem is annyira szárnypróbálgató, de feltörekvő bandákat annál inkább segítő koncertszervező trióval: a Ten years before csapatával. A Jezerszky Viktória, Vitéz Anikó és Rákosi Tímea nevével fémjelzett zeneőrült gerillamenedzsment valószínűleg ebben a pillanatban is gőzerővel készül a 2015-ös őszi szezon első Ten years before koncertjére. A hölgyek nemcsak gyönyörűek és menők, hanem hitelesek és elhivatottak is. Korrektúra nélküli interjúnk következik.

Kezdjük az elején. Hogy kezdődött ez az egész?
A Zeneipari Hivatalban találkoztunk, ahol zeneipari menedzsmentet tanulunk. Anikóval (említi Timi) kaptunk egy lehetőséget a Müszitől, hogy szakmai gyakorlatunk részeként saját projektet is kitalálhatunk. Ekkor dolgoztuk ki ötletünket, hiszen a feltörekvő zenekarokkal szemben nagyon nehezen nyit a média és tényleg baromi nehéz az előtérbe kerülniük. Az elképzeléseinket Viki is támogatta a kezdetektől fogva, majd csatlakozásával megszületett a Ten years before.

Hogy alakult ki a projekt?
Az ötlet tetszett a Müszinek és még helyet is adtak nekünk. Kitaláltuk az arculatot, a nevet; megkerestünk néhány zenekart, rádiókat és a sajtót…Tudjátok, azokat a jól bejáratott platformokat, ahol támogatják a feltörekvő produkciókat. Végül szép lassan kialakult, hogy valójában miként is fog majd kinézni ez az egész.

Apropó név…
Épp a Müsziben voltunk hanglemez börzén, amikor a lányok megláttak egy nagyon szép bakelitet a Ten Years After nevű zenekartól. A név láttán bevillant: ugye a legenda szerint a bandáknak átlagosan tíz év kellett ahhoz, hogy befussanak. És mi most pont a zenekarok jövőbeni tíz évvel ezelőtti pillanatánál vagyunk! Hát így lett “Ten years before”.

tyb_1.jpgMegszületett az ötlet és meglett a név. Milyen volt a fogadtatás?
A közönség és a zenekarok is nagyon élvezték, sőt alapvetően nagyon pozitív volt az egész. Azt tudnotok kell, hogy itt nem egy “átlagos” koncertszervezésről beszélünk:  koncert csak egy része a bemutatkozásnak. A zenekarokat gyakorlatilag az első egyeztetéstől egészen a koncertig végigkísérjük, sőt még a koncert után is. Különböző felületeken promotáljuk őket, de többek között rádiós lejátszást, interjúval összevágott koncertvideót, utánkövetést is tartalmaz a ten years before-csomag - amit természetesen folyamatosan igyekszünk bővíteni.

És ki volt az első Ten years before fellépője?
Zombori és Zanzinger idén februárban. Nagyon jól sikerült az az este (is –a szerk.)
 
Hogy néz ki egy Ten years before koncert?
Két zenekar lép fel, akik általában hasonló műfajban alkotnak. Idén ősztől, egészen pontosan októbertől, a Mika Tivadar Mulatóban zajlik a koncertsorozat - az eddigi kétheti helyett ezentúl havonta jelentkezünk. Így több időnk jut egy-egy fellépő beharangozására. Most úgy néz ki, hogy a következő évig tele van a naptárunk!

Földi kérdés. A szakma egyéb, ’régi motorosai’ mit szóltak? Hogy fogadta a zenei sajtó a törekvéseiteket?
Volt olyan fellépőnk, akik a Ten years before koncert után bekerültek a nyomtatott Recorderbe is (Kloggs), de a debreceni Nyolcadikosok például az Index/Stenk válogatásában is felbukkantak. Értékesek ezek a megjelenések és büszkék vagyunk a zenekarok sikereire.

Hogy választjátok ki a bandákat? Milyen műfaji megkötések vannak?
Mi is keresünk fel bandákat, de sokszor jelentkeznek is. Műfaji korlátozás nincs, nyitottak vagyunk minden stílusra. Az első estünkről Zombori például a világzenét képviseli.

tyb_3.jpgMelyik volt a legkeményebb buli?
A Real Lies koncert. (a hölgyek és a riporter egyöntetű és egyetértő rajongói sóhaja próbálta megtörni a késő őszi pesti éjszaka vad moraját)

Halkan kérdezem…Melyik volt a kedvenc estétek?
Mindegyik jó volt. Nagyon stresszesek is, de mi mindet imádtuk.

A szezon koncertjein kívül vannak-e egyéb projektjeitek?
Nagyon szeretnénk a vidéki klubokba visszahozni az életet és ezzel együtt eljuttatni a Ten years before koncerteket is. Mostantól Debrecenben és Pécsett is találkozhattok velünk, a részletekről folyamatosan tájékozódhattok Facebook oldalunkról.

Amatőr kérdés… Hogyan látjátok magatokat tíz év múlva?
Erős zenei menedzsment-booking ügynökség leszünk, akik mindent megtesznek annak érdekében, hogy a közönséghez eljuthassanak a legjobb és legfrissebb zenék.

És mit üzentek a feltörekvő bandáknak?
VÁLASZOLJATOK AZ E-MAILEKRE!!! :)

A következő Ten Years Before buli részletei ide kattintva érhetők el. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr57896500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum