RockStation

Itt a Linkin Park megaslágerének éneksávja

2015. március 22. - sunthatneversets

Chester.jpg

Az utóbbi időben több esetben mutattuk meg mi is különbző híres rockdalok gitár vagy éneksávjait. Ebbe a sorba illeszkedik most a Linkin Park Numb című mega-giga slágerének éneksávja is. Persze csak ebből eldönteni, hogy Chester Bennington milyen énekes, nem lehet. 

Tovább

Itt az új Paradise Lost-lemez borítója

paradise_lost_2015.jpg

Június 1-jén jelenik meg a brit Paradise Lost új albuma The Plague Within címmel. A csapat a korai lemezekre is hajazó death metalosabb megközelítést ígér a Jaimie Gomez Arellano által producerelt, Londonban rögzített albumra. A borítót egy lengyel művész Zbigniew M. Bielak készítette, aki készített már lemezborítókat a Ghost, az Entombed A.D. és a Watain zenekaroknak is. A zseniális munka hajtás után.

Tovább

Pénzügyi krízis közelében a Metallica

matallica-last-photos-from-2014.jpeg

A Metallica az utóbbi pár évben hozott néhány olyan döntést, ami egyrészről bőven a megbánható kategóriába esik, de ami még fontosabb, hogy üzletileg is teljesen vállalhatatlan. Gondolhatunk itt az abszolút bukó Lulu projektre, az általuk mentorált Orion fesztiválokra, amikre a legjobb kifejezés a pénzügyi katasztrófa, és az elkészült 3D-s mozifilmjük, az Antal Nimród által rendezett Through The Never. Ez utóbbi az, ami a legnagyobb problémákat okozza a banda számára financiális szempontból. Odáig vezetett ez, hogy szumma 2010 óta a zenekar több pénzt szórt el, mint amit megkeresett, írják a zenekar életét közelről ismerő Paul Brannigan és Ian Winwood, akik a Metallica sztoriját írják.

Tovább

Ez megcsinálta a napunk: Itt a Guns 'N Roses klasszikus lemeze elektronikus zenével

ruby-isle-appetite-for-destruction-620x620.jpg

A Ruby Isle nevű formáció gondolt egyet és újra felvette a Guns 'N Roses klasszikus első lemezét az Appetite For Destruction-t, Ebben még semmi különleges nincs, abban már annál inkább, hogy elektronikus tánczenére írták át a teljes albumot, amit meg is hallgathattok alább. Tudjuk, hogy eretnekség, de nem is rossz.

Tovább

A drog az rossz, értem? – 10 dal a drogról

south-park-s02e04c01-drugs-are-bad-16x9.jpg
A rock és a mértéktelenség együtt jár. Az egyik elképzelhetetlen a másik nélkül. Vegyük például Lemmyt. Pár évvel ezelőttig naponta cigizett, vedelte a viszkit és kavart sztriptíz-táncos csajokkal, a színpadon mégis gyilkos formában játszott. A dokik azóta jelezték neki, hogy vissza kell vennie a tempóból, de hát Lemmy esetében az olyan, mintha az oroszlánt próbálnának vegan étrendre áttéríteni: nem egyik napról a másikra fog végbemenni a dolog... Mindez nem azt jelenti, hogy a pia és a drogok mellett foglalnánk állást, az azonban biztos, hogy rock idoljaink jó néhány PISZOK JÓ nótát írtak és vettek fel ezek hatása alatt. Ezeket a függőségről szóló himnuszokat nem méregtartalmuk, hanem súlyosságuk alapján rangsoroltuk. Csak szabadidős felhasználásra ajánlott! Íme a drogokról szóló dalok 10-es listája:

Tovább

Slipknot: Rendbontás a vád a két Thomson-tesó ellen

11051003_806656102716571_831830390_n.jpg

Nemrég adtuk hírül, hogy a Slipknot gitárosa Mick Thomson és testvére Andrew addig vedeltek március 11-én éjjel, hogy a végén egymásnak estek és késeléssé fajult a dolog, aminek következtében a gitáros a tarkóján szenvedett sérüléseket. A The Des Moines Register szerint mindkettőjük ellen szabálysértési eljárás indul rendbontás és nyilvános helyen történő erőszakos viselkedés miatt, amely Iowa törvényei szerint 30 napos elzárással vagy 65 és 625 dollár közötti pénzbírsággal sújtható. Gyanítjuk, hogy az utóbbi lesz belőle. Az incidens a Sliknot közelgő koncertjeire nincs semmilyen hatással közölte a zenekar menedzsere az újsággal. 

Álom, éles álom: Enslaved - In Times (2015)

enslaved-in-times.png

Az Enslaved új lemezének első szerzeménye hallatán - ami a Thurisaz Dreaming címet viseli - először is hátradőltem és megnyugodtam. Mégpedig azért, mert ez a dal tökéletesen és azonnal közvetíteni tudta számomra azt, hogy a frissen megjelent In Times is egy valódi felnőtt lemez. Aminek saját egyénisége, és egyre markánsabb vonásokkal keretezett arculata van. Ezzel párhuzamosan pedig - mint ahogy az a felnőtt világban lenni szokott - a hosszú évek alatt bejárt út után, az Enslaved érzelmi világa is egyre csak tágul a kezdeti - a szó szoros értelmében - korai lépésekhez képest.

Tovább

A Darkest Hour nem, de az Unearth és a Betraying The Martyrs fellép a Rockmaraton Fesztiválon

Unerath 2014.jpg

Sajnos a Darkest Hour egy hónappal előbb visszatér az Államokba, így lemondani kényszerült a turné júliusi állomásait, így a Rockmaratonon helyettük az Unearth exkluzív hazai buliját nézhetitek meg. A Darkest Hour rajongók kárpótlásképp Rockmaraton hetijeggyel júniusban kedvezményesen nézhetik majd meg kedvencüket Budapesten.

Tovább

Kortalan erő: Overkill, Sanctuary, Methedras, Suborned @ Budapest, Club 202, 2015.03.13.

0overkill2015_85.jpg

Két patinás név így együtt a tengerentúlról. Az egyik a közelmúltban támadt fel és a huszonnégy évvel ezelőtt elmaradt budapesti fellépés után jött el valóra váltani azok álmait, akik a 80-as években kezdték a szocializálódást az igazán súlyos zenéken, a másik pedig a kitartás és állhatatosság mintaképeként rendre ezt teszi, amikor alkalmunk nyílik élőben látni.

Tovább

Valószínűleg Chris Adler dobol az új Megadeth-lemezen

lamb-of-god-chris-adler.jpg

A napokban írtuk meg, hogy a pletykák szerint a Megadeth-et Chris Adler a Lamb Of God dobosa és Kiko Loureiro, az Angra szólógitárosa segíti ki a stúdióban az új lemez felvételei során. Tegnap egy twitter felhasználó, bizonyos bob bryar az alábbi képet lőtte egy kávézóban. A képen Dave Mustaine a Megadeth főnöke ás Chris Adler a Lamb Of God dobosa beszélgetnek. Na, vajon miről?

Tovább

A Killer Be Killed új videója durván horzsol...

Killer Be Killed band.jpg

Adott négy mesterbanda, négy nem kevésbé penge karizmája, akik gondoltak egyet és ebből lett egy Killer Be Killed. Ami név takarja Max Cavalera- t, Troy Sanders -t, Greg Puciato -t és Dace Elitch -t, ugyanilyen sorban a Soulfly, a Mastodon, a The Dilinger Escape Plan és a The Mars Volta oszlopos tagjait. A lemez tavaly jelent meg, és ahogy mi is megírtuk, gyilkos keresztmetszete a négy különböző karakter sajátos, egyedülálló stílusának. Most pedig itt van erről az anyagról egy újabb videó, ami pedig arról győzhet meg minket, hogy azért ezt a nem mindennapi felállást élőben is meg kellene nézni. És amit a hajtás után csapathatsz!

Tovább

Christian Martucci hivatalosan is a Stone Sour gitárosa

stone_sour_2015.jpg

Persze eddig is az volt, 2013 óta ő helyettesíti Jim Root-ot, miután őt kitették a bandából. Csak hogy mennyire profán módon tudta meg azt a világ, hogy akkor ez már tényleg végleges megoldás-e! Egy rajongó a banda FB oldalán bekérdezte, hogy "Chris Martucci fogja Jim Root-ot pótolni véglegesen?", erre a tök egyenes válasz a bandától: "Igen". Nah, így derülnek ki a nagy dolgok...

Not Losing The Edge: új Cavalera Conspiracy szöveges videó az új lemezről

Cavalera Conspiracy 2014.jpg

Noha a Cavalera Conspiracy új lemeze a Pandemonium egészen jól megosztotta az újságírói véleményeket (mi egyenesen a földbe döngöltük az albumot, máshol meg majdnem az év albuma lett), a Cavalera tesókat mindez nem nagyon izgatta abban haladjanak tovább az általuk megálmodott úton és így elénk dobjanak egy szöveges videót az új lemezről (bár ekkora késéssel inkább már rendes videót szoktak más zenekarok szállítani, de hát ez van...)

Tovább

Day Of The Dead - Itt az új Hollywood Undead-album címadó dalához készült videó

hollywood_undead.jpg

Korábban már írtuk, hogy március 31-én jelenik meg a Hollywood Undead új albuma Day Of The Dead címmel. A címadó dalt is volt szerencsénk megmutatni már, most ehhez készült videó, amit alább leshettek meg. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a zenekar az Asking Alexandria, a Motionless In White és a Bury Tomorrow társaságában június 17-én a Budapest Parkban játszik.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum