RockStation

Egy zenész - egy másik arc: Lessünk be Csabi konyhájába! - Zahorán Csaba (Bekes Projekt/Billog)

2015. április 05. - KoaX

zahoran_csaba.jpg

Folytatjuk hobbi sorozatunkat, még a Húsvét sem állhat utunkba. Sőt mi több, ha már Húsvét vasárnap van, akkor mit szólnátok egy olyan részhez, ami a kajákkal foglalkozik.Igazából most nem is interjút készítettünk, hanem egy kis rövid filmet szeretnénk bemutatni nektek némi magyarázattal. Zahorán Csabi, aki a Bekes Projekt és a Billog zenekar frontembere, bőgőse mutatja meg nekünk, hogy mivel is tölti a szabadidejét, ha nem éppen a színpadot amortizálja.

Tovább

Hallgasd meg teljes egészében a Halestorm új albumát!

halestorm-wild.jpg

Pénteken este elindult a Yahoo-n az Into The Wild Life megjelenés előtti streamje, így végre mindenki hallhatja az albumot egészben. Kiderül, mi mindenre számíthatunk még a zenekartól a már hivatalosan is megjelentetett dalokon („Apocalyptic”, „Amen”, „Mayhem”, „I Am The Fire”) kívül. Akinek bejön, ne felejtsen el megjelenni a SZIGET-en augusztusban, mikor a banda lép színpadra. A teljes albumért katt IDE.

Tovább

Zoomolj Rá!! - Part 3.: Gut Feeling/U.S.A.

0003843850_10.jpg
Most kivételesen nem egy osztrák bandát, hanem egy adrenalin növelő, intenzív, pörgős és valamelyest hagyománytisztelő zenekart szeretnék a figyelmetekbe ajánlani. Egy számomra eddig ismeretlen amerikai bandáról van szó, a Gut Feeling nevezetű hardcore/punk brigádról, akik most jelentettek meg egy új EP-t és nem gyengén tolják a gyalut a srácok.

Tovább

25 hihetetlen fotó híres zenészekről

25-incredible-band-photos-that-will-restore-your-faith-in-good-music-.jpg

Minden zenész zenekar készíttet magáról promófotókat. Mert azt úgy szokás. Lemezmegjelenés, turnéplakát adhatja az apropót, de ezekben a képekben túl sok élet nincs. Na, de ha a zenészt kiengedik természetes közegébe a színpadra, vagy egyszerűen csak egy próbán fényképezhetjük le. Mindjárt lelke lesz a képeknek. A SoBadSoGood ezekből válogatott össze huszonötöt, jórészt pár évtizeddel ezelőttről, mi meg megmutatjuk nektek. Azért de lettünk volna a fotósok helyében ...

Tovább

Bridge Nine Recordings - Avagy egy kiadó, és öt érdekes előadó...

top.pngA kiadókat bemutató sorozatunkban szereplő istállók eddig is kis lépéseket és igazi földalatti hangokat egybeolvasztó, de piszkosul hangos és nagy tiszteletnek örvendő történeteket mutattak meg. Az Ipecac Recordings és a Neurot Recordings élén azonban olyan sokat látott fickók állnak, akik már mindent letettek a zene asztalára, amit lehetett, így gondolhatnánk OK, egyértelmű, hogy pár kultikus bandával az égisze alatt egy kiadót is simán összedobnak. A most bemutatott bostoni Bridge Nine Records viszont tényleg a zéró pontról, a színtiszta és csóró, lelkes idealizmusból indított.

Tovább

Anathema: régi tagokkal érkezik jövő héten a zenekar

anathema_0691_2014_credit_scarlet_page.jpg

Pár nap múlva indul a 25 éves Anathema különleges, visszatekintő turnéja, melynek első állomása a budapesti Barba Negra Music Club lesz április 8-án. Erre a koncertre a korai és a legfrissebb albumok kedvelői is egyforma lelkesedéssel készülhetnek, hiszen a Resonance turné keretében a zenekar minden nagy korszakát megidézik majd a színpadon, méghozzá az egykori tagság, így Duncan Patterson és Darren White vendégszereplésével.

Tovább

A progresszív rock trónörökösei: The Royal Freakout - Full Circle (2015)

the_royal_freakout_cover.jpg

Nem biztos, hogy eddig sokszor hallottatok a hazai The Royal Freakout nevű formációról, de szerencsére ez az áldatlan állapot hamarosan a küzdelmes múlt szomorú emlékévé válhat. A március 23-án megjelent Full Circle albummal a csapat megújította eddigi irányvonalait, és belépőt kért a feltörekvő magyar bandák mindennapjaiba.

Tovább

TOP 10 Iron Maiden lemezborító a rajongók szerint

top10_iron_maiden_borito.jpg

Nemrég az angol Teamrock megszavaztatta az olvasóit, hogy ugyan mondják már meg szerintük melyek a legjobb Iron Maiden lemezborítók, mert az mégiscsak reprezentatívabb, mintha ők mondanák meg. Jött is a több ezer szavazat, amely alapján lett is végeredmény, némileg talán meglepő is. Ezt alább közszemlére is tesszük, a cikk végén aztán várjuk a Ti szavazataitokat is.

Tovább

Sing Sing, Lord Bishop Rocks, Triász: szombaton a Barba Negrában

sing_sing.jpg

Ősszel már rendesen megmozgatta a Barba Negra közönségét a 2013 óta újra aktív banda, tavasszal pedig itt egy újabb lehetőség a féktelen bulizásra. Mint azt már mindenki jól tudja, immáron az Irigy Hónaljmirigyes Sipos Tamás tolmácsolásában szólalnak meg a '90-es évek olyan hazai rockhimnuszai, mint az Életfogytig Rock and Roll, vagy a Halál a májra, de a jelenlegi felállás nem érte be ennyivel, és egy új dallal is megörvendeztette már rajongóit. A csapat nem aprózza el magát, évente csupán pár koncertet adnak, így nem kérdés, hogy április 4-e is egy kivételes alkalom lesz, amit a két előzenekar még kiemelkedőbbé tesz. A Triászban szintén Sipos Tamás ragad mikrofont, míg a hazánkban már jó pár alkalommal megfordult amerikai Lord Bishop Rocks élén egy igazi gitáros, énekes, szövegíró csodabogár, maga Lord Bishop idézi meg Jimi Hendrix, James Brown, vagy épp Kurt Cobain szellemét. További infók ITT.

Rendeld meg a Faith No More új albumát!

faith_no_more.jpg

Idén tizennyolc éve, hogy megjelent az Album Of The Year, de már nem kell sokat várni, hiszen május tizennyolcadikán itt a legújabb Sol Invictus névre keresztelt Faith No More album. Mi már nagyon várjuk a szerkesztőségben. Az interneten böngészve megtaláltuk már az előrendelést is, hogy mennyire borsosak az árak, azt a hajtás után megnézhetitek, de az biztos, hogy mindenki talál valamit magának.

Tovább

Laibach: egy hét múlva a Barba Negrában!

laibach03_LukaDekleva.jpg

Legutóbbi, tavaly megjelent Spectre című nagylemezének turnéjával érkezik április 9-én újra hazánkba, a Barba Negra Music Clubba a legendás formáció, erre a napra pedig már egy újabb kiadvánnyal a gyűjteményében hangolódhatnak a rajongók, ugyanis elkészült az anyag dalainak remixeit tartalmazó album is. Többek közt a Diamond Version, a Torul, iTurk, Konstantin Sibold és Gramatik is készített egy-egy átdolgozást a szerzeményekből a Spectremixre. A végeredmény nem csak külön albumként, de az eredeti lemezt és bónusz dalokat is tartalmazó deluxe verzióban is elérhető.

Tovább

Hivatalos: Kiko Loureiro a Megadeth új gitárosa

kiko-loureiro-dave-mustaine.jpg

A múlt hét végén vált hivatalossá, hogy a Lamb Of God dobosa, Chris Adler dobolja fel az új Megadeth lemezt, amely már nagyban készül. Adler szigorúan session zenészként szerepel az albumon. Nem úgy, mint Kiko Loureiro, aki az Angra-t hagyja ott nagy valószínűség szerint a Megadeth gitárosi pozíciójáért. Ebben volt zenésztársai is maximálisan támogatják.

Tovább

Újabb előzetes a hamarosan megjelenő Nirvana filmből

nirvana-kurt-cobain.jpg

Egyre vészesebben közeledik a Montage of heck címet viselő legújabb Kurt Cobain/Nirvana film. Egészen pontosan április tizedikén kerül a mozikba. A filmet természetesen Európa országában is vetítik, nem meglepő módon nálunk nem fogják...(hozzánk legközelebb Bécsben lehet megnézni a filmet). Ellenben jó hír a rajongóknak, hogy a DVD-n lesz magyar felirat, így azok is élvezni tudják majd a filmet, akiknek most éppen nem perfekt az angoljuk. Na, és hogy miért is írunk most megint a filmről? Hajtás után láthatjátok a legújabb előzetes!

Tovább

Nyáron már stúdiózik a Testament

TestamentZöldPardon.jpg

Eddig is pletykáltunk egy új Testament korongról, de igazából az ügyben sok előrelépés nem történt. A csapat pár dalötletet feldemózott, de ennél érdemlegesebb nem történ. Nyáron viszont fog! A csapat gyakorlatilag tegnap kezdte meg az államokban az Exodus-szal közös turnéját és Chuck Billy énekes ennek kapcsán azt mondta a Loudwire-nek, hogyha a turné lefut, akkor június/július táján úgy néz ki stúdióba vonulnak, hogy a következő Testament anyagot rögzítsék. 

Együtt zúz az Alvin és a Depresszió pénteken a Barba Negrában

depresszio2.jpg

Hogy meglehetősen egyedülálló jelenség a hazai punkrock színtéren az Alvin és a Mókusok, az nem igazán vitatható, ahogy az sem, hogy nincs még egy zenekar a műfajban, mely 1993-as megalakulása óta akkora rajongótábort tudhat magának, mint ők. Azt meg 2015-ben már ne hozzuk fel elítélendő dologként, hogy szimpatizánsaik egy jó része még nem fogyaszthat legálisan szeszesitalt. Ugyanezt a Depresszió esetében sem lenne ildomos felhánytorgatni. Tény, hogy Halász Feriék nagy népszerűségnek örvendenek az ifjabb korosztály körében, ők maguk azonban lemezről-lemezre érettebbek lettek. A zenekar tavaly októberben jelentette meg A Folyamat zajlik… című hetedik albumát, április 3-án tehát már erről az anyagról is hallhatunk szerzeményeket a jól bevált közönség-kedvencek mellett a Barba Negra Music Clubban, ahol a két banda vendége a New Friend Request lesz.

Két nagyszínpad a Telekom VOLT Fesztiválon

ketnagyszinpad_600.jpg

Pontosan 3 hónappal a nyitás előtt már majdnem teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi sztárkínálata és egyszerre 5 színpad 137 fellépőjét jelentették be a szervezők. Egy igazán különleges, innovatív megoldással is előrukkoltak a VOLTosok: egymással szemben két nagyszínpad épül a Lővérekben, így délután 3-tól reggel 6-ig szünet nélkül váltják egymást a zenekarok és DJ-k: amikor véget ér egy koncert, máris kezdődik a következő.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum