RockStation

Tömegnyomor egy Halálcsillagon - Ilyen volt a VOLT Fesztivál 3. napja

2015. július 05. - BETH

3_48.jpg

Mielőtt feladnánk az utolsó kenetet az idei VOLT fesztiválra és elengednénk az emlékét – egy összegző értékelés után – következzen a pénteki, harmadik nap részletesebb beszámolója.

Tovább

A Ganyé Veszt? - tömegkultusz és önbecsapás a Bohemian Rhapsodyn innen és túl

 

bohemian_kanye.png

Kanye West, a XXI. század nyugodtan kimondhatjuk: legünnepeltebb hip-hop/R&B sztárja, a modern zenei (és nem csak a popzenei) világ önjelölt, de tömegek által ünnepelt Yeezusa a Glastonburry Fesztiválon (e cikk megjelenése előtt épp egy héttel) "előadta" a Queen örökbecsű slágerét, a Bohemian Rhapsodyt.

"...Oké." Ez az egyetlen reakció, ami egy rockot szerető, vagy akár egy ÍZLÉSSEL vagy alapvető hallóképességgel rendelkező ember képes kipréselni magából, a "műsor" megnézése után. De mi a frászt keres EZ itt, a Rockstation?

Nagyon is sokat.

Sokkal, sokkal többről van itt szó, mint egy rockopusz "meggyalázásáról"...

Tovább

Dallal segít a Napalm Death a nepáli földrengés károsultjain

Napalm Death 2014_1.jpg

Egy eddig kiadatlan dalt tett közzé letöltésre honlapján a Napalm Death. Az Earthwire című dalt 3 fontért lehet letölteni és az idei új lemez, az Apex Predator – Easy Meat felvételei idején készült. A letöltésekből összejött bevételt a zenekar az áprilisi nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére fordítja. Barney Greenway-éknek a Faith No More basszer Billy Gould segített felvenni a kapcsolatot a helyi illetékesekkel.

Trendek és trendteremtők - A legrockosabbnak ígért nap árnyékában: VOLT Fesztivál, 2. nap, 2015.07.02.

0072.jpg

Tegnapelőtt már itt volt Sopronban az alternatív, de ez sem lehetett elég ennek az iszonyatnak – gondoltam magamban, miután végignéztem a programokat és csalódottan állapítottam meg: a csütörtök délután kettőre betervezett Shell Beachen megdöbbentően kevesen voltak annak ellenére, hogy a banda lazán lenyomta az utánuk következőket. A hangosítás mondjuk közel sem volt tökéletes, de a tagokból áradó erő és energia megkérdőjelezhetetlennek bizonyult.

Tovább

Budapestre költözik a hegyaljás Nightwish koncert

nightwish_2015_2.jpg

Csütörtökön jelentették be a tokaji Kingdom of Hegyalja szervezői, hogy a július 15-19-re tervezett fesztivál elmarad, így a nulladik napi sztárfellépő, a Nightwish sem játszik majd Tokajban. A koncert azonban nem marad el: a finn szimfonikus metal csapat július 15-én Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán lép majd fel a Sorronia társaságában. A fesztiválra megváltott bérletek és az aznapra szóló napijegyek a budapesti koncertre is érvényesek.

Tovább

Ever (Foreign Flag) - Itt egy ráncfelvarrott Team Sleep-dal

team-sleep-2015.jpg

Nemrég írtunk arról, hogy 10 év hallgatás után újból hallat magáról a Deftones énekes Chino Moreno Team Sleep nevű projektje, akik július 10-én Woodstock Sessions címmel adnak ki lemezt, melyen régi dalok lesznek új köntösben. Alább most az egyik ilyen szerzeményt az Ever (Foreign Flag) címűt hallgathatjátok meg.

Tovább

A rákenroll és a tehén határmezsgyéjén 2. rész, avagy támadnak a nagyok: Megyer Camp, 2015. június 21-27.

49892131201112358_megyer_camp_2013.jpgAz idei Megyer Camp méretei miatt lehetetlen lett volna egy cikkben összefoglalni a történteket, így az utolsó három nap eseményeit, fellépőit ebben a cikkben részletezem.

Tovább

A rákenroll és a tehén határmezsgyéjén 1. rész, avagy ki a kicsit nem becsüli…: Megyer Camp, 2015. június 21-27.

49892131201112358_megyer_camp_2013.jpgAhogy a tavalyi évben, idén is elzarándokoltam a Megyer Camp fesztiválra. Igaz, a 2014-es volt nekem az első, mégis az egyedi hangulata olyannyira megragadó volt, hogy nem lehetett idén sem kihagyni, sőt, jövőre is biztosan ott leszek. Sajnos a fesztivál zárónapja után a fotósok felszerelését ellopták, amit ezúton is remélek, hogy sikerül kideríteni, ki vitte el, de ez az addigi eseményekre természetesen nem volt hatással. Az egy hetes fesztiválról két részben számolok be, az első cikk az első négy napot öleli fel.

Tovább

Fej vagy gyomor?: Pro - Pain - Voice Of Rebellion (2015)

propainvoicecd.jpg

Van az a klasszikus kérdés, hogy ha x számú lemezt vihetnék magammal mondjuk Grönlandra, az igen szűkös és ingerszegény pingvin megfigyelő lesre, ahova pár évre leszerződtem, nos azt kijelenthetem, hogy az első két Pro - Pain lemezt ziher, hogy bedobozolnám. Ahogy akkor a kilencvenes évek elején több más metállal is operáló hardcore banda, úgy ők is annyira újszerűen robbantak az első két anyagukkal az arcba, hogy szinte billogként égették nevüket az enyémmel együtt a sok-sok tudatba. Ami viszont ezután esetemben hasonlóképpen éles fordulat lehet, mint amilyen az Üvegtigris Sanyijának mesélt királylányos mesében is bekövetkezett, a többi lemezüket szinte alig ismerem. A Contents Under Pressure című harmadik lemezük óta ugyanis csak egyszer hallgattam meg minden lemezt úgy nagyjából. A most megjelenő Voice Of Rebellion hosszú idő óta az első olyan korongjuk, amit háromszor egymás után is lepörgettem. És nem csak azért, mert dolgom van vele.

Tovább

Elmarad a Kingdom of Hegyalja!

hegyalja_fekvo.png

A hegyalja.info információi szerint elmarad a Kingdom of Hegyalja fesztivál. A július közepére tervezett rendezvény elmaradásának okai egyelőre nem ismertek. A portál még tegnap kért a szervezőktől információkat, de válaszokat még nem kaptak, de úgy tudják a két érintett település vezetőit már értesítették. A fesztivál elmaradását hivatalosan még nem jelentették be. Állítólag arról, hogy ebben az évben sem tartják meg a programot már napok óta beszélnek helyben. A portál szerint a világszerte ismert fellépők koncertjeit Budapesten (?) tartják meg. Hogy mi van? Ha konkrét infókhoz jutunk természetesen tájékoztatunk benneteket.

Update: a Lángoló Gitárok elérte a fesztivál főszervezőjét, Kovács Pétert, aki elmondta, hogy a hír sajnos igaz. Mivel azonban a fellépők jó része ki van fizetve ezért alternatív helyszíneket keresnek a koncerteknek és ezek zöme tényleg Budapesten lesz. Pontos infókat későbbre ígért a szervező.

Alternatív énekek és Slash nagy bejelentése: VOLT Fesztivál, Sopron, 2015. július 01., 1. nap

67.jpg

”Menjetek tovább és vinni fog az út” – mondta két kedves fiatal hölgy, akik megpróbáltak útbaigazítani minket a VOLT fesztivál első napján itt, Sopronban. Mi kellően Coelho közeli állapotban voltunk ahhoz, hogy egyetértsünk ezzel, de közben a GPS elszállt, szóval az út nem igazán vitt minket sehová sem. Mire megérkeztünk, parkolót alig, viszont mindenre elszánt és többségében szemtelenül fiatal fesztiválozókat már annál inkább találtunk.

Tovább

Mammals In Babylon - Itt van még egy új Cattle Decapitation nóta

cattle_decapitation_2015.jpg

The Anthropocene Extinction címmel augusztus 7-én jelenik meg jelenik meg a Cattle Decapitation új lemeze, amin vendégként Phil Anselmo, illetve Jürgen Bartsch is felbukkan. Manufactured Extinct címmel korábban már mutattunk egy új dalt a lemezről, most pedig Mammals In Babylon címmel hallgathattok meg egy újabb jóleső gyalulást.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum