RockStation

„Jó a kapcsolatunk a Superbuttal” - Villáminterjú a Clawfingerrel

2015. augusztus 16. - theshattered

 rockpart_2015_5.jpg

A Rockparton a kiváló koncert mellé sajnos a Clawfingernek csak limitált mennyiségű kérdést lehetett feltenni, de azért megpróbáltuk a maximumot kihozni az egyébként hihetetlen jókedvű és már akkor eléggé beszórakozott zenekarból. A plusz kérdésekért köszönet Goldmann-Görög Viktornak a Periszkóp rádiótól! Többek között megtudhattuk, hogy nem várható sem igazi újraegyesülés, sem új album, de a mi kérdéseink másról szóltak volna. (nyitókép: Rockpart Facebook)

Tovább

Layers: Itt az új Pass on Hope EP

11824241_979820448735250_134113436_n.jpg
Arrabona City metál helytartói, a Pass On Hope ismét új EP-vel jelentkezett a közelmúltban, amely a Layers címet kapta. A teljes három számos új anyag pedig ingyenesen letölthető. Az új anyagról és a bandával kapcsolatos változásokról, aktuális dolgokról beszélgettünk egyet, a banda fáradhatatlan frontemberével, Waldmann Szilárddal.

Tovább

Evil To Cast Out Evil: Itt egy új Nile szöveges videó

nile-2012.jpg
Azt már említettük, hogy augusztus 28-án érkezik a Nile új lemeze, amely a What Should Not Be Unearthed címet kapta, azt is említettük ,hogy hamarosan hazánkba is ellátogat a banda egy borítékolhatóan brutális koncert keretében. Viszont azt még nem mondtuk, hogy kidobtak egy új szöveges videót a srácok. Íme.

Tovább

TOP 10 dal az apokalipszisről

top10_apokalpszis.jpg

Világvége, Armageddon, Ítélet napja. Ahány kultúra vagy vallás, annyiféleképpen hívják az emberiség utolsó óráját, amikor minden földi életnek vége. Ez a téma elég sötét és ezért éppen elég "hálás" ahhoz a keményebb muzsikát játszó zenekarok számára, hogy bármikor elővegyék és újabb és újabb módon interpretálják nekünk, hogy mit is gondolnak arról, hogy mikor, miért és mi módon kellene véget vetni a létnek ezen a telibevert sárgolyón. A hajtás utáni világvége hangulatot mi sem szeretnék megtörni semmiféle felesleges dumával, csak annyit teszünk hozzá, hogy melyik az a részlet a szövegből (természetesen a zene mellett), ami igazán a TOP10-es élmezőnybe emelni az adott dal. A színvonalas műfordításokat Nemesúr (Nemes Márk) követte el, ezúton is hálásak vagyunk érte. (Via Loudwire)

Tovább

Októberben jön az új The Winery Dogs album

winerydogsofficial.jpg

A Mike Portnoy által gründolt The Winery Dogs második albuma is jön idén, ha minden jól megy, akkor október 2-án jelenik meg  Hot Streak címmel. Portnoy elmondta, hogy viszonylag gyorsan pakolták össze a dalokat, összesen tizenhatot, amiből 13 került rá a lemezre. A hajtás után az új lemez borítóját és és tracklistet találjátok.

Tovább

Elmarad a Nickelback budapesti koncertje

nickelback_2015.jpg

A LiveNation percekkel ezelőtti közleménye szerint sajnálattal értesítik a rajongókat, hogy Chad Kroeger elhúzódó gyógyulása miatt a Nickelback zenekar kénytelen lemondani a teljes európai turnéját, köztük az október 16-i budapesti fellépésüket is. Az énekest egy gégefő-ciszta miatt operálni kellett, mert már komoly fájdalmakat okozott neki már éneklés. Ugyan korábban azt mondták, hogy a műtét csak az Észak-Amerikai turné törlését jelenti, úgy látszik a gyógyulási folyamat lassabban haladt a kelleténél. Jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók.

Blind Leading The Blind - Itt egy új Trivium-dal

trivium_2015.jpg

Ahogy azt már korábban jeleztük, október 2-án jelenik meg a floridai Trivium új lemeze Silence In The Snow címmel a Roadrunner gondozásában. A címadó dalt már megmutattuk, tegnap azonban befutott még egy új tétel Blind Leading The Blind címmel, amit alább le is csekkolhattok. Ahogy halljuk a dallamosodás folytatódik.

Tovább

Speed Of Light: új dal a közelgő Iron Maiden lemezről

iron_maiden_speed_of_light.jpg

Egy új Iron Maiden album, mindig nagy dolog, most sincsen másként. De talán a leginkább várt albummá vált az idei évben, mert hát ugye öt éve nincs új album, így nagyon várjuk már a szeptember 4-ét, amikor a The Book of Souls címre keresztelt 92 (!) perces dupla lemezes kiadvány megjelenik. Ám addig is végre itt van egy vadiúj dal és videó, a Speed Of Light a hajtás után. Gyerünk!

Tovább

Lamb Of God menni nagy Jimmy Kimmel show

lamb_of_god_2015_1.jpg

Tényleg, nem vicc. Augusztus 27-én a Jimmy Kimmel esti műsora után a szabadtéri színpadon nyom majd banda egy mini koncertet, új lemezük, a Sturm und Drang promója kedvéért. Hangos este lesz a biztos és ha meglesz a felvétel a youtube-on, meg is fogjuk mutatni rögtön. Jimmy fiút amúgy bírjuk, mert műsorát gyakran színesíti rock- és metal produkciókkal.

Új Immortal lemez jön jövőre

immortal2015band_638.jpg

Természetesen nem békültek ki a tagok, ahogy arra azért számítani lehetett. Abbath nélkül, Demonaz és Horgh közreműködésével készül az új album, amihez már új dalok is vannak olyan címekkel, mint Northern Chaos Gods, Called To Ice, Blacker Of Worlds. A témák természetesen a 25 évvel ezelőtt megálmodott Blashyrkh világ köré épülnek és az új lemezt a Nuclear Blast kezeli majd. 
A Immortal körül szappanoperába illő zajló eseményekről mi is írtunk részletesen, itt és itt tudjátok felidézni a történteket.

Neurosis koncert fotelből?

neurosis_live2.jpg

Ha a nyakadban ülő súlyos hőség még nem izzasztotta ki belőled, cseppfolyóssá vált lelked utolsó szilánkjait, akkor mindenképpen hagyd, hogy rád zúduljon a Neurosis néhány nappal ezelőtti koncertjének, nem egészen habkönnyű hangulata. A zenekar Budapesten régen nem járt. Az elmúlt években a környező országok fővárosaiban lehetett elkapni koncertnek is csúfolt megakatarzisaikat, de idén még a közelünkbe sem jöttek. Így fotelból kell megnézni az éves kötelező Neurosis bulit, de azt legalább tökéletes minőségben. Persze a hajtás után...

Tovább

Skyline: új Omnium Gatherum dal a jövőre érkező nagylemezről

omniumgatherum.jpg

Jövőre a tervek szerint a finn melodeath veteránok új lemezzel jönnek, ami 2003-as lemeznek, a Beyond-nak lesz a folytatása. De addig is kiadtak egy split kislemezt honfitársaikkal, az Insomnummal közösen. Az Omnium Gatherum egy vadiúj nótát tett a kislemezre, ami kicsit már be is harangozza az új nagylemezt.

Tovább

Végre egy jó hír ebben a pusztító hőségben! - Főképp doomereknek

withthedeadband2015_638.jpg
Itt egy remek hír a doomereknek! Felröppent a hír, hogy az angol székhelyű With The Dead nevezetű formáció egy hat dalt tartalmazó anyaggal mutatkozik be a nagyközönség előtt. Ez azért érdekes és fontos, mert a zenekar, olyan bandákból verbuválódott, mint a kultikus Cathedral, vagy a nem kevésbé ismert Electric Wizard.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum