RockStation

Ezt várhatja az egyszeri rocker 2016-ban

2016. január 03. - sunthatneversets

waitingfor2016.jpg

Új év kezdődött, és mint minden zenei műfajban a rockzenében is lesz mit várni 2016-ban. Hogy aztán ezekből mi valósul meg az nagy kérdés, hiszen az alábbiak egy részét már 2015-re is dobta a kívánság-gép, aztán nem lett belőlük semmi sem. Talán majd 2016-ban. Szóval alább kiderül, mit várhat a magyar rocker 2016-ban.

 

Új Meshuggah-lemez

A Meshuggah kiadójának a Nuclear Blastnak már a tavalyi, újévi jókívánságokat tartalmazó poszterén ott virított az új Meshuggah lemez lehetősége, de nem lett belőle semmi sem. Pedig a zenekar tavaly volt 25 éves így aztán igencsak adta volna magát a dolog. Marten Hagstrom gitáros aztán azt mondta ősszel elkezdik a stúdiózást és bár sokáig nem volt hír róluk később megerősítették, hogy ebben az évben (valószínűleg inkább az év második felében) jön az új lemez.

Új Korn-lemez

Állítólag az új Korn-album is az év második felében lát napvilágot. Brian "Head" Welch keményebb, amolyan vissza a gyökerekhez lemezt ígért. Ilyet mondjuk korábban is ígértek már, aztán elég silány lett a végeredmény. Mindegy majd meglátjuk.

Jön az Iron Maiden a VOLT Fesztiválra

Az Iron Maiden tavaly egy nagyon jó lemezzel jelentkezett The Book Of Souls címmel. A 2014-es budapesti koncert után joggal reménykedhettek benne a magyar rajongók, hogy lesz újra magyarországi koncert, de arra talán kevesen gondoltak, hogy ez a VOLT Fesztiválon valósulhat meg július 1-én. Minden esetre lesz Scream for me Sopron! az biztos.

Új Deftones-lemez

A Chino Moreno vezette Deftones a 2015-ös év jó részét az új lemez megírásával és felvételeivel töltötte. Aztán ősszel jöttek a tökölések a keveréssel, a maszteringgel, a tracklist-tel, meg a borítóval/artwork-kel. Ahogy tudjuk a lemez kész, úgyhogy az év első felében biztosan meg is jelenik.

Új Gojira-lemez

A francia metálosok a múlt év tavasszal rögzített dalaik jó részét a kukába dobták, mert nem voltak elégedettek a végeredménnyel. Ősszel újra nekiveselkedtek és két hete már az énekfelvételeknél tartottak. Márpedig ha ez így van, akkor a hangszeres részek már rögzítésre kerültek, úgyhogy esetükben is jó esély van egy első féléves lemezmegjelenésre.

Az utolsó Black Sabbath-koncert Budapesten

Bár már 2014-ben is az utolsó köröket futotta a Black Sabbath, idén mégis lesz egy utolsó utáni turné, melynek európai körét június 1-jén a Budapest Arénában kezdi a zenekar. Mondanunk sem kell, hogy a megjelenés kötelező.

10 napos Rockmaraton Fesztivál

Mondjuk a nevéhez idáig is méltó volt a Rockmaraton Fesztivál, de idén tényleg maratoninak ígérkező koncertözön vár a hazai rockerekre a dunaújvárosi Szalki-szigeten. Még egy rakat név vár bejelentésre, de az Amon Amarth, a Behemoth, az Epica, vagy a Madball koncertje már most garancia lehet egy jó és sikeres fesztiválra.

Új Tool-lemez?

Jövőre lesz 10 éve, hogy az eddigi utolsó Tool-lemez a 10,000 Days megjelent, így stílszerű lenne idén egy új korong, de gyakorlatilag 2 éve szerencsétlenkednek az új albummal és bár év elején lesz egy rövid turnéjuk az Államokban, ez nem jelent garanciát semmire sem. Félünk, hogy 2017-ben még mindig azt írjuk, hogy várjuk az új Tool-lemezt.

Az újjáalakuló Guns N’ Roses

Tudjuk, hogy igencsak megosztja a rocker-társadalmat a szinte biztosra vehető Guns N’ Roses újjáalakulás, de minden középkorú rocker szívesen megnézné újra kamaszkorának kedvenc zenekarát. Mondjuk az állítólagos 3 millió dolláros gázsi csillagászati jegyárakat ígér és a pletykák szerint egyelőre csak észak-amerikai turnéról van szó, de ha az összejön mérget veszünk rá, hogy Európába is átdugják az orrukat.

Új Metallica lemez

Tudjuk itt is, hogy régen minden jobb volt így aztán egy új Metallica-lemezre semmi szükség, mert minek erőltetni, de mi mégis azt mondjuk inkább, hogy legyen csak. És lesz is, már nagyban dolgoznak rajta és még James Hetfield is egy új dal részletévek kívánt kellemes ünnepeket így év végén. Mondjuk ez még nem garancia az ezévi lemezmegjelenésre, de az talán jelzésértékű, hogy nincsenek lekötött koncertjeik még 2016-ra.

Rammstein koncertek és új lemez (?)

Október elején szimplán ennyit írt ki a Rammstein a hivatalos felületeire: Rammstein: Back On! Hozzá egy stúdiós fotó is társult, később pedig jópár európai fesztiválos fellépést is bejelentettek (hozzánk eddig a legközelebb a bécsi Rock In Vienna-n). Lemez ettől függetlenül szerintünk kizárt az év vége előtt, de hátha vannak még meglepetések.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr808224248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum