RockStation

TOP 10 +2 dal a száguldásról

2016. március 19. - theshattered

top10_forma1.jpg

Akár tetszik, akár nem, a hétvégén elindul a 2016-os Forma 1-es szezon. Valószínűleg nem minden olvasónk kedveli az izgalmasságából egyre többet veszítő bajnokságot, mégis ez kiváló apropót adott arra, hogy összegyűjtsünk egy csokorra valót a száguldás és sebesség ihlette rockdalokból - némi bónusszal megspékelve. Fontos kiemelni, hogy a listáról nagyon sok jó dal lemaradhatott és le is maradt, így szívesen látunk minden ötletet, tippet, hogy még minek kellett volna helyet kapnia ebben az írásban.

 

Pokolgép - Forma 1

Valószínűleg sok magyarázatot nem igényel, hogy miért is van itt ez a dal. A hivatalosan nem is Pokolgép albumnak készülő 1996-os A Gép lemezen helyet kapó szerzemény címét és tematikáját tekintve is egyértelmű résztvevője ennek a listának.

Primus - Jerry Was a Racecar Driver

A dinasztikusan autószerelő családból származó Les Claypoolt és hibbant kompániáját is megmarta a benzingőz, így sok randomság közepette megszületett egy dal a négykerekűek szerelmesei számára is.

Road - Go

Természetesen legalább 5-6 olyan Road szerzemény van, ami csupán alanyi jogon is idekerülhetett volna, így csak a véletlen műve, hogy éppen a Go képviseli a hevesiek életművének eme jó vastag szeletét.

Godsmack - 1000hp

Mit szólnátok, ha a nyakatokba szakadna egy ezer lóerős vas? Valószínűleg padlóig nyesnétek a pedált és hadd szóljon, ugye? Itt van hozzá egy szép ménesnyi kraft.

Judas Priest - Freewheel Burning

Virtuális Forma 1, Rob Halford és a motorok alapjáratát is megszégyenítő riffelés. Van kérdés? Ugye, hogy nincs.

Iron Maiden - Wildest Dreams

Ha már a virtuális témánál járunk, érdemes megemlíteni ezt a videót is. A 2003-as születésű egyik újkori 'Maiden klasszikusra készített videó a kor kinézetének megfelelő, mégis még ma is magával ragadó élményt nyújt.

Metallica - Fuel

Gimi fjú, gimi fjá, gimi dábázábázá! Lehet, hogy nem a legerősebb album a Reload, de hogy ilyen felütéssel kevés zenekar tud lemezt indítani, az szent!

Deep Purple- Highway Star

Semmilyen benzingőzös találkozó nem lehet az igazi a Highway Star nélkül. Nem alaptalanul. Talán a jogosultság itt is egyértelmű.

Queen - I'm In Love With My Car

Roger Taylor szerelmes dala - az autójához. Nincs mese, egyértelmű a jelenlét.

Rammstein - Benzin

Habár a Rammsteinnél a legtöbb benzin valószínűleg nem a motorokban ég el, mégis idekívánkozott ez a dalocska a távoli 2005-ből.

+1: Neoton Família: 220 felett

Kicsit kanyarodjunk el a rockzenei vonaltól és hatoljunk be a magyar popzene hőskorába. A figyelmesebbek még a villanygitár hangját is felfedezhetik!

+2: Cserháti Zsuzsa és Charlie: Száguldás, Porsche, Szerelem

Még egy klasszikus a messzi múltból. A szövege miatt nem tudtuk kihagyni, jó szórakozást!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr978497980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum