RockStation

Metálgyász: Meghalt Nick Menza a Megadeth volt dobosa

A színpadon érte a halál

2016. május 22. - sunthatneversets

nick_menza_2.JPG

51 éves korában elhunyt Nick Menza, a Megadeth egykori dobosa. A zenész halálhírét Dave Mustaine és a fia is megerősítette. Az ismert muzsikus tegnap éjjel OHM nevű csapatával a Los Angeles-i The Baked Potato klubban játszott és a hírek szerint a harmadik szám közben esett össze. Halálát vélhetően szívelégtelenség okozta. Nick Menza az 1990-es Rust In Peace album mellett még három Megadeth lemezen játszott, az 1992-es Countdown To Extinction, az 1994 Youthanasia és az 1997-es Cryptic Writings albumokon. Nyugodjék békében!

Tovább

Az új If These Trees Could Talk dal megvolt már?

boadw.jpgJúnius 3-án érkezik az amcsi post-rock nagyágyú If These Trees Could Talk új, sorban a harmadik nagylemeze, a The Bones of a Dying World. Erről csöppent be a napokban az első csemege, a korong nyitódala, a Solstice. A 2012-es Red Forest utódja, ahogy az eddigi nagylemezek mindegyike, a Metal Blade gondozásában fog megjelenni.

Tovább

Három Rohadék Rockcsempész

Dokumentumfilmet adott ki a Tankcsapda

tankcsapda_harom.jpg

A Tankcsapdában van valami különleges, ami miatt mindig is kíváncsi leszel arra, hogy mit alkot a debreceni trió. Lehetsz bármilyen életszakaszban ez a kíváncsiság, ha valaha is rajongtál a zenekarért, akkor veled marad. Ezt a rajongást meglovagolva egy rohadt jó ötlet, hogy minden Tank kiadvány csak egy ezresbe kerül. Én is lemásztam a legközelebbi kúthoz és megvettem a Három Rohadék Rockcsempész című dokumentum filmet.

Tovább

Seal The Deal - Itt az új Volbeat-lemez címadó dala

volbeat_2016_2.jpg

Június 3-án jelenik meg a dán/amerikai Volbeat új lemeze Seal The Deal & Let's Boogie címmel. Az új album producere ezúttal is Rob Caggiano gitáros (ex-Anthrax) volt, a keverést pedig Joe Barresi (Kyuss, Black Stone Cherry, Tool, Slipknot stb.) végezte. A csapat tegnap új szöveges videóval jelentkezett, melyet az album címadó dalára készítettek és alább meg is nézhető /hallgatható.

Tovább

Friss Terror videó - No Time For Fools

terror_2013_morgannewman_0031.jpegA kaliforniai Terror nevének az utóbbi években komoly súlya lett a hardcore színtéren. Ami talán annak is köszönhető, hogy folyamatosan turnén és toppon is voltak egyszerre, szinte mindenhova elvitték albumaik legjobb számait, szakadatlanul százötven százalékos energiákkal. Most pedig pontosan egy olyan új videó készült el, az utolsó The 25th Hour című album egyik számához, ami azt mutatja be képekben, hogy milyen az, amikor folyamatosan turnén vagy és tényleg kevés a huszonnégy óra, annyi minden történik folyamatosan. A videót egyébként Eric Thompson és Andrew Kline vágta, készítette a zenekar életében folyamatosan pörgő filmanyagból. Ezt leshetitek meg a a hajtás után.

Tovább

Hallgasd meg Joey Jordison új bandáját!

Joey Jordison 2013.jpg

A supergroup jelző mostanában eléggé divatos lett. De erről nem feltétlenül tehetünk, egyszerűen jönnek az olyan zenekarok, mint a most debütáló Sinsaenum. Itt nem kisebb nevek jöttek össze, mint Csihar Attila, aki ugye a kultikus Mayhem énekese, Joey Jordison, akit szerintünk nem kell bemutatni, Sean Zatorsky, aki a Chimaria-ban zúzott, a basszusgitárnál pedig Heimoth, aki a Seth-ben zenél, illetve a Dragonfroce-os Frédéric Leclercq. Hajtás után találkozhattok az első klipes dallal az Army Of Cahos-szal, ami a Echoes Of The Tortured albumot vezeti fel.

Tovább

TOP 10 (+1) metal dal nem metalos köntösben

top10_metal_nem_metal.jpg

Mindenkinek megvan a maga szenvedélye. Van, aki bélyeget gyűjt, van aki a szomszédot szereti szívatni, van, aki hetente más cuccokban jár... Aztán vannak azok a beteg állatok, akik a kedvenc dalaikat ültetik át a megszokott rock/metal hangszerelésből valami egészen másba. Most a klasszikus (értsd: nem hagyományosan metalos) hangszereléssel megáldott átköltésekből szedtünk össze Nektek egy csokorra valót, melyek mellé természetesen várjuk a Ti javaslataitokat, ötleteiteket is! Jó szórakozást a listához!

Tovább

Bizarr új bandával ad ki split lemezt a Ringworm

ringworm_1.jpgA sajátos clevelandi hardcore hangzás egyik markáns képviselője, tehát a Ringworm a két évvel ezelőtt megjelent Hammer Of The Witch lemez után most ismét hallat magáról. A hardcore zenét a metállal kegyetlen jól ötvöző ohiói srácok egy érdekes split EP kiadványt készülnek kiadni, méghozzá egy bizarr új formációval közösen.

Tovább

Hamarosan új Centinex album - Exist to Feed a friss dal

centinex.jpegKét évvel korábbi stúdióalbummal való visszatérése után, most ismét új lemezt készül kiadni a Centinex. A svéd death metal banda még 1990 - ben alakult, majd adott ki hét teljes albumot és jó néhány kislemezt 2006 - ig bezárólag, amikor is feloszlott a banda. A történet itt még sem ért véget, hiszen két évvel ezelőtt viszont némi tagcsere után visszatértek és kiadták a Redeeming Filth című albumot, amit most újabb követ, méghozzá július 8 - án, az Agonia Records gondozásában. Ez pedig a Doomsday Rituals címet viseli, az impozáns borítóra vésve. Erről hallhattok egy új dalt a tovább klikk után, aminek elfogyasztásához és megemésztéséhez ezúton is szeretnénk sok szerencsét és jó étvágyat kívánni.

Tovább

Készül az új Nomad album - Meg friss dalhoz is van videó

nomad-bw-1024x642.jpgAzt még nem tudjuk pontosan, hogy mikorra fog elkészülni a Nomad új lemeze, de az biztos, hogy egy új dal már van, friss videóval, tokkal - vonóval. A zenekar egyébként épp ünnepli, hogy a Petőfi Zenei Díj év felfedezettje kategóriában jelölték, és mindemellett készül a május 27 - én majd megtartott Gozsdu Manó Klubban lévő koncertjére. A zenekar által frissen megosztott új videót pedig tekintsétek meg, természetesen a tovább klikk után.

Tovább

Jön az új Rival Sons lemez - Hallgasd meg az új dalukat

1500-1429793602.jpgA hamisítatlan rock and roll muzsikában utazó Kaliforniai srácok kezeitől egyenesen a legnépszerűbb videómegosztóig szállt az az új Rival Sons dal, aminek részben szól most ez a néhány sor. Részben pedig csak azért, mert ez a három és fél perc csupán remekbe szabott előszele a közeledő új nagylemeznek, ami nem kicsit emeli a hír értékét, hanem roppant mód nagyon. De itt még mindig nem áll meg a dolog...

Tovább

Misery Index júliusban a Barba Negrában!

misery-index-2014-by-josh-sisk.jpgNyáron a Barba Negra színpadára érkeznek Baltimore város nehézsúlyú death / grind bajnokai, vagyis a Misery Index. A két éve megjelent The Killing Gods lemez kapcsán lenyomott turné után most ismét Európába érkeznek egy újabb körre, aminek Budapesti állomása a Barba Negra és az időpont: július 26. Az ötlemezes súly brigád bulijához pedig kedvcsinálónak legyen itt egy koncert felvétel a hajtás után, ami megvillanthat valamennyit a jövőből is, hogy hogyan rágják meg, köpik ki és fröcsögik tele az adott közönség hallójáratait koncertjeiken.

Tovább

Silvera - Itt az új Gojira-dal és hozzá egy videó

gojira_2016.jpg

Június 17-én a Roadrunner gondozásában jelenik meg a francia progresszív metálos Gojira új albuma Magma címmel. Az év egyik leginkább várt lemeze az énekes/gitáros Joe Duplantier New York-i stúdiójában a The Silver Cordban került rögzítésre. Az album direktebb és rövidebb dalokat tartalmaz, mint 2012-es elődje a L'Enfant Sauvage. Az albumra 10 dal kerül majd, melyek közül most másodiknak a Silvera kapott egy videót. Alább le is csekkolhatjátok.

Tovább

„Rábukkantam a hiányzó láncszemre”

Interjú Luc Lemay-jel, a Gorguts gitáros-énekesével

gorguts-press-photo-by-jimmy-hubbard.jpg

A Colored Sands album után a Pleiades’ Dust EP formájában idén újabb történelmi témájú koncept anyagot tett le az asztalra az egyszerre brutális, technikás, és kísérletezős death metal kanadai élcsapata, a Gorguts. Bár az anyag a tervezettnél később került kiadásra, a hazánkat is elérő turné minden állomásán végig elhangzott az egyetlen, bő félórás száma. Ezt persze stúdióváltozatban is hallhatta azóta minden érintett, megszületésének hátterét és szövegi koncepcióját tekintve azonban talán nem érdektelen mindaz, amit most közreadunk. Magát Luc Lemay mestert kaptuk mikrofonvégre, aki éppoly készséges és bőbeszédű volt, mint legutóbb, amikor bandájával a Death To All vendégeként járt nálunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum