RockStation

Radio Mobster, Flood In The Desert, Echonald @ Showbarlang, 2017. 05.06.

Rossz időzítés, jó buli!

2017. május 08. - theshattered

18301827_811703988992032_2654808244772858839_n.jpgTalán egy napra szervezni egy heavy metal koncertet az Ossian lemezbemutatóval, ráadásul egy Dunányira onnan nem olyan szerencsés helyzet, viszont aki nem Paksi Endrééket választotta szombat este, az is maximálisan jól járhatott, hiszen a Showbarlangban egy remek kis metalbuli, vagy ahogy a nevében is benne volt, minifeszt kerekedett. Lássuk a részleteket!

Eleve ha nincs meg az egészség, nem olyan veretes a szórakozás, de azért megpróbáltam a lehető legjobbat kihozni a szituációból, végülis a zene sok mindenre gyógyír. Mint mindig, odamentem kezdésre, mert ha már valaki fellép, veszi a fáradtságot, hogy megmutassa a dalait, abból olyan rossz dolog nem származhat. Nem is származott!

Kezdésnek a Radio Mobster triója vette be a színpadot. A nézőtér, amely egyébként egész este szellős volt, így a kezdésnél sem volt túltelítve, gondolom a fent említett, nem éppen gyenge konkurencia közeli showja is erősen negatív hatással lehetett a bevételre, de most ne ezzel foglalkozzunk. A háromtagú fiatal zenekar alter / punk / grunge / pszichedelikus keveréke nem volt rossz, sőt! Lehet, hogy még kicsit érnie kell a muzsikának, de a kiállással, lelkesedéssel, előadásmóddal már nincs gond! Külön plusz, hogy nem feltétlen ragaszkodnak a hagyományos dalstuktúrákhoz, illetve, hogy nem nagyon akarnak belesimulni egy stílusba sem. A basszusra transzponált gitár meg külön jó ötlet volt. Summa summarum, tetszett, amit a srácok toltak, egy kicsit érnie kell még szerintem, de hamarosan abszolút színfoltjai lehetnek a hazai klubéletnek. Remélem, bejön a sejtésem!

Az utánuk következő Flood In The Desertet már névről ismertem, de tényleg ennyiben ki is merült eddig a közös kalandunk. A srácok heavy metalja nem volt rossz, sőt, a hangosítás is nagyon odavert, viszont amit én a magyar heavy metal élet legnagyobb gyengeségének érzek, az itt is kiütött. A szövegek. Jó, persze, nem voltak vészesek, millió rosszabb témával is találkoztam, sőt, nagyobb zenekaroktól, de valahogy van egy olyan érzésem, mintha a dalszövegírók nem mernének bátrabb témákhoz nyúlni, vagy nem mernének erősebben fogalmazni. De ahogy mondtam, ez nem baj, mivel a zene az abszolút élvonalbeli volt, az ének is hihetetlen terjedelemben erősítette a muzsikát, nagy gond nem volt sehol, sőt! A rájuk szánt egy óra alatt még egy kis technikai basz is belefért, az ott ellőtt improért külön, utólag is jár a taps, ez nagyon profi hozzáállásra vall! A kiállással nincs baj, a zene is ott van, érezni, hogy összeszokott produkcióval van dolgunk (a Pokolgép turné biztos megtette a hatását), úgyhogy még a beugrós basszussal is egy príma bulit verettek Flood In The Deserték! Aki ott volt, az jól érezte magát, így szava nem lehet senkinek. Jár a pacsi!

18199402_811703998992031_4520478854690018644_n.jpg

Aztán rövid átszerelés után az Echonald jött. A srácoknak már a tavaly decemberi akusztikus buli óta "lógtam"  azzal, hogy egy zajos bulijukat is megnézzem, de valahogy az élet mindig közbeszólt (mondhatnám, nem magánélet-barát dátumokra lettek szervezve a közeli koncertek, haha). De végre összejött a kvázi találkozás, be kell vallanom, csak miattuk mentem el, és egyáltalán nem bántam meg. A srácokról tudtam, hogy nagyon pihentagyúak a színpadon, de azt, hogy ennyire, nem is sejtettem. A dallista részemről tökéletes volt, a legtöbb, ha  nem mindegyik témát már ismertem vagy a klipek révén, vagy a tavalyi tíz éves best-ofról, úgyhogy számomra príma buli volt ez is. A technika ördöge itt is tiszteletét tette, Ferinek dal közben merült le az elem a basszus jeladóból, de ezt is ügyesen oldották meg, le a kalappal. Amikor persze minden flottul ment, volt viccelődés, arcvágás, be- és átszólogatás, közönségtapsoltatás, énekeltetés, beszélgetés, minden, ami egy profi produkcióhoz kell, ráadásul az egész olyan hangzást kapott, hogy le a kalappal (lehet, hogy több Showbarlangos bulira kellene járnom?) Aztán még a gitáros Ádám köszöntése is napirendre került, boldogat neki innen is, utólag! :) A dalok között ami tuti ott volt a Színvilág, Úgy hívják végzet, Bukott fejvadász, Őrült bohóc, meg a Változunk, a többit sajnos az agyam nem tudta elraktározni, de az tuti, hogy nagyon jó koncert volt, szuperül éreztem magam! Mindenkinek ajánlom, hogy csípje el a srácokat, aki szereti a heavy metalt, főleg élőben nagyon odasütnek a tételek!

Az utánuk következő Reactorról és a Rossz Szokásról már lemaradtam, jobbnak láttam, ha kicsit pihentetem magam, így utólag is bocsánatot kérek tőlük, legközelebb pótolom az elmaradást! Viszont amíg ott voltam, egy nagyon remek bulinak voltam a részese, sajnos elég kicsi közönség előtt, de ez már szinte megszokott a magyar underground életben (bezzeg, ha tribute buli lett volna...). Jár a pacsi mindegyik zenekarnak, köszönöm a kellemes kikapcsolódást, legközelebb meg mindenki menjen el és nézze meg őket! Peace!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4212488001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum