RockStation

Ph.D lett a The Offspringes Dexter Holland

2017. május 12. - theshattered

TheOffspring_0211.jpgA közhiedelemmel ellentétben nem minden rocker hülye, sőt! Elég sok diplomás zenész van és hogy fokozzuk, többen a Ph.D szintig is eljutottak már, csak hogy a legnevesebbet említsük, például Brian May a Queenből. Ebbe az exkluzív, de egyelőre nem túl népes klubba lépett be a kalipunk veterán The Offspring énekese, Dexter Holland, nem is akármilyen témában.

"Talán felmerülhet a kérdés, miért akartam és Ph.D. végzettséget? Hát, válasszátok ki a következők közül:

A) Unatkoztam
B) Szeretek szenvedni
C) Érdekel a HIV fertőzés molekuláris dinamikája, meg a vírus interakciói a gazdaszervezetben úgy általában

Nem, a három közül csak az egyik a jó válasz! Ahogy már sokan tudjátok, már nagyon régen elkezdtem a Ph.D. képzést, de félbe kellett hagynom, ahogy egyre több turné jött közbe. Csak néhány éve vettem fel újra a fonalat. Lezárásként kutatásokat kellett végeznem és megírni a tézisemet, vagy disszertációmat, ami talán a legnagyobb ilyen fajta, amit valaha is csinálni fogtok (nekem 175 oldal körül lett). Az anyagot ITT tudjátok letölteni

A kutatásom a emberi immunhiány-előidéző vírus, azaz a HIV vírusra koncentrál, amely az AIDS előidézője. Nagyon érdekel a virológia és szerettem volna egy kicsit hozzájárulni a HIV és az AIDS-ről eddig tudottakhoz. Ez a szörnyű járvány még mindig fertőz a világban, több, mint 35 millió emberben található meg jelenleg is a HIV vírus. Évente több, mint egymillió ember hal meg a betegség miatt.

A kutatáson nem járul hozzá a betegek meggyógyításához, még csak nem is egy közvetlen lépés affelé, de remélem, hogy hozzáadva a hihetetlen mennyiségű információhoz, amit az elmúlt 30 évben tudtunk meg a HIV vírusról, közelebb jutunk hozzá. Emiatt tovább fogom folytatni a kutatást, talán láthattok néhány publikációt majd erre-arra a következő pár évben.

És mit jelent a zenekarral kapcsolatban? Azt, hogy A ZENEKAR ÚJRA ÉLETRE KEL! Igazából sosem hagytuk abba a turnézást és a lemezírást, de idén szanaszét fogjuk turnézni magunkat, sőt, amint csak lehet, felveszünk valami új anyagot. Figyeljétek a történéseket!"

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4912500127

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum