RockStation

"Magyarországon tényleg megőrülnek az emberek"

Interjú Ryan O'Keeffe-vel az Aibourne dobosával

2017. július 12. - KoaX

ab7969.jpg

Breakin' Outta Hell címmel tavaly szeptemberben jelentette meg negyedik stúdióalbumát az ausztrál buli rakenroll Airbourne, akik azóta kisebb megszakításokkal folyamatosan turnéznak, október 29-én pedig ismét Budapestre látogatnak, ahol a Barba Negra Music Clubban adnak koncertet. Ennek okán a nemrég tagcserén átesett banda dobosát Ryan O'Keeffe-t kaptuk el egy rövid beszélgetésre. 

RS: Októberben ismét Budapesten játszotok. Van valami emléked az itten bulikról?
Ryan: Mindig nagyon izgatottak vagyunk, ha nálatok játszunk, mert valamitől ott Magyarországon, tényleg megőrülnek az emberek. Nem tudom öreg, hogy mit kajáltok, vagy mit kevernek a vizetekbe, de nálatok mindig őrületes bulikat szoktunk csinálni.

RS: Még mindig a Breaking Outta Hell albummal turnéztok. Kényelmes megoldás a számotokra, hogy három évente jöttök ki egy teljes hosszúságú anyaggal, vagy számíthatunk majd valami másra is?
Ryan: Valahogy megszoktuk, hogy így dolgozunk. Nem akarunk olyan anyagot kiadni soha, amit nem érzünk igazán teljesnek. Persze, néha felmerül bennünk, hogy kéne valamit csinálni, valami mást, mint eddig. Nem vetettük el még ezt a gondolatot, soha nem lehet tudni, hogy a jövőben mi vár ránk. Talán kihozunk majd valami teljesen újat, rövidebbet, hosszabbat, egy EP-t vagy nem is tudom… Majd meglátjuk.

RS: Minden Airoburne albummal a világ számos részén egyre magasabbra törtök, egyre nagyobb helyeken, fesztiválokon játszotok.
Ryan: Igen, egyre nagyobb helyekre sikerül eljutnunk, szerencsére. Nagyon jó érzés egyre nagyobb tömegeknek játszani, egyre több emberhez eljuttatni azt a zenét, ami belőlünk jön, amit mi csinálunk. Ezt csak akkor értheted meg, ha tényleg a szívedet is bele adod a zenélésbe, de tényleg fasza érzés!

RS: Mi a különbség a Spinefarm és a Roadrunner kiadó között? Miért váltottatok?
Ryan: A Spinefarm nagyon a zenekarra összpontosít. Nagyon azon vannak, hogy toljanak minket, hogy ott legyünk  köztudatban, de hát ez egy kiadó dolga nem? Hogy minél több lemez fogyjon, és minél inkább megismerjenek minket az emberek. Ezt a Roadrunner nem igazán tette, így úgy érzem, hogy egy jó döntést hoztunk a váltással, nem?

airbourne_2017.jpg

RS: Játszottatok a Rock Am Ring fesztiválon, ami egy kis időre leállt a terror veszély miatt. Te, hogy élted meg a történteket?
Ryan: Tudod, ez nem volt egy egyszerű dolog. Azért nem mondom, hogy nem ijedtünk meg. De mindenki marha fegyelmezetten kezelte a dolgokat. Komolyan mondom, követte mindenki a kijelölt utat, arról nem tértek le, nem bóklásztak el az emberek, így igen hamar kitudták üríteni a területet. De azért valahol nagyon ijesztő tud lenni ez a dolog. De ez a terrorizmus lényeg, hogy rád ijesszenek, amit meg nem szabad hagyni!

RS: Van-e olyan új zenei elem, amelyet Harri Harrison új gitárossal hozott a zenekarba?
Ryan: Igen, természetesen. Tudod, iszonyat nagy Malcom Young fanatikus, így azt az iskolát képviseli. Eszméletlen feszesen, pontosan tud játszani, nem színezi túl a témákat, ha nincs rá szükség. Pontosan tudja, minek hol a helye.

RS: Mit gondolsz arról, hogy Axl énekelt most az AC/DC-ben?
Ryan: Axl jó munkát végzett, de az igazi énekes számomra Brian Johnson marad örökre. Az ő munkásságát senki sem tudja helyettesíteni. Nem láttam élőben Axl-t, de nem is igazán szeretném megnézni a fenn említett okok miatt. Nagyon bízom benne, hogy Brian hamarosan visszatér a zenekar élére.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7612657913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum