RockStation

25 idegesítő koncertlátogató

2017. november 27. - theshattered

0metallica2010_05.jpgMinden bulin valamiért vannak olyan emberek, akik miatt kinyílik a zsebünkben a (képzeletbeli) bicska. Általában ezek az emberek a viselkedésükkel vívják ki az ilyen irányú "tiszteletet", ezek a tulajdonságok pedig nagyon szépen listába is szedhetők bizonyos sztereotípiák alapján. Persze nem a napfényes oldal lett lajstromozva.

Folyamatosan crowdsurfölő emberek
Nincs mit hozzátenni, tudni kell, hogy hol a határ. Ne másszuk meg ötvenedjére is a színpadot, mert az a zenészeket és a közönséget is zavarni fogja egy idő után.

Akik folyton a közönségbe dobálják a cuccaikat (söröspohár, stb.)
Logikus, ha megveszed 5-600 Ft-ért a sörödet, az első útja a levegőbe indul, ha a kedvenc dalod jön. Idd meg, ha megvetted, b*szod!

A WC falát leszaró örök művész
Ezzel a színes-szagos élménnyel már biztos többen találkoztatok, sok kifejtést nem igényel. Igényes és kulturált emberek műve.

Aki a nyakába ülteti a csaját... az egész buli alatt...az első sorokban
Ha épp végre megtalálod a helyet, ahol nem a metalos kosárválogatott tagjai mögött kell állnod, ők megoldják, hogy ne láss tőlük. Ők lehet, hogy örülnek annak, ha észreveszi őket a kedvencük, de egy dalnál tovább nem érdemes erőltetni.

Akik nem bírják befogni a szájukat
...és csak beszél, beszél, beszél. Egy dalt vár, a többi nem érdekes, addig meg pofázik, mintha muszáj lenne. Nyilván ezek állnak eléd, mögéd, melléd. A legjobb, ha az egész kommunikációt a színpadnak háttal nyomja.

Akik azt hiszik, hogy egy koncert az Önök Kérték
"Jáccátok a nátingelszmetörzt!" - Ja, biztos borítani fogják az előre kitalált setlistet miattad.

A csaját kiálló könyökkel védő srác
Védd, persze, no para. De ne a kiálló könyököddel védd, halló!

Aki mindig megmagyarázza, miért szar a keverés
Mindig van egy önkéntes, aki ha tehetné, bemászna a keverőpultba, aztán a világ legjobb hangzású koncertjét hozná össze. Mindig és mindenhol. Mert ugye a tízmillió focista mellett a tízmillió hangmérnök országa is vagyunk.

0redotchilipeppers2016_03_eredmeny.jpg

Aki előretolakodik, félretúrva azokat, akik már akár órák óta ott dekkolnak
Van a fanatikus, meg a lusta fanatikus, aki paraszt módon kihagyja az előzenekarokat, majd aztán mindenkit és mindent felrúgva az első sorokba nyomja magát. Grat.

A barátságos idegen részeg, aki dal közben próbál neked magyarázni... mintha érdekelne
Az alkohol oldja a gátlásokat, így néhány koma biztos akkor áll neki magyarázni az arcodba, amikor a kedvenc dalodat nyomják a színpadon.

Az egyszemélyes moshpit-man
Emberünk beiszik, belelkesedik, bepogózik. Még ha nem vevő senki sem rá, akkor is.

A nőket zaklató keménylegények
Inkább nem is minősítenénk őket.

A halk részek alatt hangosan sikító, kiabáló emberek
Őket nem lehet nem észrevenni, nem hallani, tudják, mikor kell tönkretenni a hangulatot.

A bent dohányzók
Mert kint hideg van, ezért füstöljünk össze mindenkit. Vagy mert "nehogymárnekemmondjákmeg".

A takonyrészeg
Ötezer a jegyre, ötezer a piára, öt óra a filmszakadásnak. Ja, ha nem tudjuk, hol a fék, könnyen kimaradhat egy-egy nagyon várt, borsos belépőjű koncert. Az ilyen illetők esetleg még a WC falra történő alkotóbrigádnak is besegíthetnek.

A zenekart szidalmazók
...de minek veszi meg a jegyet (ergo támogatja a bandát), ha csak gyökérkedni megy oda?

Aki befingik a tömegbe
Oké, hogy kell a hely, de ennyire? Ismét egy sunyi szál a falművészek felé.

A szelfikirályok, -királynők
Nagy divat, pózolj bulin, fasza! Már a zenészek is bejátsszák, de annak mi értelme, hogy egy elmosódott háttér előtt vigyorogsz, miközben mögötted meg megy az őrlés?

0annihilator2015_107.jpg

A túlbuzgó szekuritis
Bepislogtál? Kiütlek! Ne merjél lökdösődni rock koncerten! Néha kicsit túlaggódják az urak a biztonságot, de még mindig jobb, mint ha semmit sem csinálnának.

A pogó-motolla
Pörög-forog-csapkod, meg nem áll. Ha a közelébe mész ennek az élő szélmalomnak, tuti nem úszod meg néhány tasli és kék folt alatt.

A félmeztelen részeg
Aki szó szerint belemelegedik a buliba. Ne tagadd, te is ismersz ilyet. Ha ügyes vagy, keveredik a barátságos, sokat beszélő részeggel és akkor nem hogy nem tudsz odafigyelni, még egy tonna kölcsönizzadsággal is gazdagabb lehetsz egy naaaagy ölelés által.

Aki csak a bunyó miatt van ott
Két sör, egy fél, aztán az a két agysejt is lerobban, indulhat a balhé. Ha szerencsénk van, a szekusok hamar kiiktatják őkelmét.

Aki akkor is behúz a pogóba, amikor semmi kedved hozzá
"Gyere, buli vaaaaan!" Oké, haver, csak én a színpadra szeretnék figyelni.

Az unott pofa, aki ha élvezni mered a bulit, átszúr a szemével
A rocker nem azért rocker, hogy jól érezze magát - gondolja emberünk, aki egy panelház arcmimikájával és egy mocsár vidámságával rendelkezik. Ne merj örülni mellette, mert akkor neked is annyi!

Az önkéntes operatőrök
Napjaink kedvencei, akik minden egyes pillanatot felvesznek a koncertből, hogy aztán az életben ne nézzék vissza. De legalább elmondhatják (és bizonyítani tudják, a zajos, pixeles videóval), hogy ott voltak a bulin... vagy nem?

Forrás: Ultimate Guitar

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2213397901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ubi40 2017.11.27. 18:44:51

Több pohár sörrel a kezében oda vissza támolyog,természetesen nem az áthangolás alatt.Ja az új bőrjakójában feszít és az egyetlen rádiós szám után lelép.

S0und 2017.11.28. 08:19:06

Nemár hogy a 25be nem fért bele a "hátizsákos köcsög"? Tudod az, aki frissen érkezett az isiből, 100ft-t sajnálja A38-on ruhatárra, bemegy a tömegbe a haverjait keresgélve, forgolódik körbe körbe, totál megfeledkezve arról a tényről, hogy az a szar a hátán van.

__tom_ 2017.11.28. 19:37:04

az első 3 sort kitöltő, telóval az egész koncertet felvevő emberek is kimaradtak, akiktől moccanni se lehet

mojoking77 2017.11.28. 19:42:52

"Aki előretolakodik, félretúrva azokat, akik már akár órák óta ott dekkolnak"
Ez miert is baj?
Lehet en latom rosszul, de a kuzdoterre viszonylag keves helyjegyegyet arulnak.
Ne engedd magad ele, ha felted a nehezen osszekukazott helyedet. Jah, hogy ketszer akkora, mint te? Nos, az baj.
Alternativ megoldaskent alldogalas helyett vegyel reszt a pogoban.

Taxman 2017.11.28. 19:49:39

A büfékirály, aki minimum a fél koncertet a büfénél tölti és szar poénokkal szegény pultos csajokat fűzi. Ez általában valami multi sales-es "nagymenője" akit a munkahelyén is mindenki utál, csak senki nem mondja meg neki.

Taxman 2017.11.28. 20:41:21

@mojoking77:
Azért mert rohadt nagy bunkóság. Ha ezt nem érzed/érted, az szomorú.

Void Bunkoid 2017.11.28. 20:43:36

@Taxman: a büfékirály nemcsak multis menedzser szokott lenni, igen sokszor idősödő vagy már vén zenész, aki annak idején egy oviba járt a mittomén, mondjuk Punányi Masztiff dobosának a nagyapjával, aki szintén zenész volt már, és habár ő magának az volt a top performansza, hogy
valami vidéki zenekar dobosaként egyszer játszott 1978-ban a Neoton előtt a Pusztalyuk-alsói művházban, irdatlan zenészlegendaként aposztrofálva magát az egész estét végigsztorizza (főleg az unokáinak is beillő pultoslányokat kábítva ugye), és az esetleg arra tévedő fellépőkkel is kínosan bizalmaskodik.

for-avar 2017.11.28. 20:55:14

Death-Angel-Annihilator-Testament
Testament előtt qrva jó ötletnek tartotta egy segg, hogy...egy teli kibontott doboz sört erőből beküldte az első sorban. nekem a vállamon pördült lassult le, de a feleségemnek így is a fején landolt és ugyne nem törte be a fejét de az éle szép vérző sebet ejtett rajta. Szóval ha megtudom ki volt száraz sóderes f...al dugom meg az anyja hátán(vagy cserélhetnek) de igazi tahóság vol. a dohányosok kb dettó, ahogy az első sorba betörők,. álljon oda időben. ha én odatudtam állni ő is meg tudja tenni, van mozgássérült ismerős, az is türelmes. Akkor meg...

Void Bunkoid 2017.11.28. 20:55:54

Egyébként a koncertek egyre súlyosabban tolódnak el elektronikus/pop irányba közönség-létszám tekintetében.

A ződlézeres veretőspartira simán tömegek gyűlnek össze, és meglepő módon pont a rock/metal vonalon mozgó fiatal(abb, mondjuk huszonéves) ismerőseim egyre nagyobb százaléka vallja azt, hogy igen, szeretik a rockot meg a metalt, de csak úgy, ha a bancampon meg a spotifyon kell klikkolgatni, az élő koncertekben PONT azt tartják kényelmetlennek, zavarónak, sőt idegesítőnek, amitől egy koncert koncert.

Azt, hogy tömeg van, lökdösődés, hogy nem szól úgy mint egy atomsúlyos bitrate-es flac, és legfőképpen azt, hogy HANGOS.

Na erre varrjatok gombot.

mojoking77 2017.11.28. 21:09:01

@Taxman: Melyik resze a bunkosag? Hogy valaki elore szeretne menni egy metal koncerten esetleg a elso sorokba?
Na ne zsongits legyszives. Most vagy en jarok/jartam nagyon mas jellegu koncertekre, vagy a vilag valtozott nagyot a mai huszoneveseknek, vagy veled van a gond.

Tranquillius 2017.11.28. 21:30:23

A szabadtéren tömegben cigizőkről/füvezőkről se feledkezzünk meg. Sokszor gondolkodtam már, hogy veszek valami szar dezodort és rájuk fújkálom rendszeres időközönként. :)

Tranquillius 2017.11.28. 21:32:13

@mojoking77: 22 éve járok koncertekre, de a legelsőn is zavartak a sörért/wc-re ingázó szerencsétlenek.

mojoking77 2017.11.28. 22:22:35

@Tranquillius: Kiraly vagy, de messze nem errol volt szo. Emberunknek azok fajtak, akik elore mernek tolakodni egy metal koncerten. Borzaszto na.
Amugy jatszhatjuk a virtualis farokmeregetest, nekem rock zeneben a '91-es Monsters of Rock volt az elso koncertelmenyem , azota 3 kontinensen sok szaz koncertet neztem vegig, nem nagyon emlekszem, hogy valaha is bajom szarmazott volna abbol, hogy elengedtem valakit, aki elore akart volna menni.
Persze lehet, nektek van igazatok, csak nem igazan hiszem :)

erkölcsi hulla 2017.11.28. 22:27:22

Poszter nagyon mircimorci lehetett, ha ennyi minden zavarja. Engem az ilyen fullpesszimistacinikusszarkasztikus szarok zavarnak a legjobban. Egy normálisabb ember szerintem 1 óra gondolkodás után is max ennek a listának a harmadát tudja leírni.

És akkor is oda fogok fingani a tömeg közepére, nincs mese :) hhehe

Taxman 2017.11.29. 09:36:51

@mojoking77:
Mondom, hogy nem érted. Olvasd el még egyszer a pontot, amire írtál. Az a baj vele, hogy ahova te pofátlankodsz, már állnak emberek akiket te félreköksz, kiszorítasz totál jogtalanul. Jobb helyeken már elkerítik a küzdőtér elejét, hogy az ilyen tahóságokat kiküszöböljék. Amúgy személy szerint nem nagyon érint a probléma, mert kb. keverőpult távolságban szeretek állni és nem is vagyok kis darab, ha úgy adódik meg tudom védeni magam.

mojoking77 2017.11.29. 20:27:21

@Taxman: "kiszorítasz totál jogtalanul.". Ezzel nem ertunk egyet. Egy komolyabb metal koncerten az elso sorokba nem fogsz nagyon tudni bekerulni, meg ha akarnal, es esetleg Tom Brady-nek is hivnak.
Azok, akik elore rohannak egy egy jobb szam eseten, legjobb esetben addig akarnak eljutni, ahol mar nyugodtan kipogozhatjak, hi-headbangelhetik magukat, es nem zavarjak vele azokat a nebantsviragokat, akik ettol sirnak. Jo par eve a Szigetes Faith No More koncerten pont ezert vertem szajba egy puhos kover kopasz szarhazit, amikor elindultunk be a midlife crisist-re, es a tomegbol kivalva felrugta az elottem halado baratomat , ugy, hogy raadasul meg hozza sem ertunk, mikozben atvagtunk a tomegen.
Jah, es pont akkor ertunk oda, az elso ket szamot lekestuk sajnos.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum