RockStation

Dream Theater @ Budapest, Tüskecsarnok, 2017.05.10.

Történelem szóképekben

2017. május 21. - magnetic star

0dreamtheater2017_19_eredmeny.jpg

Az újbudai sportcentrumot mint koncerthelyszínt most nyílt először alkalmam bevizsgálni. Az érkezést és a bejutást valamivel nyolc óra (azaz kezdés) előtti időpontra lőttem be. Ekkorra a nagy emberhullámok már levonultak, ami azt engedi feltételezni, hogy a – saccra háromnegyedháznyi – tömeg beengedésével és mozgatásával nem lehetett különösebb probléma. Odabent pedig a küzdőtér hátsó traktusaiban is üzemelt pár büfé. Az ülőhelyeknek gyakorlatilag mindegyikét elfoglalta a nagyérdemű, viszont ha „cimbora kicsit elfáradt” a maratoni hosszúságú műsor közepette, akkor simán elfoglalhatott egy széket oldalt vagy hátul. Ebből a szempontból nézve nem pusztán abszolút indokoltnak bizonyult az utolsó utáni pillanatban végrehajtott helyszíncsere, de igen rugalmas megoldásnak is. És ami megint csak fontos tényező: a hangzással sem volt semmi gond, ami sajnos ma sem mindig és mindenhol adott minálunk… Szóval mindenki nyugodjon le a …-ba, átment az „alkalmassági teszten” a csarnok!

Tovább

Harmincöt éve jelent meg a Discharge klasszikus!

 

discharge_hear.jpg

35 évvel ezelőtt, május 21-én jelent meg az angol Discharge -mára már- klasszikusnak számító első nagylemeze, a Hear Nothing See Nothing Say Nothing. Ez az a zenekar ami meghatározta az egész punk, grindcore és thrash metal színteret, és olyan csapatokra voltak komoly hatással, mint a Metallica, az Exodus, a Slayer, a Hellhammer, a Napalm Death, a Sepultura vagy a Bathory.

Tovább

.... és Strength Of Will klipünk is van még a hétvégére!

15135841_1103976483011709_7609016275562111959_n.jpg

Az megvan, hogy Vörös Attila megcsinálta a szóló projektjét a Strength Of Will-t? A Blink Of An Existence albumon pedig csomó neves zenész sorakozik egymás után. Nekünk az egyik kedvenc számunk a Pharao az albumról, amiben Csihar Attila a Mayhem elborult frontembere szerepel. Ehhez  a dalhoz készült egy dalszöveges videó, amit a tovább gomb megnyomása után már láthattok is!

Tovább

Boszorkányos doom templomok - Frontjukon fátyolhangú démoni asszonyok

unnamed-1.jpgBár a Born Again című lemez már a tizenegyedik volt a gyűjteményben elhelyezhető Black Sabbath alkotások sorában, mégis részben ennek az albumnak a borítója lett végül a gyújtózsinór a sátánista metál hisztéria médiabombáján. Ami a nyolcvanas évek elején megint nagyot robbantott. Pedig az Ida Levin népszerű regényében - Rosemary Gyermeke - újjászülető gonosz már sokkal korábban foglalkoztatni kezdte a metál és legfőképpen a nyomasztó doom mindenható atyjait. Akik köztudottan érdeklődtek Aleister Crowley színes, de legfőképpen okkultizmustól és botrányoktól hangos életpályája iránt. Ahogy Geezer Butler nyilván merített inspirációt innen is sötét misztikumokat megjelenítő szövegeinek szövedékeihez a korai albumokon. Ennek dacára azonban, akiknek kicsit is több oxigén pörgette meg a szürkeállományát az átlagnál, azok már akkor is tudták, hogy Ozzy Osbourne a valóságban sosem szürcsölte a tetemekből a mézédes bőregérvért. Mint ahogy a leharapott kisemlősök fejét sem köpködte a démonbefolyástól transzban dülöngélő tinik fejére. Mindezek a rémhírek mégis hozzátartoztak a doom ma már antiknak is tekinthető aranyhajnalához.

Tovább

Ha van még kérdésed az új Mastodonnal kapcsolatban, itt van néhány válasz

mastodonemperorofsandcover.jpgMiért sivatagos az új Mastodon album borítója? Mi az a szerzet a fronton? Nem tudtál még rájönni, hogy mi az album alapkoncepciója? És mi köze ennek a homoktengerhez? Ezekre a kérdésekre válaszol a június 14-én Magyarországra látogató Mastodon két gitárosa, Bill Kelliher és a mindig lökött Brent Hinds. Természetesen angolosok előnyben!

Tovább

Eloy Casagrande egy vaddisznó

Nincs szó arra, ahogy a Sepultura dobosa csapatja

0sepultura2015_75.jpg

Két éve a SickDrummer Magazine jóvoltából már mutattunk egy egészen elképesztő videót a Sepultura dobosáról, Eloy Casagrande-ról. A fiatal dobost most megint a fent említett magazin kapta lencsevégre a zenekar május 6-i, denveri koncertjén, ahogy a Desperate Cry című dalt dobolja. Elmondani nem tudjuk milyen, inkább mutatjuk.

Tovább

Ha tetszik, ha nem, itt az új Linkin Park album!

linkinparkonemorelightcd.jpgMa jelent meg hivatalosan az új Linkin Park nagylemez, az előzetesben is sok vitát kiváltott One More Light. Ennek örömére, aki akarja, most egy az egyben meg is hallgathatja a nagylemezt, ugyanis a csapat hivatalosan kirakta azt a Youtube csatornájára. A csapat június 27-én a Volt Fesztiválra is ellátogat, így élőben is el lehet majd csípni egy-két tételt róla.

Tovább

Így hangzik a Twin Peaks főcímzenéje Dan Briggs verziójában

0betweentheburiedandme2017_08_eredmeny.jpgHa valaki nem tudná, csak gyorsan rövidre zárva: Dan Briggs az amcsi prog.metal zászlóshajó Between The Buried And Me basszusgitárosa, de emellett több más projektben is (Orbs, Trioscapes) érdekelt. A fő zenekarával tavasszal nálunk is megfordult húrmágus az új lemez írása közben kicsit leeresztette a gőzt és felvette a kult sorozat Twin Peaks főcímzenéjét a saját meglátása szerint, ezt tudjátok most lecsekkolni.

Tovább

Ilyen a Stone Sour egyik új dala akusztikus köntösben

stone_sour_2017_promo.jpgA Stone Sour nem aprózza el a június 30-án megjelenő új nagylemezének, a Hydrogradnak promózását. Pár hete két dalt rögtön ki is pakoltak az internetre, ráadásul az egyikhez még egy poénos videót is rittyentettek, ha nem láttátok, érdemes lecsekkolni. Most pedig itt a másik tétel, a Song #3 akusztikus verziójának felvétele Corey Taylor előadásában.

Tovább

Így tisztelgett a Megadeth Chris Cornell előtt

Megadethlive.jpgChris Cornell tegnapi halálhíre nem kis mértékben érintette a rockzenei világot, hiszen személyében egy kétségtelenül ikonikus hangot, arcot, zenészt veszítettünk el. A távozásának körülményeit nem részleteznénk, ITT utána tudtok nézni, most a Megadeth egyedi tisztelgését nézhetitek, hallgathatjátok meg. Dave Mustaineék a Soundgarden Outshinedját játszották el Tokióban tegnap este.

Tovább

Új dalt játszott a Primus

primuspromo.jpgHát, akárhogy nézzük, lassan már ideje lenne egy új Primus CD-nek, ugyanis Les Claypoolék legutóbbi anyaga, a Charlie és a Csokigyár zenéjét feldolgozó Primus & the Chocolate Factory with the Fungi Ensemble 2014-ben, saját dalos lemez, a Green Naugahyde pedig 2011-ben jött ki, ami nem ma volt, valljuk be. De Primusék végre bemutattak egy új dalt, méghozzá a Seven címűt, ami az elvileg még idénre várható új nagylemezen fog jó eséllyel helyet foglalni. Tessék csak megkagylózni!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum