RockStation

Deathcrew Fesztivál ötödik alkalommal

2018. augusztus 10. - sunthatneversets

tso_2018.jpg

Idén 5. alkalommal kerül megrendezésre a régi Azfeszt hangulatát idéző nyírbátori DeathCrew fesztivál. A szervezők célja, hogy olyan zenekaroknak nyújtsanak fellépési lehetőséget, akik kiszorulnak a mai magyar fesztiválok látóköréből. A nagyobb célközönség igényeinek megfelelve az underground metal, hardcore, pop-punk és alter-rock bandákon kívül idén az electro vonalat is erősítik. Az igényes és különleges koncertprogramon túl a DeathCrew fesztiválon ismét elérhető lesz a MALTER Filmfesztivál, ami vándor-filmfesztiválként különböző nyári rendezvényeken hivatott bemutatni a magyar független filmesek legújabb alkotásait. A DeathCrew fesztivál kedvezményes fürdőzési lehetőséggel, ingyenes sátrazással és barátságos, családias hangulattal várja a fesztiválozókat augusztus 16. és 18. között a nyírbátori Fedeles Lovarda mellett kialakított fogathajtó pálya környékén.

A DeathCrew fesztivál idén is egy bemelegítő nulladik nappal indul, 2018. augusztus 16-án, csütörtökön. A kisszínpados koncertprogramon túl, már ekkor elindulnak a MALTER Filmfesztivál vetítései a filmes sátorban. A fesztivált egy vadonatúj nyírbátori hardcore zenekar bemutatkozó fellépése nyitja 21 órától. Őket követi a berettyóújfalui Boobstrom nevű formáció, akik a Parola Közhasznú Egyesület tagjaiként segítik a DeathCrew fesztivál lebonyolítását. A Boobstorm nyári hangulatú pop-punk bulija után a Hatred Solution fogja megmozgatni a közönséget. A Debrecenből indult budapesti trió roppant technikás matchcore számait Kohulák Mónika női vokálja teszi még izgalmasabbá. A koncertek után a Style Wars Crew nevű DJ-formáció biztosítja a party-hangulatot, kifulladásig. A srácok visszatérő vendégei a fesztiválnak, minden évben különböző stílusú szettekkel szórakoztatva a fesztiválozókat, a dubstep-től a hip-hop-ig.

A fesztivál első teljes napja 2018. augusztus 17-én, pénteken indul. A fesztiválozók különböző nappali programok közül válogathatnak az esti koncertekig. Együttműködve a fesztiválterület szomszédjában lévő Sárkány Wellness & Gyógyfürdővel, a fürdő kedvezményes belépést biztosít a karszalaggal rendelkező fesztiválozóknak. A szervezők igyekeznek tájékoztatást nyújtani a város látványosságairól a kultúra iránt fogékony fesztiválozóknak, azonban a fesztiválterületen főzőverseny és röplabda bajnokság is szervezés alatt áll. A nagyszínpad koncertprogramja 17 órakor indul egy mátészalkai improvizációs duó fellépésével, az Ürgebőrbe Varrt Gyíkemberek koncertjével. Őket követi 18 órakor a Chasing Sounds. A bécsi hardcore punk banda több tagcserén és stílusváltáson is átesett legutóbbi nyírbátori koncertjük óta. 19 órától a veszprémi Krampüs foglalja el a színpadot, egy kíméletlen death metal darálással, grindcore elemekkel. Őket követi 20 órától a Nadir. A 25 éves múltra visszatekintő budapesti banda több éves kihagyás után tér vissza a DeathCrew fesztiválra. Számaikban sokszor globális problémákra hívják fel a figyelmet, legyen az állat- vagy környezetvédelem, rávilágítva az emberiség bűneire. 21 órától a hazai hardcore színtér egyik legfontosabb zenekara, a The Southern Oracle következik. A rendkívül energikus, profi színpadi teljesítmény garantált. 22 órától indul a kis-színpad programja is: a bécsi A-Dyk nevű drum’n’bass DJ azoknak a fesztiválozóknak biztosítja a bulit Ludmilla fellépéséig (0.00), akik nem feltétlenül kíváncsiak a keményebb zenekarok koncertjeire. Ugyancsak 22 órától a Kill With Hate koncert indul a nagyszínpadon. A budapesti banda a hazai death metal egyik legfontosabb zenekara. Brutális élő teljesítményükről már több DeathCrew fesztiválon is megbizonyosodhattunk, azonban teret adva más zenekaroknak, néhány évre szüneteltetve voltak Nyírbátorban. Idén több új szerzeménnyel térnek vissza, sokak örömére. 23 órától a djent elemekkel színesített Aspects mutatja be új kislemezét, régi progressive metal slágereik kíséretében. Éjfélkor a fesztivál történetében először egy külföldön is elismert drum’n’bass / break beat DJ, Ludmilla izzítja a hangulatot a nagyszínpadon. Ha valakinek ez nem lenne elég, Ludmilla fellépését követően a Style Wars Crew pörgeti a lemezeket a kis-színpadon.

deathcrew_2018_asp.jpg

Az 5. DeathCrew fesztivál zárónapján, augusztus 18-án, nagyrészt olyan zenekarokat válogattak műsorba a szervezők, akik még nem jártak Nyírbátorban. Ennek köszönhetően a kecskeméti származású Witch Bone Garden indítja a napot 17 órakor. A grunge buli után a Budapest Beer Week szervezőiként is ismert Gyilkos zenekar biztosítja a szigorú hardcore koncertet. 19 órától a mátészalkai származású BetterThanEver hoz nyári hangulatot a fesztiválra pop-punk bulijukkal. A tavaly debütált Harmed zenekar 20 órakor mutatkozik be Nyírbátorban. A srácok remekül ötvöznek különböző metal stílusokat zenéjükben, legyen az deathcore, vagy nu-metal. 21 órakor a hagyományokhoz híven a fesztivál elindítóinak számító Drow zenekar lép színpadra. Bár a kezdetekhez képest több tagcserén estek át, de még mindig az egyik legjobban várt koncertet szokták hozni a DeathCrew-ra. 22 órakor egy másik tavaly debütált budapesti banda, a Wishes ad energikus, pozitív üzenetekkel teli hardcore bulit. Őket követi a Gustave Tiger, akik jelenleg a hazai alter/indie közeg egyik legmeghatározóbb jelenségei. Korábban ők sem jártak a DeathCrew fesztiválon, sőt hasonló kaliberű banda sem volt még Nyírbátorban. Az éjféli sávban a stílusváltáson átesett, még komorabb irányt vevő Anchorless Bodies tér vissza a DeathCrew deszkáira. A fesztivál nagyszínpadi programját 1 órától a nyíregyházi Orion Dawn zárja. A koncertek mellett szombat éjjel is a Style Wars Crew garantálja a partyt a kis-színpadon, továbbá pénteken és szombaton is folyamatosan dübörög majd a MALTER Filmfesztivál a filmes sátorban.

Ritka manapság az ilyen jellegű underground fesztivál az országban, a régióban pedig szinte egyedülálló. Ha szeretnél kiszakadni a hétköznapok sodrásából, nem törődni semmivel, csak a kikapcsolódással és a bulival, engedd ki a gőzt a DeathCrew fesztiválon!

További infók ITT és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3614170999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum