RockStation

High On Fire - Electric Messiah (eOne Music, 2018)

Félmeztelen mocsári szörny

2018. október 11. - Ernő Hellacopter

high-on-fire-electric-messiah-1533564802-640x640.jpg

Elfogytak a jelzők Matt Pike-ra...19 éve zúdítja a gyanútlan hallgatókra az univerzum általa kreált teremtményeit, rémeit és hőseit, így a 8. sorlemez minőségéről érdemben tényleg csak annyit lehet nyilatkozni, hogy zseniális. A hangzás, ami fémjelzi mind a High On Fire-t, mind a Sleepet, lemezről lemezre dermesztőbb. Iszonyat töménységben árad a hangfalakból, mázsás görgetegként omlik, temeti maga alá a hallgatót. Matt énektémái még sosem szóltak a pokol eme bugyrából, iszonyat mélyről bugyog elő, és önt el mindent, megállíthatatlanul hömpölyög, akárcsak a zene. 

A lemez Lemmy tiszteletére kapta az Electric Messiah címet, maga a címadó dal egyértelműen a legkönnyedebb tétel a lemezen, okozzon ez bármekkora képzavart is. A Freebooter is egy sodró lendületű, rövidebb dalocska, de azért kiszór a főnök két hatalmas büntit is a Steps Of The Ziggurat/House Of Enlil és a Sanctioned Annihilation képében, amik 10 perces tételek, és elég mélyre visznek le.

high-on-fire-2018-press-credit-jen-rosenstein.jpg

Tényleg nincs értelme sokat fecsegni, iszonyat erős lett a cucc, a témában járatlanokat rendesen le is terheli, ahogy a környezetemben tapasztalom. És ez a lényeg! Olyan szintű kompromisszummentesség jellemzi ennek a palinak a lemezeit, és annyira mást csinál, mint a legtöbben, és mind emellett olyan magasan van szakmailag, hogy rengeteg kortárásra van hatalmas hatással, elég ha csak a Convergre, és Kurt Balloura gondolunk, aki azóta produceratyaúristen lett, és csúcsra járatta a Converge lemezek hangzását, de az alapokat Matt Pike mutatta meg neki. Szóval azon felül, hogy a saját brandjét is nagyon céltudatosan építette, és 20 év alatt a legnagyobb önpusztítása közepette sem volt képes szart kiadni a kezei közül, nagy hatást gyakorolt a környezetére is.


Persze az Electric Messiah nem csak Pike érdeme, Jeff Matz basszer és Des Kensel dobos is hozzátette a magáét. Így lesz kerek az egész, így a lesz a High On Fire lemezről lemezre korunk metálóriása, megkerülhetetlen tényezője, és ez biztosítja, hogy az olyan emberek, mint jómagam is, piedesztálra emeljék ezt a félmeztelen mocsári szörnyet. 


5kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3914295081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum