RockStation

AWS, Down For Whatever, Tiansen @ Barba Negra, 2018. október 13.

Hálás arczúzás

2018. október 14. - theshattered

44026452_1854698317941667_7088599808423755776_n.jpgÉrthető okokból most nagyon meglódult az AWS szekere. Én mondjuk egyáltalán nem sajnálom tőlük, az Eurovíziós Dalfesztiválnak nevezett valami előtt is már egy nagyon szimpatikus csapat voltak, azóta is tartják ezt a képet. A Barba Negrás lemezbemutatón, amin az új, Fekete Részem című korongot mozgatták kicsit meg, is vitték tovább az AWS-i tradíciót: azaz a baráti hangulatú, emberközeli, de emellett nagyon is intenzív zúzdát.

Tovább

Súlytalanság – Itt a Collisborn új dala

Dalpremier!!

collisbornbandphoto.jpg

Súlytalanság címen tette közzé első magyar nyelvű dalát, a miskolci modern-rock csapat, a Collisborn. A felvételek a Faminehilles Stefán Tamásnál készültek, a mixing/masteringért No Silence Studios munkatársa Simon István felelt. Az együttes 2015 decemberében alakult és azóta számos koncerten van túl.

Tovább

Ilyen volt a Caleb Scofield emlékére szervezett koncert

cave-in-old-man-gloom-caleb-scofield.jpg

Márciusban egy közlekedési balesetben hunyt el tragikus módon Caleb Scofield a Cave In és az Old Man Gloom nagyszerű muszikusa. Barátai és zenésztársai korábban a család megsegítésére is gyűjtöttek, tegnap este pedig emlékkoncertet tartottak a tiszteletére, melyen volt zenekarai mellett fellépett a Pelican a 27 és az Isis. Utóbbi zenekar 8 év után csak erre az egy koncertre állt össze Celestial álnéven (koncertjük 2:55:35-től). Az eseményről élő youtube közvetítés volt, melynek 3 óráját alább teljes egészében végig lehet nézni. Aki tudja, mennyire fontos koncert is volt ez, imádni fogja az egészet.

Tovább

Master | Scars | Camelio @ KVLT, 2018.10.08

...hogy mesterien induljon a hét

20181008_232139.png

Mondhatni last minute Master koncert hétfő este… necces. Egyidőben The Skull és Magma Rise koncert a Dürer-ben… még necesebb. Én a műfaj iránti szeretetből természetesen a Master-t választottam és egyáltalán nem bántam meg. Mondjuk nem volt mit, mert nem vagyok túl nagy doom arc, szóval maximum a másnap reggelt. Az öreg Speckmann már több évtizede tolja death és thrash metál keverékét, sokan a death metal Motörhead-jének titulálják a zenekart, ahol már egy ideje két cseh úriember segíti ki az USA-ból emigrált zenészt. Hát be kell valljam, nem volt egy egyszerű este.

Tovább

Jövő nyáron érkezik az új Slipknot-korong

0slipknot2015_35.jpgA mindig mindent megmondó, de pont emiatt szerethető Corey Taylor egy mostanában adott interjúban elárulta, már nem kell sokat várnia a rajongóknak. Mármint a következő Slipknot-albumra, persze. A nyáron nálunk is megfordult énekes elhintette: jövő év közepén már mindenki magáénak tudhatja az új CD-t, aminek kiadását egy masszív világkörüli turné is kísérni fog. Pluszban még az első lemez huszadik évfordulója is aktuális lesz, akad majd ünnepből bőven.

Tovább

Tíz éves kissráccal nyomta a Metallicát a Foo Fighters

0foofighters2017_27_eredmeny.jpgA Foo Fighterst nem kell a szomszédba küldeni, ha a jóarcságról van szó - nem is kezdenénk el sorolni, elég masszív lajstrom lenne. Lényeg a lényeg, pénteken Kansasben egy tíz éves tökös csatlakozott hozzájuk a színpadon, aki azért oktatott rendesen. Nem tudjuk, mennyire tervezett az ilyen, de az biztos, hogy ütött a dolog. A srácnak, pedig egy életrevaló élmény marad, mivel Grohl még a gitárt is odaadta a neki.

Tovább

A Therapy? az A38 Hajón

Az északír trió új lemezét mutatja be január 30-án

190130_therapy02.jpg

A modern rock egyik alapvető, kiszámíthatatlan, mindig megújuló zenekara az északír Therapy?, ami az énekes-frontember Andy Cairns vezetésével lassan harminc éve ontja a lemezeket. A legfrissebb alig pár napja jelent meg, és a bemutató turnén a Therapy? újra Magyarországra látogat ‒ január 30-án három év után ismét az A38 Hajón koncertezik.

Tovább

The Skull, Magma Rise @ Budapest, Dürer Kert kisterem, 2018.10.08.

Sötét és végtelen út

img_4377.jpg

Az augusztus végén elstartolt és egészen decemberig tartó, számos bulit magában foglaló Desszert Feszt voltaképp egy sokfogásos underground zenei (doom / stoner / sludge stb.) lakoma, amelyen a legízletesebb étkek egyikét a Trouble két egykori tagjának, Eric Wagner énekesnek és Ron Holzner bőgősnek a mostani formációja tálalta fel nekünk.

Tovább

Megjelent az Ann My Guard új lemeze, a Moira!

amg2018.jpgMegjelent az Ann My Guard új nagylemeze, a Moira. A csapat tegnapelőtt Hollandiában mutatta be az anyagot, persze majd mi sem maradunk majd ki a jóból. Október 26-án a TRIP hajón, majd 31-én a Boszorkányfesztiválon lesz lehetőségünk elcsípni őket, de addig, hogy legyen mivel ráedzeni, itt a teljes korong, amit az alábbiakban találhattok meg.

Tovább

Digipackos kiadás-sorozatot kapnak az Iron Maiden nagylemezei

0ironmaiden2018_23_eredmeny.jpgNem könnyű Iron Maiden-gyűjtőnek lenni, egyáltalán nem. A csapat mindig kitalál valamit, hogy megfájdítsa a rajongók pénztárcájának képzeletbeli fejét, de hát nem tudunk rájuk haragudni, mert mindig határozottan minőségi anyagot kap a forintjaiért a fanatikus. Most viszont jön az újabb balegyenes, a csapat újra kiadja a soralbumokat, mégpedig a 2014-17 között kiadott vinyles újrakevert verziók digipack CD-s verziójában.

Tovább

Januárban jön az új Soilwork-album, itt egy dal róla!

soilworkjune2017.jpgVerkligheten címmel január 11-én fog megjelenni a Soilwork új, sorban tizenegyedik nagylemeze. A svéd dallamos death metalt játszó veteránok természetesen a bejelentéssel egyidőben egy dalt közzé is tettek, ennek a címe Arrival. A digipack kiadáshoz egy Underworld című bónusz EP is járni fog, ezeknek a dallistája, valamint persze a dal és a borítók (először a hagyományos, majd a digi kiadásé) az alábbiak.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum