RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.46

2018. november 18. - sunthatneversets

myrkur_daria-endresen_1.jpgMai dalmegosztásunk elég eklektikusra sikeredett. Lesz itt szebb napokat látott progresszív metallegenda, a 90-es években gyökeredző goth-rock, szimfonik metal, progresszív metalcore meg folkos black metal (?).

Tovább

Százezer dollárt adományoz a Metallica a kaliforniai erdőtűz visszaszorítására

0metallica2018_46_eredmeny.jpgA Metallicától szerencsére nem áll távol az adományozhatnék és ezért maximálisan tisztelni lehet őket. A thrash-veterán négyes most a Kaliforniában tomboló erdőtűz visszaszorítására adományozott egy jelentősebb, azaz egész pontosan százezer dollárnyi összeget, mindezt a csapat saját alapítványán, az All Within My Handsen keresztül.

Tovább

Újraalkotta a legendás fotóját a Minor Threat, de nem lesz újjáalakulás

minorthreatnov2018_638.jpgÚjra beült a négy Minor Threat-tag arra a bizonyos erkélyre (a saját kiadójuknak, a Dischord Recordsénak előteraszára), hogy reprodukálják az 1985-ös Salad Days EP-jük borítóját. Persze a rajongóknak rögtön fel is csillant a szeme, hogy majd itt lesz nagy reunion, meg ez-az, de a zenekar gyorsan lehűtötte a kedélyeket: csupán egy régi hagyományukról van szó.

Tovább

Új anyagon dolgozik a High On Fire!

high-on-fire-2018-press-credit-jen-rosenstein.jpgMár egy hónapja lenne, hogy kijött az Electric Messiah? Rohan az idő! :-) Na, mindegy, nem is ez a lényeg! A nemrégiben amputált lábujjú Matt Pike, ha már a turnét félbe kellett szakítani, már újabb dalokon töri a fejét, de olyan szinten, hogy jövő áprilisra, a Lemezboltok Napjára már be is van lőve a friss anyag megjelenése. Hogy ez album, vagy esetleg csak EP lesz, idővel kiderül, de az biztos, hogy már formálódik a szörnyeteg.

Tovább

Egy egész műsornyi Pantera-tétellel tisztelgett az Abbott-tesók előtt Phil Anselmo

philip-h_-anselmo-the-illegals-2017.jpgÍgy, hogy idén Vinnie Paul Abbottot is elveszítettük, végképp elszállt az esélye annak, hogy a világ valamilyen formában egy Pantera-reuniont lásson. Persze, még Rex és Phil is e bolygó sarát tapossák, viszont be kell látni, a két Abbott nélkül már nem lenne az igazi. Mindenesetre Anselmo és csapata a The Illegals egy tizenegy dalos Pantera-dalokból álló koncertet adott Hollywoodban, melyről egy-két felvétel is napvilágot látott.

Tovább

Bohemian RhapSOADy - Avagy ha inkább az örmények írták volna meg a legendás dalt

anthony-vincent-press.jpgNem is olyan régen Anthony Vincent elkészítette a Queen klasszikusának, a Bohemian Rhapsodynak 42 verziójából álló átdolgozását. Ahogy általában lenni szokott, a legnépszerűbb szeletből készített egy teljes átiratot is, mely ezúttal a System Of A Down stílusát jelentette.

Tovább

Zeal & Ardor, Nyos @ Akvárium klub 2018.11.13.

A nem három napig tartó csoda

_mg_0937.JPG

Egy éve járt Budapesten először a Zeal & Ardor, és elég mozgalmasan telt számukra ez a 365 nap. Megjelent a második lemezük Stranger Fruit címmel, ami mögött kiadó is áll, a zenekar most már inkább működik tényleges zenekarként, mintsem szóló projectként, idén nyáron pedig a legtöbb nagy nevű rock/metál fesztiválon ott voltak. Szóval a Zeal & Ardor magabiztosan haladt egy év alatt a széleskörűbb ismertség felé. Mindezt úgy, hogy tettek is érte.

Tovább

Hivatalos videót is készített az akusztikus koncertjéhez a Metallica

0metallica2018_47_eredmeny.jpgA Metallica minden egyes koncertjéről kiad legalább egy hivatalos, jól megvágott, minőségi videót, ami azért maximálisan tisztelendő dolog tőlük. Ez alól a hullám alól nem volt kivétel a november 3-i akusztikus jótékonysági koncertjük sem, melyről már korábban beszámoltunk, mutattunk is rajongói felvételeket. Most viszont megérkezett erről a hivatalos szeletke is, ez pedig nem más, mint az All Within My Hands átirata.

Tovább

...amikor egy Fülöp-szigeteki nyolcéves kissrác is jobban dobol, mint te valamikor fogsz

momothemonster.jpgKétségtelen, hogy a Meshuggah egyik legnagyobb slágere, a Bleed egy igen technikás nóta, főleg, ha a lábdobokat nézzük. Mondjuk van, aki ezt nevetve végigjátssza, még ha nem is sok ilyen ember akad ebben az univerzumban. Viszont ezeknek a keveseknek az egyike a Momo DeMonster névre hallgató kissrác, aki nyolc éves és a Fülöp-szigetekről küldi üdvözletét a lenti videó formájában. A legrosszabb, hogy az arcán az erőlködésnek még a halvány nyoma sem látszik...

Tovább

Az In Flames énekesével közös dalt adott ki a Within Temptation

within_temptation_2018.jpgEgy meglehetősen epikus hangvételű új dalt adott ki a december 14-én megjelenő új albumáról, a Resistről a Within Temptation. A hollandok nem is aprózták el a dolgokat, ha már nagyszabású, üssön még nagyobbat, így meghívták vendégszerepelni az In Flames torkát is, Anders Fridént, akivel egy elég jó kis tételt sikerült összedobni. Ha kíváncsiak lennétek, hogyan is fog mindez szólni élőben (nyilván Anders bácsi nélkül), akkor december 12-én irány a Tüskecsarnok, ahol a csapat jól meg is fogja mutogatni nekünk a friss termést - a korábbi legszebbjeikkel egyetemben.

Tovább

Januárban érkezik a Born Of Osiris új albuma

bornofosirisbandnov2018-638.jpgAz év elején érkezik a technikás metal vonalon már szinte veteránnak számító Born Of Osiris legújabb korongja, a mai, eldigitalizálódó világnak tükröt állító The Simulation. Az egész pontosan január 11-től elérhető albumról egy dalt, a The Accursedöt már klippel is megtámogatták az urak, úgyhogy most egy kis ideig legalább lesz mit nézni-hallgatni, amíg nem érkezik a teljes termés.

Tovább

Decemberben kezdik meg az új Rammstein-lemez keverését

rammstein_2017_1.jpgFel van véve az új Rammstein album, decemberben már a keverési folyamatok kezdődnek meg a 2009-es Liebe Ist Für Alle Da utódján, utána természetesen semmi akadálya nem lesz annak, hogy jövőre a boltokba kerülhessen a régóta várt korong. A Los Angelesben végzett munkálatok befejezése (és perce a nagylemez megjelenése után) a csapat turnéra indul (a közelben Prága és Bécs lesz az érintett), melyet nem kevesebb, mint három év alatt terveznek abszolválni.

Tovább

Not The Only One - Itt egy új Papa Roach-dal

papa_roach_2018.jpgJanuár 18-án az Eleven Seven Music gondozásában érkezik a Papa Roach tizedik stúdióalbuma. A 12 dalt tartalmazó album a Who Do You Trust? címet kapta és korábban két dalt, a címadót és Renagade Music címűt már megmutattuk róla. Most Not The Only One címmel befutott egy újabb tétel, amit dalszöveges videóval is megtámogattak. Emellett a borító és a dallista is ott figyel lejjeb a dallal egyetemben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum