RockStation

Adventi death/thrash brutalitás

Kicsusszant egy újabb Legion Of The Damned szám

2018. december 16. - bönin

legion-of-the-damned-2018.jpg

Ha death/thrash, akkor Legion! Hamarosan újra beindul a holland daragépezet, hiszen pár heten belül kidobja a Legion Of The Damned az új lemezét a Napalm Records-on keresztül majdnem 5 éves passzivitás után. A Slaves Of The Shadow Realm január 4-én lát napvilágot és az eddigi két nóta alapján, keményen kicsapja az emberből a szilveszteri harmadnapot majd a korong. Az új szerzeményt a frontember Maurice Swinkels a kanadai Infernal Majesty brutalitásához hasonlítja, ami bizony erős kijelentés, de a Slaves Of The Southern Cross keményen megállja a helyét az agresszív thrash kegyetlen frontvonalán, hiszen pengeéles riff-jeivel csatákat lehet nyerni!

Tovább

TOP10 rock-dal 2018-ból

ghostpromo.jpgHogy rockzenei szempontból 2018, hogy vonul be zenetörténelembe majd a nálunknál avatottabb szakértők eldöntik, minden esetre idén is születtek jó, népszerű dalok, vagy éppen rockslágerek. Ebből próbáltunk kiválasztani 10-et, ami ugye mindig egy hálátlan feladat, hiszen egzakt sorrendet felállítani eleve lehetetlen vállalkozásnak tűnik, ráadásul a stílushatárok is el elmosódnak néha. Éppen ezért hamarosan érkezünk majd a metaldalok listájával is, de addig is alább a 10 legjobbnak ítélt rockdal. 

Tovább

The Dead Daisies, Gépmadár @ Budapest, Barba Negra, 2018.12.12.

Szárnypróbálgatás és szárnyalás

_mg_7969.JPG

Az elmúlt év júniusa óta csak az nem látta itthon a kipróbált arcokból összeállított amerikai all-star gárdát, aki nem akarta, és az is biztos, hogy nem volt két egyforma fellépésük, hiszen ugyanúgy tartottak népesebb szabadtéri, mint szűkebb körű akusztikus bulit, ráadásul ez idő alatt gyarapították az életművüket, és dobos poszton is hajtottak végre cserét. Azaz nyugodtan állíthatjuk, hogy minden egyes koncertjük ad valami újat és különlegeset, akár helyszín, akár program tekintetében.

Tovább

Last Man Standing - Új dal jött az Overkilltől

overkill-2018.jpgBedobta az új nagylemez, a The Wings Of War egy szeletét az Overkill. A csapat tizenkilencedik albuma február 22-én fog kikerülni a boltok polcaira, addig pedig tessék edzeni a Last Man Standinggel! Főleg, hogy Blitzék március 11-én Budapestre is ellátogatnak, a helyszín a Barba Negra, a tettestársak pedig a Destruction, a Flotsam & Jetsam és a Meshiaak lesznek.

Tovább

Within Temptation @ Tüskecsarnok, 2018. december 12.

Tompa epikusság

0withinteptation2018_10_eredmeny.jpg

A Within Temptation egy hatalmas koncertet adott a Tüskecsarnokban, csak úgy zengtek a falak – mondhatnám, de sajnos pici lódítás lenne benne. Nem, nem a zenekar teljesítményével volt baj, az minden igényt kielégítő volt, viszont a hangosítás az, ami hagyott némi kívánnivalót maga után, hiába saját arcok intézték nekik ezt a témakört. De akkor jöjjön részleteiben a dolog, mert azért szerencsére voltak élvezni való pillanatok, nem is kevés!

Tovább

Új lemezen dolgozik a Within The Ruins

within-the-ruins-2018.jpgJövőre várható a Within The Ruins legújabb, egyelőre még cím nélküli nagylemeze. A tavalyi Halfway Human kistesójára már az énekeket veszik fel, mely ezúttal már a Tim Goergent idén leváltó Steve Tinnonra vár. Időközben új basszer is került a csapatba, a Tinnonnal együtt a Silence The Messengerből átigazoló Paolo Galang.

Tovább

Még sem lesz T-Rex feldolgozás a Guns N' Rosestól

guns_n_roses_2017.jpgSajnos ezúttal a pletyka fals hírnek bizonyult: nem fog szerepelni a Guns N' Roses a Marc Bolan előtt tisztelgő feldolgozáslemezen, ez amúgy a szóbeszédek szerint a T-Rex-féle Children Of The Revolution című tétel lett volna. Nos, ha már így alakult és megtörtént a helyreigazítás, legyen igaz része is a dolognak: a U2, Elton John, a Foo Fighters és Joan Jett valóban ott lesznek a CD-n, viszont a rózsások által kiszemelt tételt más fogja előadni a dalcsokron.

Tovább

Szólóalbummal jelentkezik Mark Morton, itt egy dal is róla

markchester.jpgA jövő év folyamán szólólemezt fog kiadni a Lamb Of God gitárosa, Mark Morton. Az Anesthetic című korongon több vendégzenész is szerepelni fog, így a már korábban hírformában kikerült Chester Benningtonos együttműködés is, de hallani lehet majd rajta Randy Blythe és Alissa White-Gluz hangját is.

Tovább

Koncertvideót kapott a Bring Me the Horizon legutóbbi kislemezdala

bring-me-the-horizon-2018-crop.jpgImmár hivatalos koncertvideóval is rendelkezik a Dani Filth vendégszereplésével megjelent Bring Me The Horizon-dal, a Wonderful Life. A január 25-én megjelenő Amo című korong ezen dalában egy-két barátságosabb hörcsi is elcsattan csak úgy a korábbi idők emlékére, viszont Filth urat ha keresitek, sem fogjátok benne megtalálni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum