RockStation

Budapestre jön Leo Moracchioli és csapata

2018. december 23. - theshattered

leo_moracchioli_1.jpgAz A38-at is útba ejti a jövő éven Leo Moracchioli zenekara, a Frog Leap. A metalosított feldolgozásaival híressé váló norvég zenész április 24-én fogja megmozgatni a hazai közönséget, a koncertre holnaptól indul be a jegyértékesítés.

Tovább

Tíz beteg albumborító 2018-ból

behemoth-2018-august-press-shot.jpgHabár mostanában már nincs akkora súlya egy lemezborítónak, mint annak idején, mégis nagyon sokan nem kevés időt és energiát áldoznak arra, hogy a lehető legigényesebben nézzen ki a legújabb hangzóanyaguk. Persze kell is, hiszen már kimondottan csak a rajongók vesznek lemezeket, azoknak pedig jogos az elvárása egy szépen kivitelezett körítés iránt, ki kell szolgálni őket valami szemkápráztató művészi munkával. Néhány csapat pedig idén is határozottan komolyan vette a feladatot, olyan munkákat pakoltak, pakoltattak le a megbízott művésszel, melyeken élvezet legeltetni a szemet, ezekből szedtünk össze egy párat.

Tovább

Cunami csapott le egy indonéz fesztiválra

tsunami.pngLegalább negyvenhárom halálos áldozata és közel hatszáz sérültje van annak a szökőárnak, amely egy indonéz fesztiválra csapott le a tegnapi napon (a környéken 168 áldozatról ás több, mint 700 sérültről tudni). A cunamit egy vulkánkitörés indította el (az Anak Krakatoa tűzhányó), ez találta el a helyszínt. A szökőár megérkezéséről egy videó is készült, ezt az alábbiakban találjátok.

Tovább

Februárban érkezik a Fear Factory, Die Krupps és Leaether Strip tagokat felvonultató DieKlute első lemeze

diekluteband2018_638.jpgFebruár 1-re datálta a be a DieKlute az első nagylemezének, a Planet Fearnek a megjelentését. A Dino Cazares (Fear Factory), Jurgen Engler (Die Krupps) és Claus Larsen (Leaether Strip) által alkotott csapat albuma CD és vinyl formátumban is elérhető lesz.

Tovább

Sulphur Aeon - The Scythe Of Cosmic Chaos (2018, Ván Records)

Ha H. P. Lovecraft death metalt hallgatna...

the_scythe_of_cosmic_chaos.jpg

Lovecraft mindig is népszerű volt a heavy metal világában. Megannyi bandát ihletett meg az általa alkotott titokzatos univerzum, melynek varázsa a nem kézzelfoghatóság, a diffúz gonosz jelenlétében rejlik. Már a Black Sabbath is merített az új-angliai író munkásságból, hiszen a Behind The Wall Of Sleep konkrétan az egyik novellájának címe, egy szó eltérésével. Ha további (extrémebb) klasszikusokat szeretnék említeni, akkor ott van a Morbid Angel - Altars Of Madness-e, vagy a Vader - The Ultimate Incantation-e, de például a német thrash ősküvület is a lovecrafti univerzumból kölcsönözte a Necronomicon nevet. Egyes társulatok pedig a teljes munkásságukat Lovecraft-nak szentelik és a dalszövegeken kívül az egész vizuális megjelenésüket is átjárja az ismeretlen borzalom. Személyes kedvenceim között van black fronton a francia The Great Old Ones, vagy a horror/gothic metal sötét vizein evező német The Vision Bleak, illetve a kategória alfahímje death vonalon a szóban forgó Sulphur Aeon.

Tovább

...és akkor a Behemoth bevette Los Angelest

behemoth-2018-august-press-shot.jpgEgy összefoglaló videót készített a Behemoth a november 24-én, Los Angelesben adott koncertjéről. Az előkészületeket és a koncert hangulatát is megörökítő kisfilm lényegében bő két percnyi Behemoth-esszenciát tartalmaz, érdemes lecsekkolni. A lengyelek természetesen az idén megjelent I Loved You At Your Darkest című nagylemezt szállították le az amerikai közönségnek.

Tovább

Ideiglenes dobossal folytatja a Decapitated

dc2018.jpgNem volt egyszerű éve a nemrégiben Budapesten is megfordult lengyel death metal gárdának, a Decapitatednek, de mindebből magasan kiemelkedik (hiszen az összes negatívum forrása) az amerikai turné során történő bebörtönzés és azutáni vesszőfutás. Mindez ha nem lenne elég, a csapatból most kilépett a Michal Lysejko dobos is, akit a Vaderes James Stewart fog helyettesíteni - legalábbis amíg meg nem találják a megfelelő utódot.

Tovább

Limp Bizkit a Campus Fesztiválon!

0limpbizkit2014_15.jpg

Wes Borland folyamatosan postol az instagramra, hogy haladnak szépen lassan az új Limp Bizkit album munkálataival. Fred sem ülhet már a babérjain hiszen a háza leégett a kaliforniai tűzvészben. Ezt megspékelve a srácok nyáron ismét Magyarországra látogatnak! Egészen pontosan a Campus fesztivált veszik célkeresztbe JÚLIUS 20-án! Na, mehet a ROLLIN?

Tovább

Lumina Aurea - Megérkezett a Swallow The Sun új dala

swallowthesun2017promonov2018_638.jpgMegérkezett a finn doom metalos Swallow The Sun korábban bejelentett új dala, a bőven tíz perc felé lógó játszási idejű, meglehetősen sötét Lumina Aurea. A lényegében a január 25-én érkező When A Shadow Is Forced Into The Light című nagylemez előfutárának is tekinthető, viszont csak külön kislemezen megjelenő dalt és a hozzá készített videót az alábbiakban találjátok.

Tovább

Pelican és 5ive tagokkal itt az INTRCPTR kétdalos EP-je

intrcptr.jpg

Az INTRCPTR a Pelican-os Larry Herweg és a 5ive-ban is nyomuló Ben Carr projektje. Ha a két zenekart ismered olyan messze már nincs is a megfejtés, hogy milyen muzsikában utazhat az INTRCPTR. Bizony post-metal, egy kis stonerrel, sludge-dzsal nyakon öntve, intsumentálisban elővezetve. A duó II címre keresztelt két dalos EP-je most jelent meg és alább bizony jól meg is hallgatható.

Tovább

Commando - Johnny Ramone önéletrajza

maxresdefault.jpgZenészek önéletrajzi munkáit mindig érdekes elfoglaltság olvasni – akár ismerem az adott csapatot, zenészt, akár nem. Mondhatni, rajongója vagyok ennek a stílusnak, mindig egy figyelemreméltó életrajzzal lehet találkozni ezekben a könyvekben, mindig lehet belőlük okulni, tanulni, vagy ha mást nem, időutazni. De ez most hogy jön ide? Úgy, hogy a Ramonest például eddig leginkább névről ismertem, mert hiába többször is törekedtem arra, hogy jobban megismerjem a munkásságukat, mindig vakvágányra futott a projekt. Valahogy sosem jött át eddig igazán. Viszont ez a könyv minden eddiginél közelebb hozta hozzám a csapatot, azon belül is a zenekar motorját, Johnny Ramonet.

Tovább

Elkészítette az új lemez első hivatalos videóját a The Neal Morse Band

nmb2018.jpgMegfilmesítette az új, The Great Adventure névre hallgató nagylemez címadó dalát a többek között Mike Portnoyt is magába foglaló The Neal Morse Band. A teljes, két korongból álló album majd január 25-én fog érkezni, rajta a korábban már bemutatott Welcome To My Worlddel egyetemben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum