RockStation

Hazai death metal bemutató: Lycanthropia

Már kint az első lemez Blood Contract néven

2019. március 31. - bönin

52987233_2246865235375428_1547282047356108800_o.png

A 2010-ben alakult dunaújvárosi death metal formáció már megélt egy-két dolgot a fennállása óta és Te még csak nem is hallottál a bandáról. Itt az idő, hogy ezen változtass! Ismerd meg a hazai death vonal egyik kegyetlen bástyáját, a Lycanthropia-t, akik olyan bandák előtt tisztelegnek mint a Morbid Angel, Behemoth vagy a Deicide.

Tovább

The Dirt (Netflix, 2019)

Popmocsok

thedirt.jpgKétség nem fér hozzá, a Mötley Crüe a hajmetal korszak egyik legkiemelkedőbb, legjobban futó, legbalhésabb, leg... legebb zenekara volt, melynek zűrös, kaotikus életéről, karrierjéről több könyvet is meg lehetne tölteni - igazából tették is. Ezek közül az egyikből, a Neil Strauss és a négyes közös munkájából, a hasonló című The Dirtből készített a Netflix egy kicsit egyszerűsített kivonatot, mely nem is olyan régen debütált az online filmszolgáltatón.

Tovább

Budapestre jön a Wino vezette The Obsessed

the_obsessed.jpg

Sacred címmel még 2017 tavaszán tért vissza egy új albummal a Scott "Wino" Weinrich vezette doom legenda The Obsessed. A csapat nyáron európai turnéra indul és és jó hír, hogy Magyarország is ott van a dátumok között. A koncert augusztus 6-án lesz a Robotban. További infók hamarosan, egy kis ízelítő pedig alább. /Fotó: David Torrence/

Tovább

U.D.O. | Red Partizan | Kiss Of The Dolls @ Barba Negra, 2019.03.27.

Öreg Udo, nem vén Udo!

20190328_002140.jpg

Udo Dirkschneider, aki lassan 40 éve nem vette le az ujjatlan motoroskesztyűjét, tavalyelőtt az Accept-es klasszikus csomagját turnéztatta nálunk (Dirkschneider néven), de most eljött az idő, hogy újra meglátogassa a budapesti közönségét. Ez alkalommal legújabb lemezét, a Steelfactory-t hozta el nekünk, mely tavaly kerülhetett fel a teuton fanatikusok polcára. A korong igen szolid, germán ős heavy metal, mely kicsiknél és nagyoknál egyaránt kiváltja a kötelező headbangelést. A szerdai koncerten bár több volt a veterán Udo fan - és érezhetően látszódott a 40 pluszos korosztály többségi jelenléte -, azért sok fiatal arc is eljött, hogy megnézzék az öreg legendát.

Tovább

Godsmack / Like A Storm @ Barba Negra, 2019.03.28.

Ütős bostoni teadélután

0godsmack2019_37_eredmeny.jpg

Nem pontosan emlékszem, hogy mi volt előbb. Az, hogy megvettem a Godsmack – a név egyébként az Alice in chains hasonló című dalából kölcsönzött a legendárium szerint) Awake lemezét, vagy az, hogy az I stand alone klipjét láttam a tv-ben. Talán az előbbi, de az tény, hogy a Skorpiókirály soundtrack-jén és a Prince of Persia videojátékban is helyet kapó nóta után nem volt a bandával kapcsolatban pardon.

Tovább

Cathedrals Of Mourning - Megérkezett a Belzebubs második klipes dala

belzebubs_2.jpgBelekarcolta a köztudatba a második lemezelőzetes dalát a black metalos képregényekből ismert, így értelemszerűen mesefigurákból álló Belzebubs. A Cathedrals Of Mourning ugyanúgy a Pantheon of the Nightside Gods című nagylemezen lesz elérhető, ahogy a korábban már megmutatott, több, mint egymilliós nézettség felett járó Blackened Call is, mind a kettőt megtaláljátok az alábbiakban.

Tovább

Beiktatták a Def Leppardot a Rock And Roll halhatatlanai közé

def_leppard_2015.jpgTegnap este hivatalosan is bekerült a Def Leppard a Rock And Roll Hall Of Famebe. A Halhatatlanok Csarnokának legújabb szereplőit a Queen gitárosa, Brian May iktatta be, a zenekar részéről Joe Elliott köszönte meg a lehetőséget és a megtiszteltetést. Ezután az ötös négy slágert is bemutatott a közönségnek, ezek a Hysteria, a Rock Of Ages, a Photograph és persze az elmaradhatatlan Pour Some Sugar On Me voltak.

Tovább

Pirate Punk Politician - Perry Farrel új dalt mutatott

perryfarrelloct2018promo_638.jpgJúnius 7-re datálta be a szólólemezének a megjelenését a Jane's Addiction frontembere, Perry Farrell. A Kind Heavenen, ahogy az ilyen albumoknál szokás, egy rakat vendégzenész is tiszteletét teszi, ezeknek a listáját lentebb, a borító, a dallista és persze Pirate Punk Politician című nóta után találjátok meg.

Tovább

Újra kiadja az Ashes Of The Wake-et a Lamb Of God

lamb-of-god-2018.jpgKétlemezes vinyl újrakiadást kap a Lamb Of God idén tizenöt éves, minden szempontból áttörést hozó harmadik nagylemeze, az Ashes Of The Wake. Az extrákban egy kiadatlan tételt és három demót tartalmazó kiadvány május 3-tól lesz elérhető, az album olyan slágereket tartalmaz, mint a Laid To Rest, vagy a Hourglass.

Tovább

Belenéznél a Tormentor DVD-jébe?

tormentor_1.jpg

Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy koncertlemezt fog kiadni a Tormentor. A tavaly visszatért magyar black metal alapcsapat az újrakezdő koncertjét fogja megjelentetni az Anno Daemoni nevű kiadványon, mely többféle verzióban is elérhető lesz. A pontos megjelenési idő nem ismert, viszont egy dal már hallgatható róla. Íme!

Tovább

Elefántos-gorillás űrprog - Devin Townsend újra támad

0devintownsend2017_42_eredmeny.jpgMa jelent meg Devin Townsend legújabb nagylemeze, az Empath. A limitált kiadásban két lemezen is elérhető albumról (a kettes korong egy egész lemeznyi demót tartalmaz!) két dalt, a Genesist és az Evermoret már ismerhette (szerethette) eddig is a nagyközönség, most viszont, hogy itt a nagy nap, egy harmadik dal, a Spirits Will Collide is megkapta a maga videóját. A Mester november 30-án Budapestre is elhozza majd az albumot, ekkor a Barba Negrában fog fellépni, az előzenekar a nemrégiben a Hajón teltházat csinált Haken lesz.

Tovább

Megérkezett az Vltimas bemutatkozó lemeze!

vltimas.pngVégre-valahára megjelent az ex-Morbid Angel frontembert, David Vincentet, az ex-Mayhemes Blasphemert és a Cryptopsys Flo Mouniert magába foglaló Vltimas bemutatkozó nagylemeze, a Something Wicked Marches In. A már az előzetes tételekkel rendesen megtámogatott albumot immár teljes egészében is elérhetővé tette a trió, mely az alábbiakban fülelhető meg a kiadó jóvoltából - ahogy megszoktátok. Ha meg tetszik, ugyebár irány a bolt!

Tovább

Kiakasztotta a németeket a Rammstein legújabb videója

rammstein_2019.jpgAhogy már írtunk róla, előzetesben is visszatetszést váltott ki a Rammstein legújabb videójának, a Deutschlandnak figyelemfelkeltő előzetese. A dal, ahogy ígérték is, szó szerint berobban a köztudatba (a cikk írásakor, bő fél nappal a premier után már tobb, mint ötmilliós nézettség felett jár!), melyben bizony eléggé oda-odaszúrnak a német nemzeti öntudatnak a történelem egy-két sötétebb szeletének felelevenítésével, elsősorban persze a Holocausttal.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum