RockStation

Különjárat címmel itt a Depresszió új klipje

2019. május 12. - KoaX

21729046_10155597207754373_4021636416796044848_o.jpg

A Depresszió zenekar sem unatkozik, nagyban készül az új lemez, amihez most láthatjuk az első klippet is. A  Különjárat című dal videóját ezúttal is a Pixel filmmel készítette közösen a zenekar. A dal reményeink szerint a MÁJUS 18-án esedékes Barba Negra Trackes koncerten is elfog hangzani. A zenekar továbbra is hű marad magához, így az ősrajongók tutira nem fognak csalódni.

Tovább

Tethered - Újabb videót készített az Arch/Matheos

arch-matheos.jpgMost pénteken jelent meg az Arch/Matheos duó legújabb nagylemeze, a Winter Ethereal. A korongot már előzetesben is megismerhette valamennyire a rajongósereg, de így, hogy már kint van a CD, azért egy klipet még csak megérdemel a pakk, így a Tethered is a videós tételek sorába lépett. A végeredmény az alábbiakban csekkolható le.

Tovább

Sear Bliss / Watch My Dying / Torn From Earth @ Instant, 2019.05.04.

Gondolatok a hetedik állomásról

sear_bliss_instant_1.jpg

Kívülállóként igen furcsa, hogy a 90’-es évek - számomra - legmeghatározóbb honi black metal formációjának első önálló magyarországi turnéjára több mint negyed évszázaddal a megalakulás, nyolc nagylemez megjelentetése és végül de nem utolsó sorban komoly nemzetközi sikerek után kerül sor.

Tovább

1968 októbere - Újabb rész érkezett a Led Zeppelin életműösszegzéséből

led_zeppelin_anno.jpgNagyon úgy tűnik, hogy az idén ötven éves Led Zeppelin hónapokra lebontva fogja megosztani a nagyközönséggel, hogy mikor mi is történt a csapat háza táján. A korábban kiadott egyperces, '68 szeptemberét megörökítő filmecskét folytatandó most a hasonlóan hosszú október következik, aztán várjuk a folytatást! Aki egy nagyobb hangvételű dokumentumfilmre vágyik a zenekartól, azt is megkapja, erről ITT írtunk.

Tovább

Minden évben kell egy Brujeria koncert!

Ismét Csehországig kellett utazni érte

brujeria-2018.jpg

Ugyan tavaly elért hozzánk a Brujeria turnéja – akkor éppen a Rockmaratonra- de valamiért nem járnak Magyarországra ezek a (majdnem) mexikói srácok. Összetenném a két kezem, ha a harmadik hazai koncertjük egy klubban lenne (az első az a tíz évvel ezelőtti Sziget Fesztiválon volt), főleg olyan zenekarral, mint a Venomous Concept… De hát sajnos erre még várni kell, azt pedig nagyon utálok, szóval kedves barátaimmal Csehország felé vetettük utunkat…

Tovább

Stúdióban a Megadeth! - Már a basszusnál járnak

megadeth_2017_1.jpgNem is annyira régen jelent meg a Megadeth harmincöt éves fennállását ünneplő háromlemezes válogatás, a Warheads On Foreheads, de az élet attól még nem áll meg MegaDave-ék háza táján. Olyannyira nem, hogy már a stúdióban rögzítik az új, Dirk Verbeuren dobossal az első nagylemezüket, a 2016-os Dystopia utódját. A tizenhatodik Megadeth soralbum már a basszusfelvételeknél jár, Dave Ellefson büszkén jelentette, hogy... Halad! Pluszgrátisz: Nézz bele, milyen is a dobos vacsorája - és hogy van-e avokádó az asztalon!

Tovább

Még javában készül az új Body Count

0bodycount2018_07.jpgIce-T büszkén számolt be a hírről: hét dal már kész van a Carnivore címre keresztelt új albumukra. Csakhogy ez nem a folyamat vége, a tavalyelőtt kiadott, tavaly nyáron nálunk is bemutatott zseni alkotás, a Bloodlust utódjára ugyanis tizenegy nótát szeretnének felhegeszteni. Egy biztos: egy The Critical Breakdown című döngölde már biztosan ott fog mosolyogni a lemezen.

Tovább

Újabb dalt és videót adott ki a Motionless In White

miw2019_1.jpgArra nem lehet panasz, hogy nem tornáztatja meg a készülő új albumát a Motionless In White. A június 7-én megjelenő Disguise című korongról, ha jól számoljuk, a Undead Ahead 2: The Tale of the Midnight Rider (nem véletlen a hasonlóság az első lemezes daluk címével!) már a harmadik promónóta, amit ráadásul most egy horrorra hajazó videóval is megturbóztak.

Tovább

Photographic Taunts - Élő videó Phil Anselmotól és csapatától

phil_anselmo_the_illegals_2.jpgEgy pofon súlyával felérő koncertfelvétellel és hozzá természetesen élő videóval jelentkezett a Philip H. Anselmo & The Illegals. A nyáron a Rockmaratonon is fellépő - ott egy szín Pantera blokkot játszó - veterán és társai a Photographic Tauntot választották ki a klip alanyának, ez pedig az alábbiképpen fest.

Tovább

Nyúlfarknyi parazita - Friss nóta a Volbeattől

volbeat_2016_2.jpgItt az első nóta (egész pontosan a második, mert a The Everlasting már régen a koncertek része) a Volbeat idénre várható, egyelőre cím nélküli nagylemezéről. A Parasite, azaz a cikk témáját adó szerzemény nem lett nagyon túlnyújtva, megbonyolítva, mindössze harmincnyolc másodpercben hozza a jóféle Volbeat-ízt, azaz kapásból seggrázásra késztet. Ennek megfelelően mi sem írnánk nagyeposzt róla, tessék kattintani, hallgatni!

Tovább

Már készül a Five Finger Death Punch új lemeze

five_finger_death_punch_2015_3.jpgTavaly májusban jelent meg a Five Finger Death Punch legutóbbi korongja, az And Justice For None, de már az újabb ötlethalmaz rögzítése folyik. Van tempó, mi? Az amcsi, izommetalban mozgó ötös legújabb termése várhatóan még idén meg fog jelenni, a stúdiózásról rövid videókban számolnak be a rajongóknak.

Tovább

Koncertfelvétel jön a Generation Axe-turnéról

generationaxeguitarsthatdestroyedcdtop_638.jpgRögtön az elején tisztázzuk, ha esetleg nem tudnátok, kik is játszottak a 2016-os, Generation Axe névre keresztelt turnén: Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde, Nuno Bettencourt és Tosin Abasi. Erre azért minden gitárzenét kedvelő ember felkapja a fejét, kár, hogy csak Észak-Amerikába és Ázsiába jutott belőle. De hogy az is tudja, milyen hangulatban teltek a bulik, akik nem voltak ott, azoknak a kedvéért június 28-án érkezik a Generation Axe - The Guitars That Destroyed The World: Live In China, melynek tizenegy dalában újra megbizonyosodhatunk az ötös zsenialitásáról. Két dal, a Sideways, valamint a Frankenstein már csekkolható is a pakkról.

Tovább

Burn On The Flame - Klipet adott ki az ős-Arch Enemys Black Earth

blackearthband2016_638.jpgÍrtunk már róla többször is korábban, hogy Japánban megjelent egy speckó válogatáslemez az ős-Arch Enemy tagságot magába foglaló, azaz a Johan Liiva által frontolt Black Earthtől. A Felkelő Nap Országában lenyomott turné megtámogatására kiadott Path Of The Immortalra két új dalt is mellékelt az ötös, a Burn On The Flame-et és a Life Eternalt, előbbihez most egy koncertfelvételekkel gazdagon felvértezett videó is készült. Ezt az alábbiakban találjátok meg.

Tovább

Black/death hullám a Dunán

Necrophobic az A38-on!

53037367_2090207737683819_925208394476814336_o.jpg

A skandináv extrém metal egyik legnagyobb generálisa a black/death Necrophobic brutálisan beerősített az utóbbi években. Még 2014-ben visszatért a régi énekes Anders Strokirk, majd két éve a zenekar visszaszólította magához két régebbi hű gitárosát is. Ezzel a felállással sikerült 2018 talán legkomolyabb black/death lemezét kihozniuk egy öt éves csend után. A Mark Of The Necrogram rendkívül pozitív kritikákat kapott - régi és új fanatikusok elégedetten bólogatnak. Július 21-én az A38-ra egy exkluzív klub buli keretei között ugranak be, ugyanis nyáron csak külföldi fesztiválon tudod őket elcsípni.

Tovább

Lelepleződtek a jubiláló Open Road Fest titkai

20_orf_program.jpg

Vidám hangulatú Sajtótájékoztatón leplezték le a Harley-Davidson Open Road Fest attrakcióit. Az eseményen a rockzene hazai kiválóságai is képviseltették magukat. Az EDDA Művek, a Karthago, az Ivan and the Parazol és Karácsony James is örömét fejezte ki és megtiszteltetésnek tartja, hogy meghívást kaptak a jubileumi fesztiválra, amely június 5. és 9. között dübörög majd Alsóörsön. Az elmúlt 20 év mérlege: közel 500 000 látogató a világ 58 országából, több mint 260 000 liter sör, 26 külföldi sztár és számos hazai nagyágyú.

Tovább

Asphalt Horsemen – Halld, amit mondok! (GrundRecords, 2019)

Magyarán szólva

asphalt_horsemen_halld_amit_mondok_cover_1500.jpg

Még februárban szellőztette meg a négy lovas a hírt, miszerint harmadik albumuk magyar nyelvű lesz. Mint mindenki, aki fogékony Lőrincz Kariék mondanivalójára, magam is roppant kíváncsian vártam, közelebb tudják-e azt hozni a hallgatósághoz ezzel a váltással. Merthogy nyilvánvalóan ez a kitűzött cél. Később kiderült, hogy öt friss szám mellett az eddigi lemezek két-két dala teszi ki az anyagot, és az izgalmak fokozódtak. Hogy mennyire nevezhető komplett új albumnak egy olyan, egyébként tényleg nagylemeznyi terjedelmű kiadvány, amelynek valójában csak egy része teljesen új, az külön kérdés. A lényeg azonban az, hogy az Asphalt Horsemen életében korszakhatárt jelöl a Halld, amit mondok! korong, ami ki is olvasható a sorokból a hasonló című tételben.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum