RockStation

A világ posztol - Új dal a Tankcsapdától

2019. október 13. - theshattered

liliput.jpgBehajintotta a közösbe az új lemezének, a Liliput Hollywoodnak a nyitódalát, az A Világ Posztolt a Tankcsapda. A megtévesztően akusztikus témával indító, de aztán csak beinduló tétel és annak a hivatalos vizuálja lentebb hallgatható, nézhető meg, a nagylemez hétfőtől lesz elérhető a már megszokott benzinkutas terjesztésben.

Tovább

Egyszerre nyomott ötszáz zenész Metallicát, Depeche Mode-ot és Queent

kecskemetrocks.jpgKecskeméten rendesen elszabadult a zene a napokban, lévén a Cityrocks projektjén keresztül ötszáz zenész gyűlt össze, hogy egyszerre eljátsszanak pár dalt a legnagyobbak közül. A kiválasztott tételek a lent látható felvételeken is hallható Metallica Enter Sandmanje, a Depeche Mode-féle örökzöld, a Personal Jesus, a Bikini klasszikusa, a Mielőtt Elmegyek, valamint egy egyveleg voltak, utóbbiban Joan Jett (I Love Rock'n'Roll), LGT (Ringasd El Magad) és Queen (We Will Rock You) nótákkal.

Tovább

Bemutatta az új lemezének nyitódalát a Jinjer

original-band_mobile_2-2.pngOn The Top címen bedobta a közösbe az új nagylemezének, a Macronak a nyitódalát a Jinjer. A december 22-én a The Agonist társaságában Budapestre érkező, szinte már hazajáró ukrán kvartett október 25-én adja majd ki a már említett anyagot, melyről a korábban kiadott Judgement (& Punishment) című dalt is megtaláljátok lentebb.

Tovább

Seggrisza! - Új dalt adott ki az Airbourne

airbourne-2019-press-shot-credit-travis-shinn.jpgNovember 5-én visszatér Budapestre az Airbourne. Az AC/DC fiatalabb kiadásának is tartott gárda természetesen nem üres kézzel jön majd a Barba Negrába, az egésznek az apropója a friss nagylemez, a Boneshaker, melyről egy újabb tétel került napvilágra, a Backseat Boogie. Ezt lentebb, a címadóval együtt hallgatásra készen tálalunk.

Tovább

Distant Bells - Új dallal jelentkezett a Leprous

leprous2019.jpgKiadta az október 25-én megjelenő új nagylemezének, az ígéretek (és az előzetes dalok alapján) szerint meglepő fordulatokat tartalmazó Pitfallsnak az újabb ízelítőjét a Leprous. Az ezúttal kicsit lassabban építkező, de aztán annál nagyobbat szóló Distant Bellst, valamint a két, már elérhető kollégáját, a Belowt és az Alleviate-et lentebb meg is tudjátok hallgatni.

Tovább

Egyszer szállj fel a jóarcvonatra, aztán nincs leszállás! - Új ingyen EP a Foo Fighterstől

0foofighters2017_41_eredmeny.jpgDave Grohl és éppen az új lemezén dolgozó csapata úgy szórja a fiókban maradt dalokat, mintha az életük múlna rajta. Épp, hogy csak megismertük az előző ingyenes adag nótáit (a Live In Roswell EP-t nem is említve), máris itt a következő merítés, melyen két filmzenealbumos nóta (The One és Win Or Lose) és egy The Psychedelic Furs feldolgozás (Sister Europe) mellett koncertfelvételt, a B-52 Planet Claire-jének Fred Schneiderrel közös, 2002-es felvételét is megkapjuk. Mi ez, ha nem nettó élvezet? A friss anyag mellett a két korábbi jóarc-pakkot is megtaláljátok az alábbiakban.

Tovább

Koncertanyagot ad ki a Nightwish

0nightwish2018_42_eredmeny.jpgA Nightwish mostanában minden turnéjáról filmet készít, mondjuk ha van rá kereset (márpedig van!), akkor miért ne? A legújabb kiadványon a dupla válogatáslemezük, a tavaly márciusban megjelent Decades egyébként Magyarországot is érintett turnéjának a Buenos Airesben adott estéjét örökítették meg, ennek a címe nem meglepő módon Decades: Live In Buenos Aires lesz. A Blu-ray digibook, 2CD digipak, Blu-ray+2CD earbook és 3LP formátumokban kiadásra kerülő anyag december 6-tól lesz elérhető.

Tovább

Lendületes videóval jelentkezett a Refused... SE!

refused_2015_1.jpgEgy elég furcsa, mondhatni antiklimatikus, már-már "minek" kategóriás, de könnyen bármit belemagyarázós videót készített az Economy Of Death című dalához a Refused. A jövő hét pénteken új nagylemezzel, a War Musickal jelentkező csapat friss videója lentebb látható, velük együtt ott figyel a két korábban kiadott nóta, a REV001 és a Blood Red is.

Tovább

Új dallal jelentkezett a hamarosan Budapestre látogató Die Krupps

die_krupps_2019.jpgBemutatta a november 15-én megjelenő Vision 2020 Vision című nagylemezének a Welcome To The Blackout című dalát a Die Krupps. A december 12-én Budapesten zakatoló német industrial metal nagyágyúk az amcsi Viral és a horvát Manntra társaságában fogják cafatosra szedni a hajót, a koncertre a jegyek már kaphatók!

Tovább

Do Or Die - Itt a Machine Head új dala!

0machinehead2018_07.jpgBemutatta az egy ideje már ismert című új dalát, a Do Or Diet a Machine Head. Az október 20-án Budapesten fellépő, már általunk is sokszor leírt, speckó duplaműsort adó csapat természetesen az új, azaz Wacław „Vogg" Kiełtykaval és Matt Alstonnal közös felállásban rögzítette a tételt, melyhez stílusosan egy koncertvideó is dukál.

Tovább

Master Of Puppets tízféle fűszerrel - Újabb riffet dolgozott meg Pete Cottrell

maxresdefault_3.jpgFolytatta a riffátgyúrós sorozatát a Youtube-gitáros Pete Cottrell. Az ikonikus témákat más zenekarok "keze alá" átrakó arc most a Metallica egyik legnagyobbját dolgozta meg, a célirány pedig többek között a Judas Priest, a System Of A Down, a Fear Factory és a Slayer rifftechnikája lett. Az eredmény garantált!

Tovább

Stúdióban az Every Time I Die!

every-time-i-die-press-photo-new-2016.jpgImmár képi bizonyítéka is van annak, hogy új dalokat rögzít az Every Time I Die! A HC punk vonalon mozgolódó csapat, akik az eddigi legkeményebb riffjeiket ígéri a még egyelőre cím nélküli anyagra, néhány címet is bemutatott, legalábbis amit a tábláról készült kép alapján már sejteni lehet. De mint tudjuk, ez még bőven változhat.

Tovább

Ötvendalos lemezre készül Richie Kotzen!

richiekotzen_2017_image4.jpgNem kis lépésre szánta el magát Richie Kotzen: a hamarosan az ötvenet betöltő gitáros egy félszáz dalból álló albumot tervez kiadni a jövő év elején, a megjelenési ideje február 3-ra van kitűzve. Manapság, amikor már egy "tizenegykét" számos albumot is ritkán hallgatnak végig az emberek, sőt, páran az albumformátum alkonyáról beszélnek, elég meredeknek hangzik egy ilyen terv, de kik vagyunk mi, hogy korlátozzuk a művészi szabadságot, ugye?

Tovább

Új dalt adott ki a budapesti koncertre készülő Annihilator

annihilatorband2016promobw_638.jpgI Am Warfare címen friss tétellel jelentkezett a Jeff Waters-vezette Annihilator. A dal természetesen egy új nagylemez előfutáraként hivatott megállni a helyét, mely majd Ballistic, Sadistic címen fog megjelenni valamikor a közeljövőben. Az eléggé masszív fluktuációval rendelkező zenekar hamarosan Budapestet is újra be fogja venni, ennek az időpontja november 21, a helyszíne a Barba Negra, a klasszik thrash kedvelőinek a megjelenés kötelező!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum