RockStation

Új anyaggal darál a Begotten Silence

Bloodstained melodeath!

2019. február 24. - bönin

promokep.jpg

A magyar undergroundot kemény melodeath-el erősítő Begotten Silence új EP-vel rukkolt elő. A srácok ráadásul egy klippet is forgattak az egyik dalhoz. A három számos kislemez a zenekar stílusát meghatározó Bloodstains névre hallgat.

Tovább

Itt egy New Idea Society-dal, csak úgy a semmiből

new-idea-society.jpgNyolc év után új dallal jelentkezett a Mike Law (Euclid), Stepthen Brodsky (Cave In, Mutoid Man), Alan Cage (Quicksand) és nem hivatalos tagként Brian Cook (Russian Cirles) által alkotott New Idea Society. A Now Is Here címre keresztelt nóta további megjelenéséről (értsd: kislemez, album, stb.) semmi infó nincs, de jó eséllyel hamarosan érkezik majd valami bejelentés.

Tovább

Know Your Enemy - Újabb RATM-feldolgozást filmesített meg a Brass Against

brass_press1.jpgA hónap elején Budapesten is bemutatkozott a Brass Against, nem is akárhogy! A neves rock- és metalslágereket (persze elsősorban Rage Against The Machine dalokat) fúvósok segítségével átdolgozó csapat most a Know Your Enemy stúdiós verzióját filmesítette meg, mindezt Sophia Urista énekével.

Tovább

Welcome To The Garden State - Új videó az Overkilltől

overkill-2018.jpgÚj klipet adott ki a már a boltokban figyelő Wings Of Warhoz az Overkill. A március 11-én a Flotsam And Jetsam, a Destruction és a Meshiaak társaságában Budapestet is meglátogató thrash-nagyágyúk a Welcome To The Garden Statere készítettek egy egyszerű, de hatásos videóklipet. A bálra pedig rendesen készülni, mert szét fog repedni a ház!

Tovább

44 Undead - Új videót adott ki a Backyard Babies

backyard_babies_2019.jpgEgy újabb dalt tett elérhetővé a Backyard Babies a március 1-én megjelenő legfrissebb nagylemezéről, a Silver & Goldról. A 44 Undeadet jó eséllyel élőben is hallhatjuk majd az április 19-i Barba Negrás koncerten, melyen három csapat, az Audrey Horne, a Thundermother és a Satan Takes A Holiday lesznek a bemelegítésért a felelősek.

Tovább

Felvette szerdai londoni koncertjét Slash és csapata

0slash_arena2015_46.jpgEgy egész masszív, huszonkét dalos bulival örvendeztette meg szerdán a londoni Apollós koncertjén a rajongókat, a Slash Feat. Myles Kennedy And The Conspirators. A nagylemezzel tavaly jelentkezett csapat - ez volt ugyebár a Living The Dream - utólag tudatta a megjelentekkel, hogy bizony ott lesznek a csapat következő koncertanyagán, melyről egyelőre csak annyit tudni, hogy lesz, a konkrét részleteket valószínűleg még ők sem tudják.

Tovább

Budapestre jön a Ministry!

al-jourgensen.jpg

Az ipari metál megnagyobb múltú, legnagyobb hatású, leginkább kultikus zenekara, a Ministry első magyarországi klubkoncertjén! A majdnem negyven éves formáció, élén a hatvan éves Al Jourgensennel brutál erős tavalyi nagylemezét mutatja be az A38 Hajón július 11-én, de persze lesújtanak majd a négy évtizedes karrier összes híres dalával. A jegyértékesítés hétfőn indul. További infók ITT.

Tovább

Aversions Crown | Psycroptic | Within Destruction | Hadal Maw | Hollow World @ Dürer Kert, 2019.02.14.

Földbedöngölő telt házas gyalulás Valentin nap alkalmából

_mg_2071.JPG

Múlt hét csütörtök este számomra stílusidegen bulira látogattam, de nyitott vagyok új dolgokra, még ha tudom is, hogy nem biztos, hogy meg fogom szeretni az aznap esti zenekarokat, vagy magát a műfajt. A szociális nyomás is megvolt, hiszen rengeteg jó barátom csábított a bulira. A technical death és a deathcore igen messze állnak tőlem, lemezen egyáltalán nem hallgatom őket, de úgy indultam el, hogy élőben minden máshogy szól és emiatt az élmény is más lehet/lesz. Összesében kellemesen csalódtam és - bár nem leszek a műfaj szerelmese ezután sem - keményen a földbe döngölt az összes banda. Jó mulatság, férfi munka volt!

Tovább

Dream Theater - Distance Over Time (InsideOut, 2019)

Visszatérés a kijelölt ösvényre?

dreamtheaterdistanceovertimecd.jpgIgazából nem volt most könnyű dolga a Dream Theaternek, hiszen egy (legalábbis az én szemszögemből) igen harmatos korong, a The Astonishing után (amit egyszer sem tudtam végighallgatni) kell újra bizonyítania a mindig kritikus nagyközönség számára, így részben nekem is. Mondjuk én nem szoktam annyira fanyalogni, mint az átlag prog-sznob, rendszerint elégedett vagyok a (ha az első albumtól számoljuk is) már három évtizede működő és alkotó csapat munkájával, mindig lelek valami csemegét az aktuális dalcsokron (kivéve, ugye...). Szerencsére a progmetal koronázatlan királyai ezúttal nem akarták elkapkodni a friss lemez anyagát, kevésbé ültek rá a gyártószalagra, így egy jóval kerekebb, emberibb, élvezhetőbb, élőbb, szerethetőbb  alkotás került ki a kezeik közül, egyenesen a mindig szájhúzó fanatikusok elé.

Tovább

Így nyomja közösen Mark Morton és Myles Kennedy a muzsikát

markmortonsnowbound.jpgA Chester Benningtonnal közös Cross Off után újabb dalt mutatott meg Mark Morton a március 1-én megjelenő szólólemezéről, az Anestheticről. A Lamb Of God gitárosa, aki a tíz tételes korong szinte minden dalára elhívott egy, vagy több nagynevű vendéget, most a Myles Kennedyvel közös Save Defianceot tette közzé.

Tovább

Cells - Bedobta az első új dalát a The Damned Things

thedamnedthingsfeb2019_638.jpgA tegnapi lemezbejelentés után ma már konkrét dallal jelentkezett a Keith Buckley (Every Time I Die), Joe Trohman (Fall Out Boy), Scott Ian (Anthrax), Andy Hurley (Fall Out Boy) és Dan Adriano (Alkaline Trio) által alkotott The Damned Things. A videóklipet is kapott Cells a csapat második nagylemezének, a High Crimesnak az első előfutára (és nyitódala), mely korong április 26-tól lesz elérhető a nagyközönség számára.

Tovább

Nita Strauss is ott lesz az Over It All debütlemezén

over-it-all.pngHa alapesetben úgy gondoltátok volna, hogy az Over It All legénysége, mely magában foglal olyan arcokat, mint Randy Blythe (Lamb Of God), Javier Reyes (Animals As Leaders), Lorenzo Antonucci (Sworn Enemy), Baron Bodnar (a Mediaskare Records alapítója) és JJ Cassiere (33 & West Booking) nem lenne elég, az urak egy újabb ütőkártyát helyeztek le a képzeletbeli asztalukra. A Sumerian Recordsnál megjelenő első korong egyik dalában ugyanis a nemrég szólóalbummal jelentkezett, amúgy Alice Cooper mellett pengető Nita Strauss teszi majd tiszteletét, igaz erről még csak egy fényképes dokumentáció van. Várjuk? Hát, hogy a pokolba ne!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum