RockStation

Monsters - Új dalt mutatott a Currents

2020. május 24. - theshattered

currents.jpgJúnius 5-én érkezik a connecticuti djent csapat, a Currents új nagylemeze, a The Way It Ends. A tavaly az August Burns Red előtt Budpesten is megfordult csapat a Monsters című dallal igyekeznek serkenteni a figyelmet, ami egy remekbe szabott nóta lett!

Tovább

Egy hegynyi vendéggel dolgozta fel a Ghost slágerét az Off The Cross

offthecross.jpgA Ghost dala, a legutóbbi nagylemezen, a Prequelle-n megjelent Dance Macabre az utóbbi évek egyik nagy rockslágerévé nőtte ki magát, ezzel nem érdemes vitázni. És mint minden ilyen kaliberű dalhoz, ehhez is készülnek a feldolgozások. Az Off The Cross nevű zenekar mindezt viszont egy következő szintre emelte, több neves vendéget is belevont a dologba, így többek között az Aborted, az Eluveitie, vagy az Epica tagjait is. Vigyázat, epikusság-hegyek jönnek!

Tovább

Két dalt a 2014-es japán Carcass-turnéról esetleg?

carcass.jpgA japán Trooper Entertainment most nagyon dicsérendő módon ráfeküdt a korábban, a Felkelő Nap Országában felvett bulik, illetve azok részleteinek kiadására. A legújabb finomság a Carcass 2014-es turnéjáról való, ahonnan két dal, a Ruptured In Purulence és a Heartwork felvétele lett szabad préda. A Carcass már készül az új nagylemezére, a Torn Arteriesre, melynek kiadását őszre tervezik.

Tovább

Hallgass bele Jesse Leach punkcsapatának debütanyagába!

00killswitchengag2018_32_eredmeny.jpgHivatalos verzióban is elérhető lett a Killswitch Engage énekese, Jesse Leach által vezetett The Weapon bemutatkozó anyaga. Az A Repugnant Turn Of Events című anyagról előzetesben két dal hallgatható, de egy szigorúan jótékonysági célú vásárlást követően a teljes pakk elérhetővé válik.

Tovább

Megnéznél egy 2000-es, kézi kamerás Slipknot-bulit?

slipknot2000.jpgMost, hogy a koncerteket fújhatjuk még egy ideig (főleg a nagyobbakat), felértékelődtek a koncertfelvételek, esetleg az archívumból előkapart, akár kézikamerás cuccok. Egy ilyen, mármint kézi kamerás felvétel került elő a Slipknot egyik első lemezes turnéjáról (ahogy ők sem, most mi se számoljuk a Mate. Feed. Kill. Repeat.-et), egész pontosan Sacramentóból. Az egy órás bál alatt természetesen csak az egyes számú, szimplán a zenekarról elnevezett korong dalaiból kapott egy nagy merítést a rajongósereg, értelemszerűen a klasszikus felállás jóvoltából. Azé' itt még volt kraft a dologban!

Tovább

Újra támad a perverz ördög - Kiadta a második dalát a Psychosexual

psychosexual.jpgA valljuk be, nem túl veretes Let The Sin Begin után újabb dalt mutatott a volt Five Finger Death Punch dobosa, az itt Devil Daddy néven nyomuló Jeremy Spencer által életre hívott industrial csapat, a Psychosexual. Az ördögös imidzsre és erotikára építő csapat a Lady Killer című dallal folytatja a Torch The Faith címen megjelenő első lemezét, amit valamikor ősszel terveznek majd kiadni.

Tovább

Halasztják a Korn, a System Of A Down és a Deftones koncertjeit

korn_2019.jpgNem törlik, hanem csak halasztják a három nu metal-korszakos ász, a Korn, a System Of A Down és a Deftones budapesti koncertjeit. A három zenekar (természetesen, vagy épp sajnos) különálló estéinek új dátumáról egyelőre nincs hír, de az amerikai zeneipari tendenciákat figyelembe véve leghamarabb is csak jövő nyáron láthatjuk a három csapatot.

Tovább

Publikussá tette a jótékonysági dalát a Shinedown

shinedown_2018.jpgMost már mindenki számára szabadon hallgatható lett a Shinedown dala, az Atlas Falls. A csapat a számot a jótékonysági célokból árusított pólója mellé "adta", amivel több, mint háromszázezer dollárnyi adomány gyűjtöttek össze a járvány idején főszerepet játszó egészségügyi dolgozók számára. Mindezt a zenekar is megfejelte további húszezer dollárral, amiért mi csak a kalapunkat tudjuk emelni! Mutatjuk a dalt!

Tovább

Hogyan B.B. Kingesíts Kornt?

maxresdefault_9.jpgA múlt héten bemutatott, huszonkét stílusos Freak On A Leash-feldolgozása után elkészítette a rajongók által megszavazott átirat-variánst is a Ten Second Songs agya, Anthony Vincent. Az énekes támogatói úgy vélték, hogy B.B. King stílusában lenne a legérdekesebb a Korn 1998-as slágere, úgyhogy meg is csinálta azt. Emberünk érdekességképpen azt is bemutatta, hogyan készül egy-egy ilyen videója.

Tovább

Újabb videót készített a júniusban megjelenő albumához a Haken

_mg_6574.JPGFriss dallal és videóval kedveskedik a rajongóinak a június 19-én új nagylemezzel jelentkező Haken. Az Invasion címre keresztelt tétel természetesen az eddigiekhez hasonlóan igényes videójában egy, a lemez címét is adó vírus születését követhetjük végig, ami aztán el is indul világhódító útjára. A többit majd a videóban!

Tovább

Ilyen a "meleg zene", amit "meleg szeretők" játszanak

manonman.jpgKiadta a bemutatkozó dalát a Faith No More-billentyűs Roddy Bottum és meleg párjának, Joey Holmannek a közös projektje, a Man On Man. A Daddy című dalban mind a két tag megcsillogtatja a hangszálait, a nóta maga egyébként leginkább az elektro-rock kategóriába lőhető be (ha egyáltalán). Az érzékenyebbek a videóval csak óvatosan ismerkedjenek!

Tovább

Újragondolt dallal jelentkezett a Voivod, jön az új EP is!

voivod_2018.jpgOlyannyira megihlette a tavalyi Morteal Jazz Festes fellépés a Voivodot, hogy stúdióverzióban is kiadják a The End Of Dormancy fúvósokkal dúsított változatát. A legutóbbi nagylemezen, a The Wake-en kiadott dal ezen kiadása és koncertfelvétele mellett a The Unknown Knows átértelmezése is helyet kap majd. A címadó dalhoz videó is készült!

Tovább

Megvan még a VHS-korszak? Elevenítsd fel a High Commanddel!

high-command.jpgA High Command legújabb klipes dala, a Merciless Steel érzékeny pontokat érinthet a húsz év felettiek lelkében, lévén a képi világ egy az egyben hozza a VHS-korszak képi világát. A tavalyi, Beyond The Wall Of Desolation című nagylemezen kiadott nóta filmecskéje a sokszor másolt, ronggyá nézett szalagok érzését idézi elő, alá persze zakatolnak a riffek hegyekben!

Tovább

Öt Iron Maiden-téma tekerőlanton

0ironmaiden2018_27_eredmeny.jpgA gitárzenén belül tekerőlant, főleg ha a folk metal irányt nézzük nem éppen idegen hangszer. De az, hogy klasszikus témákat rakjanak át rá, még mindig érdekesen hat a fülnek. Főleg, ha öt Iron Maiden-örökzöld szólal meg rajta, amit amúgy is mindenki szeret! A két és fél percnyi filmecskében előkerül a Wasted Years, a The Number of the Beast, a Hallowed be thy Name, az Aces High, és a Paschendale is, jó szórakozást!

Tovább

Nézz bele egy tavalyi Guns N' Roses koncertbe!

guns_n_roses_2018.jpgElérhetővé tette a tavalyi, Salt Lake Cityben adott koncertjének szűk negyed órás részletét a Guns N' Roses. A Not In This Lifetime Tourral óriási összegeket kaszáló, az őstagok közül Duff és Slash közreműködésével nyomatott zenekar meg nem erősített infók szerint már dolgozik az új anyagán, de a Chinese Democracy után semmit sem szabad elkiabálni.

Tovább

Szimfonikus koncertanyag jön a Septicflesh-től!

septicflesh_band.jpgKiadja a tavaly februárban Mexikóvárosban adott koncertjét a Septicflesh. A görög szimfo-death csapat ezen az estén egy teljes nagyzenekarra, valamint egy felnőtt- és egy gyerekkórussal hozta tető alá a bulit, melyet Infernus Sinfonica MMXIX címen tesznek majd elérhetővé július 31-én. Borítót, dallistát és egy rövid előzetest már tudunk is mutatni!

Tovább

Jöhet az új Old Man Gloom-album?

old-man-gloom-2019.jpgAz Old Man Gloom betyár egy csapat! Egy (képzavaros) huszárvágással előbb hozta ki a kilencedik albumát, mint a nyolcadikat, de most már minden rendben lesz: a Seminar IX: Darkness of Being márciusi online elérhetővé tétele után megjött a Seminar VIII: Light of Meaning is, ráadásul most már mind a kettő beszerezhető fizikai formátumban is. A friss anyagot most jól meg is mutatjuk, csak hogy ne érje szó a ház elejét!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum