RockStation

Albumsimogató: Fear Factory – Demanufacture (Roadrunner, 1995)

Mi számít keménynek?

2020. június 21. - rockstation

ff_demanufacture.jpg
25 éve jelent meg a Fear Factory második albuma, a Demanufacture. Sokak szerint ez a zenekar legjobbja, de a jelentősége túlmutat ezen, talán nem túlzás korszakalkotónak, alapműnek tekinteni. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy elmesélhetem, mit jelent nekem ez az 55 percnyi (plusz a bónuszok) légkalapácsozás, és közben talán az is kiderül, miért lett hivatkozási alap a gorombább muzsikák világában.

Tovább

Hatmillió dollárért kelt el Kurt Cobain MTV Unplugged gitárja

nirvana-kurt-cobain.jpgNemrégiben olvashattatok már nálunk is róla, hogy elárverezik Kurt Cobain akusztikus gitárját, amit a legendássá érett MTV Unplugged fellépésen használt a rá pár hónapra már elhunyt frontember. A licit megtörtént, a szerencsés nyertes (Peter Freedman, aki a RØDE Microphones alapítója) röpke hatmillió-tízezer dollárt, azaz körülbelül egymilliárd-nyolcszázhatvanezer forintnyi zöldhasút csengetett ki a rocktörténeti ereklyéért.

Tovább

Ha szereted a Mastodont és a Neurosist, az OHHMS neked szól!

ohhms_press_credit_jake-owens.jpgMár a harmadik nagylemezénél jár az Egyesült Királyságból, azon belül is Kentből származó OHHMS. A csapat a Close című korongot szabadon elérhetővé tette, ezt mi is megmutatjuk. Ha szereted a Mastodont, vagy a Neurosist (de akár a The Oceant is ide lehetne sorolni), kötelező a kattintás! Ha szereted a lebegős és a súlyos témák keveredését, akkor is!

Tovább

Életvevő - Friss dallal rohaszt a Primitive Man

primitive-man-2017.jpgAugusztus 14-én jelenik meg a meglehetősen ocsmány zenét játszó Primitive Man új büntetése, az Immersion. A tonnás súlyú őrlést produkáló trió a The Lifer című ólomfolyammal bizonyítja, hogy továbbra sem terveznek nem hogy pop, de még könnyed dalokat sem írni, mindezt alátámasztandó a hét és fél percben szétömlő számhoz egy hangulatilag nagyon is passzoló, persze hót' depresszív videó is készült. Előre szólunk! Ki a playre nyom, hagyjon fel minden reménnyel!

Tovább

Firstborne - Közös zenekarban Chris Adler és James Lomenzo!

chris_adler_by_travis_shinn.pngEgy meglepetés EP-vel adta mindenki tudtára a címben szereplő zenészek által fémjelzett Firstborne, hogy bizony ők így megérkeztek volna a köztudatba. A csapat az ötszámos, szimplán csak önmagukról elnevezett anyaghoz két dalszöveges videót is leszállított, ezeket az alábbiakban meg is találjátok. Mielőtt még mindenki húsos thrashelésekre számítana, most szólunk! Inkább könnyedebb rockzenei irányból érkezett zenét találtok majd a playre kattintás után!

Tovább

Nyílt forráskódú metal - Friss szólólemezzel támad a Megadeth gitárosa!

kikoloureiro2020.pngHamarosan megjelenik a Megadeth gitárosának, Kiko Loureironak az ötödik szólólemeze, az Open Source. Igaz, egyelőre még pontos dátumot nem közölt a brazil, de egy klipes nóta, az EDM (e-Dependent Mind) már kikerült a nyolc év szünet után érkező friss terméséből. Ez alapján egy rossz szavunk nem lehet majd a teljes anyagra sem!

Tovább

Gears - Új klipet kapott a tegnap megjelent Lamb Of God-lemez

lamb-of-god-momento-mori.jpgTegnap került a boltokba, illetve a digitális platformokra a Lamb Of God új, szimplán önmagukról elnevezett korongja. Az Art Cruz képében relatív frissen igazolt dobossal kiálló veteránok a jeles nap alkalmából egy újabb klipet passzintottak a lemez anyagához, ez a Gears című, értelemszerűen cseppet sem könnyed dalra készült.

Tovább

Életteli heavy metal - Klipes dallal újít a Primal Fear

primal_fear_2020.jpg

A bombaként robbanó refrénnel felvértezett I Am Alive képében már a második lemezelőzetes dalát pakolja le a német heavy metal gépezet, a Primal Fear. A csapat legújabb korongja, a Metal Commando július 24-től lesz elérhető, melyről a két nyitó tétel (merthogy a kettes Along Came The Devil volt a második promós szám) az alábbiakban nézhető, hallgatható!

Tovább

Ima a vörös sziklák közül - Gyaluld meg az agyad egy kis Gojirával!

gojira_2016_1.jpgA hetekben teljes egészében elérhető volt a Gojira 2016-os, Red Rock Amphitheatre-ben adott koncertje, igaz, csak limitált ideig. Viszont ha újraélnéd a buli egy kis szeletét, vagy szimplán csak jól esne egy kis agyvelő-karc, akkor itt a Pray közel tízperces verziója - előre szólunk, nyakmerevítő legyen kéznél, a végére kellhet majd! A négyes eredetileg a Korn társaságában Budapestet is bezúzta volna, viszont ez a bál a járványhelyzet miatt halasztásra került. A Korn már be is jelentette az új dátumot, viszont azt nem tudni, hogy a Gojira is jön-e velük.

Tovább

Tizenegy év szünet után jön a Heathen új albuma!

heathen_bandheader.jpgEgy szűk kétperces videóban vezeti fel az új albumát, a The Year Of The Blindot a Heathen. A Bay Areaból származó csapat valamikor az év második felében fogja kihozni a 2009-es The Evolution Of Chaos utódját, igaz, erről még semmi pontosabb infót nem árultak el. A legutóbbi, a zenekar nevét viselő kiadvány az előbb említett lemez tíz éves újrakiadása volt, ezt január végén került a boltokba, egy rendesen megpakolt bónusz DVD társaságában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum