RockStation

Itt egy új Space Cadet klip, amit érdemes megnézni!

2020. július 05. - KoaX

74614032_2670919902984758_5400195478002335744_o.jpg

Mother címmel a budapesti illetőségű Space Cadet zenekar kipattintott a Racka filmnek köszönhetően egy animációs klipet, amit tuti imádni fogsz, ha: bírod a T-Rexeket, a Star Wars-t meg úgy alapból az űrös, világvége témát. Ezek mellett pedig a dal is valami eszméletlen egyszerű, de kegyetlen jó! Mi imádjuk!

Tovább

Fémbogarak - Így fest a The Beatles metalosabb köntösben

beatles.jpgMaga a The Beatles és a zenéjük sokat tett a mai rockzenéért, még ha sokat nem is így gondolják. A négy zseninek egyszerre voltak romantikus dalaik, komor tételeit, sőt, idővel, ahogy megszaladtak bizonyos módosító dolgok a tudatukban, hozták elő a pszichedelia, a progresszívebb és a kísérleti tételeket. Ezek nagy része bele is égett az egyetemes popkultúra pantheonjának falaiba, így nem véletlen, hogy időről időre a rockzene és a metalszcéna nagyjai is megemlékeznek róluk, feldolgozzák azokat. Ezekből az átiratokból mutatunk meg egy párat, a listán többek között Alice Cooper, a Ghost, a Led Zeppelin, Ozzy és a Metallica is megjelenik, de ez messze nem a teljes névsor!

Tovább

Gigasláger beteg disznó kiadásban, avagy Chop Suey Nekrogoblikon-módra

necro2020.jpgChop Suey!, tiszta ügy. Nincs olyan gitárzenét kedvelő ember, aki ne ismerné a System Of A Down lassan húsz éves gigaslágerét. Természetesen ezen időszak alatt már millió és egy (hol jobb, hol khm... rosszabb) feldolgozást kapott a magyar bulit sajnos kukázó kettyós örmények örökzöldje, de a sor nem állhat meg - nem is fog soha! Ha lehet, a Nekrogoblikon még az eredetinél is betegebb verziót csavart a kínai kajáról nevet kapó, de mint ismert az öngyilkosság témakörét megéneklő számból, a hatások a death metaltól a discóig mindent felölelnek. Ha úgy nézzük, egyszerű a matek: betegszer beteg egyenlő beteg a négyzeten, azaz ha egy zizzent dalt hibbant kezekbe adunk, az eredetinél is bőven furább végeredményt kapunk. NAGY LEVEGŐ...!

Tovább

Három vendég is lesz a Last Resort új verziójában

papa_roach_2018.jpgHárom "igazán beteg" vendégzenész hallatja majd magát a Papa Roach abszolút slágerének, a Last Resortnak az újravett verziójában. A zenekar idén ünnepli a nagy áttörést hozó lemezének, az Infest megjelenésének huszadik évfordulóját, melyhez egy online bulit is mellékeltek korábban. Ha jól figyeltetek, az ünnepléssorozat keretében a Tightrope ráncfelvarrott kiadását is elcsíphettétek már, ha nem, lentebb azt is megtaláljátok.

Tovább

Boldog szülinapot, Clayman!

clayman2020.jpgEgy egész sornyi neves zenész köszöntötte fel az In Flames idén húsz éves klasszikusát, a Claymant. A hamarosan egy újravett dalokkal is kiegészített újrakiadást kapó, látványos borító mögé bújtatott remekmű előtt olyan muzsikusok emelték meg a kalapjukat (többek között), mint Adam D. (Killswitch Engage), Max Cavalera (Soulfly), Eric Peterson (Testament), vagy Matt Heafy (Trivium). Persze ez még nem a sor vége, a köszöntések az alábbi videóban nézhetők, hallgathatók végig.

Tovább

Ha szereted a gyors, gyilkos, modern zúzdát, az Orbit Culture neked szól!

orbitculture2020.jpgMár az előzetesek alapján is akkorát fog szólni az Orbit Culture új, egyébként harmadik nagylemeze, mint egy ház! A modern thrash és a death elemeket is gazdagon adagoló, a riffeket kicsit sem sajnáló csapat augusztus 7-re ütemezte be a Nija című alkotás megjelenését, erről az eddig kiadott négy dalt már mutatjuk is!

Tovább

Overflow - A harmadik új dalát is bemutatta Kiko Loureiro

kikoloureiro2020.pngAz EDM (e-Dependent Mind) és a Marty Friedmannel közös Imminent Threat után egy újabb dalt mutatott meg az Open Source című albumáról a szintén friss korongra készülő Megadeth gitárosa, Kiko Loureiro. Az Overflow is természetesen a július 10-én megjelenő alkotást hivatott felvezetni, ehhez most semmilyen különösebb körítés nem készült.

Tovább

Így készült a Lamb Of God legutóbbi videója!

lamb-of-god-momento-mori.jpgA hetekben jelent meg a Lamb Of God új, szimplán csak a zenekar nevét viselő nagylemeze. A csapat, mivel a járványhelyzet miatt halasztott a kiadási dátumon, igyekezett a lehető legtöbb tételt megmutatni a riffhegyekkel sűrített csomagról, melyhez a Gears lett a nagybetűs nap előtti legutolsó dal. Ehhez videó is készült, ennek a forgatásába engednek most némi betekintést a zúzdamesterek.

Tovább

"But in the end, it doesn't even matter..."

Átlépte az egymilliárdos YouTube-nézettséget a Linkin Park slágere

linkin_park_2017.jpgA Numb után egy újabb Linkin Park-sláger lépte át az egymilliárdos nézettséget a YouTube-on. A nem oktalanul megszaladt szerencsés az In The End lett, azért mondjuk úgy, nem hiába van ott a rockzene nagy slágerei között, lévén csak a címet elolvasva is már dallamban meg a refrén azon részlete.

Tovább

Omen dal -és klippremier: a zenekar korábbi tagjaival szól ‘A család’



A család” címmel jelentkezett egy különleges új dallal és videoklippel az idén 30. születésnapját ünneplő Omen. Az évfordulót ősszel egy jubileumi best of kiadvány is megkoronázza, november 23-án pedig egy nagykoncert keretében köszönthetjük fel a zenekart a Barba Negrában. A korongon a Denevér Hangstúdióban, Cserfalvi "Töfi" Zoltán segédletével felvett friss tétel is hallható lesz, melyhez most a HyperMedia stábjával készült videó.

Tovább

Koncertdömping lesz az idei Gitármánia Táborban

gitarmania.jpgMeghirdetése óta rengeteg programmal bővült a 27. Gitármánia és Zenei Továbbképző Tábor. A koronavírus miatt 1 hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy nem is rendezik meg a rendezvényt a szolnoki Tiszaligeten, mostanra viszont a legizgalmasabb kurzusokból, koncertekből, előadásokból állt össze a július 20. és 26. közötti esemény.

Tovább

Ma jelent meg a Boris új anyaga, természetesen van klipes dal is!

boris2020.jpgA szemfülesebb rajongók már biztos ledarálták az anyagot, de akik még nem tették volna meg: mától hivatalosan is elérhető a Boris legfrissebb alkotása, a NO. Ehhez az ünnep alkalmából, ahogy illik is, egy klipes nóta be lett üzemelve, ez az Anti-Gone, az eredmény az alábbiakban látható, hallható.

Tovább

Kiadta a Black Sabbath névadó dalának feldolgozását Zakk Wylde tribute zenekara

blsm1.jpgTalán emlékeztek rá, írtunk róla korábban, Zakk Wylde a Black Sabbath első lemezének ötvenedik évfordulója alkalmából újraveszi az albumot és ki is adja azt Vertigo címen. A szeptember 4-én a Zakk Sabbath néven boltokba kerülő történetről (bizony, csak CD és vinyl kiadás lesz, digitális nem!) a Black Sabbath című rocktörténeti mérföldkő ezen verzióját bemutatták a nagyközönség számára, ezt lentebb csekkolhatjátok is. /Fotó: Anthony Norkus/

Tovább

Nem új, de porrá zúz! - Klipet készített a Psycroptic

psycropticsept2018promo_638.jpgÚjabb videót készített a 2018-ban kiadott albumához a Psycroptic. A frankón súlyos és odacsapós As the Kingdom Drowns című korongról a Beyond The Black lett a nagybetűs nyertes, ehhez pedig egy jó sötét klip készült. Jó hír a csapat rajongóinak, hogy még idén jön valami új is a csapattól, érdemes hegyezni a füleket!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum