RockStation

Egy olasz rockzenekar, a Måneskin nyerte az Eurovíziós dalfesztivált

2021. május 23. - theshattered

maneskin.pngA Lordi után újra egy rockzenekar nyerte az Eurovíziós dalfesztivált. A Måneskin egy igazi partyrock nótán, a Zitti E Buonin keresztül szórta le a gitárhangot az ott megjelent közönségnek és persze a TV nézőknek, a győzelemmel harmincnyolc másik produkciót utasítottak maguk mögé. Magyar produkció ezen az éven nem volt.

Tovább

Orosz deathcore kóstoló Baba Yaga tányérjáról - Odapakol a Slaughter To Prevail

slaughtertoprevail2020-e1589309008609.jpgMost, hogy nu metalt is kever a deathcore-jába a Slaughter To Prevail, már két, sokaknak heves allergiás reakciót kiváltó stílus keveredik az oroszok muzsikájában. Pedig aztán a Baba Yaga egy igen erős nóta, ráadásul elég kemény videó is jár hozzá! Ha szerettek kísérletezni, akkor mehet a katt a play gombra, a teljes lemezig viszont augusztus 13-ig még várni kell. A korong címe Kostolom, azaz Csonttörő lesz.

Tovább

Unod a banánt? - Akkor mutatunk egy friss Beartooth-t!

beartooth-2021-min-696x398.jpgA Beartooth kilométerekre felismerhető a lendületes, húzós-zúzós, de mégis iszonyat dallamos zenéjéről, amire a koncerteken a plafonig repülnek az emberek. A Fed Uppal, ahogy a korábban kiadott pár másik számmal is, a hamarosan megjelenő nagylemezüket, a Belowt reklámozzák. A fent említett zenei jelzőket ezúttal is kimaxolják az urak.

Tovább

A Nuclear Blasthez szerződött a Hangman's Chair, új dallal ünneplik az együttműködést

hangmanschair2021.jpgNagy kiadónál folytatja a francia doom csapat, a Hangmans's Chair, ráadásul nem kisebb istálló soraiba tartoznak mostantól, mint a Nuclear Blast. A közös munka első gyümölcse az egyelőre különálló kislemezként kiadott Cold & Distant, de várhatóan hamarosan jön a folytatás is.

Tovább

Lindemann - Live In Moscow (2021)

Porncertvetítés, avagy hal a tortán

lindemann-lim-hcbook-3dps-rshop.jpgMájus 20-án egy este erejéig a Pólus Center mozijában látható volt a Lindemann aznap megjelent koncertfelvétele, a Live In Moscow. A Pannonia Entertainment szervezésében megvalósult eseményen volt szerencsém ott lenni, ráadásul mindamellett, hogy egy remek filmet láthatott a közönség, bennem rengeteg vegyes, nosztalgikus, fura gondolat halmozódott fel... Az általános vezérszál: milyen durva, hogy a nevezett buli csupán egy éve volt és mégis mennyit változott azóta a világ!

Tovább

Megjelent a Vulture új nagylemeze, klipet kapott a címadó

vulture2021.jpgHa ez nem igazi, szőröstökű thrash, akkor nem tudom mi! A Vulture kiadta a friss anyagát, a Dealin' Death című anyagot, amihez ahogy illik is, egy "ünnepnapi" videó is dukált. A csapat a címadónak adta meg a neki járó képi körítést, ha esetleg nem ismernétek őket, most azonnal...! Pluszbónuszban, ha ízlene a dolog, ott van alatta az album is.

Tovább

Olyan csendesen adott ki dalt a Green Day, hogy szinte észre sem vettük

green-day-dinner-party-promo-2020-credit-pamela-littky.jpg"Csend van, meg kell valamivel törni. Mi lenne, ha kiadnánk sunyiban egy számot?" - járhatott a Green Day fejében, amikor kipattintotta a hét elején a Pollyanna-t. Há' jól elsikkadt a figyelem, de most itt van! Ha nem találkoztatok volna vele, ez egy kellemes kis pop-punk valami, ahogy várható is Billie Joe-éktól.

Tovább

Corey Taylor vendégszerepel a The Dead Deads új dalában

the_dead_deads_corey_taylor.jpgHa nem tudnátok, a The Dead Deads az a csapat, aki a Stone Sournak nyitott a pár évvel ezelőtti amerikai turnéján, amikor Corey Taylorék a Halestormmal nyomultak. A háromtagú csapat úgy gondolta, ha már megvan a kontakt, miért ne hívnák el a nagypofájú énekest egy kis nótázásra, aztán végül a kollaboráció a Murder Ballad II-ban kulminálódott.

Tovább

Kiadta a harmadik friss dalát a Helloween

helloween_2021.jpgAhhoz képest, hogy milyen "sokára" jelent meg a Helloween első új kislemezdala, azóta rendesen szállingóznak a számok a június 18-án megjelenő lemezről. A rengetek tököt tartalmazó album (tudjátok, a bővített felállás játszik a lemezen is!) szimplán csak a Helloween címet viseli majd, a Fear Of The Fallen lentebb hallgatható meg.

Tovább

Megjött az új Times Of Grace!

times_of_grace2021.jpgKiadta a legújabb dalát a Jesse Leach és Adam D (mindketten Killswitch Engage), valamint friss húsként Dan Gluszak által alkotott Times Of Grace. Az annak idején Leach KSE-s visszatérését beindító lemez folytatása tíz évvel követi a nagytesót, a Songs Of Loss And Separation július 16-án érkezik. Az első előzetes a korongot nyitó The Burden Of Belief.

Tovább

Közös projektben nyomja Rob Zombie, John 5, Nikki Sixx és Tommy Clufetos

larats.jpgAz Ice Road című Netflix-alkotás filmzenealbumán fog megjelenni az L.A. Rats első dala, az eredetileg Geoff Mack neve alatt 1959-ben kiadott I've Been Everywhere. A csapatban nem kisebb nevek nyomják, mint Rob Zombie, John 5, Nikki Sixx és Tommy Clufetos, de az említett korongon lesz még pár érdekesség, érdemes figyelni rá. A dalok, ahogy a film is június 25-től lesznek elérhetők, de a nevezett nóta már csekkolható!

Tovább

Az megvan, hogy Slash és Chester Bennington közös számon dolgozott?

slashterbennington.jpg2010-ben megjelent egy dal Slash szólólemezén, aminek a címe Doctor Alibi. A dalban valami Lemmy énekel, talán hallottátok már a nevét. Viszont érdekes módon a szám nem a vén bibircsókos rockistennel került volna kiadásra, hanem egy másik nagy névvel, Chester Benningtonnal. Az ekkor még Crazy munkacímre hallgató szám a pletykák szerint hamarosan napvilágot lát majd, addig viszont csak két kiragadott részletet tudunk mutatni róla.

Tovább

Kiadta az új videójának címadóját Paul Gilbert

paulgilbert_march2021_img_6016_jasonquigley.jpgSzólólemezt készített a Mr. Big gitárosa Paul Gilbert. A Werewolves of Portland nem az első ilyen anyag a hangszermágustól, így más sokat sejthetitek, milyen lesz a korong, de azért a biztonság kedvéért itt a címadó nóta és a hozzá készített, Gilbert fiát is felvonultató klip. A teljes nagylemez június 4-én fog megjelenni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum