RockStation

Megjelent a Cruzh második albuma, a Tropical Thunder

Skandináv dallamrock új énekessel

2021. augusztus 08. - moravsky_vrabec

cruzh_band2.jpg

A napokban jelent meg a svéd Cruzh legújabb lemeze, a 80-as évek hangulatát idéző Tropical Thunder. Itt mutatkozik be a csapat új énekese, Alex Waghorn, aki már a lemez munkálataiból is kivette a részét. 

Tovább

Még hogy a metal nem gyerekeknek való...

2021_metaltoddler_yt_2000x1270-696x442.jpgAz Obscene Extreme fesztre azért nem a szívmelengető pillanatok miatt jár az ember, mégis a nagy számok törvénye alapján meg kell, hogy essen néhány cukiság a csúnya bácsik koncertjeinek valamelyikén. Ez a zenekar most legyen a Force Of Hell nevű csapat, akiknek fellépése alatt egy pelusos metalpalánta oda-vissza, szinte a legnagyobb természetességgel járta be a színpadot, leoktatva minden szőrösszívű és -fejű komát. Milyen jó lesz ezt neki visszanézni tizenév múlva! Már most van egy jó sztorija a leendő sörök mellé.

Tovább

Hét év lemezcsend után jön a Massacre új albuma

massacre2021.jpgNem lehet mondani, hogy elkapkodta volna a Back From Beyond című nagylemeze utódjának a munkálatait a Massacre, az említett korong ugyanis 2014-ben jelent meg. Az utód, a Resurgence október 22-én viszont végre mindenki számára hallható lesz, erről pedig kedvcsinálónak már kint van az első előzetes, a The Innsmouth Strain.

Tovább

Fitymából zoknit - Új beteg sz*rságban fröcsög a Gutalax

gutalaxpromo.jpgÚj dalt mutatott be a Gutalax, ez a Nosim misto ponozky kousek svoji predkozky. A csehül nem tudó olvasóink kedvéért azért lefordítanánk ezt a szép mondatocskát: Zokni helyett egy darab fitymámat hordom. Gyönyörű, nem? De hát mit is várnánk a budifröcsögős zenét játszó gore csapattól... A dal lentebb, egyelőre viszont semmi továbbiról nincs hír, azaz nincs albumbejelentés, se semmi ilyesmi. Csak élvezzétek!

Tovább

Conquered Malevolence - Új dalt adott ki a Blood Red Throne

bloodredthrone2021.jpgMondhatnánk, hogy közel van a Blood Red Throne új lemezének a megjelenése, de az még igencsak szép ferdítés lenne. Az Imperial Congregation kiadásáig ugyanis még egészen október 8-ig kell vágni a centit, viszont hogy addig se legyen ok a panaszra, bemutatták a második lemezelőzetes tételt, a Conquered Malevolence-t. Ha kimaradt volna, alatta ott figyel az első kiadott szám, a nagyjából egy hónapja kiadott Itika is.

Tovább

Bemutatta a soron következő lemezének első előzetes dalát az Archspire

archspire_shimonkarmel_2_web.jpgSzűk három hónap és megjelenik a kanadai tech-death csapat, az Archspire legújabb nagylemeze, a Bleed The Future. A korongról elsőnek az igencsak agyszaggató technikázások sorát felvonultató Golden Mouth Of Ruin került ki, ehhez pedig hogy lássuk, nem csak Guitar Proban tudják prezentálni a témákat, egy zenélős (és nem zenélgetős) videó társul. A lemez részletei és az említett klip lentebb, a megjelenés október 29-re várható.

Tovább

Új zenekart indított Marc Rizzo, szólóválogatásra készül a gitáros

... és kilépett a Soulfly-ból

hailthehorns.jpgSejthető volt, hogy nem olyan egyszerű a történet, valószínűleg nem csak egy turné erejéig offolt a Soulfly soraiból a csapatban tizennyolc éve pengető Marc Rizzo. Még ha a távozást nem is jelentették be, azért nem könnyű kitalálni, hogy ennyi volt a közös sztori Maxi papával, főleg így, hogy Rizzo beindította az új zenekarát, a Tony Camposszal és Christian Lawrence-szel közös Hail The Horns-t. A csapat első dala, a Kiss-klasszikus God Of Thunder feldolgozása lentebb található meg.

Tovább

Lesz még egy Dusty Hillel felvett ZZ Top album

zz_top.jpg

A leállás alatt a ZZ Top sem tétlenkedett, stúdióztak az öregek rendesen. Ennek köszönhetően a múlt héten elhunyt Dusty Hilltől is maradtak fenn basszus- és énektémák, amiknek köszönhetően még egy "kör" erejéig biztosan hallani lehet majd az öreg hangját és játékát. Erről a régi harcostárs, Billy Gibbons beszélt egy, a napokban adott interjúban.

Tovább

Nézd meg a ma megjelenő Gama Bomb EP címadójának videóját!

gb2020.jpgHáromdalos, csakis digitális kiadásban megjelenő EP-t adott ki a Gama Bomb. A csomaghoz a klipes dal szerepét a címadó, egyben nyitódal, a Thunder Over London látja el. Az anyag dalait amúgy a Sea Savage nagylemez felvételei alatt rögzítették, viszont végül ilyen-olyan okokból, de lemaradtak onnan.

Tovább

"...a legjobban az fáj, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk hogy segítsük, mégsem tudtuk megmenteni" - A Sinsaenum is elbúcsúzott Joey Jordisontól

joey_jordison.jpgA múlt héten elhunyt Joey Jordison egyike volt a metalzene legismertebb alakjainak, ha még nem is mindenki kedvelte az általa játszott zenét, biztosan felismerte akár maszkkal, vagy anélkül. Az apró termetű ritmusmágus legutolsó zenekara az igazi nemzetközi all-star Sinsaenum volt, akikkel két nagylemezt és három EP-t pakolt le az asztalra. Kicsit megkésve, de ők is lerótták a tiszteletüket Jordison előtt, a csapattagok egy érzésekkel teli bejegyzésben búcsúztak el a volt kollégájuktól.

Tovább

Dino Cazares penget majd a Soulfly amerikai turnéján

soulflydino.jpgA Fear Factory gitárosa, most már egyedüli tulajdonosa, Dino Cazares penget majd Max Cavalera mellett a Soulfly amerikai turnéján. Hogy Mark Rizzo milyen okból került ki a Cavalera-kegyből, egyelőre nem tudni, egyelőre úgy néz ki, hogy csak beugrós témáról van szó. Mivel a helyettesítés részleteiről mindenki erőteljesen hallgat (csak a szokásos körbeörülés megy a posztban), esélyes, hogy valami balhé lehet a dolog mögött.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum