RockStation

Quicksand - Distant Populations (Epitaph, 2021)

Post-post-hardcore

2021. augusztus 22. - vinylwowww

quicksanddistant.jpg

A Quicksand tipikusan az a zenekar, akiknek már rég az Albumsimogató rovatunkban lenne a helye, de most ennek beelőztek az új lemezükkel, ami (spoiler!), ismét csillagos ötös, szóval inkább lesz ez most “up to date simogatás”, mint kukacoskodó kritika.

Tovább

Feldolgozást mutatott a Ministry

ministry-announce-new-album-moral-hygiene-unleash-good-trouble.jpg

Ahogy korábban már írtuk Moral Hygiene címmel október 1-jén jelenik meg az Al Jourgensen nevével fémjelzett Ministry új albuma. Erről most alább a második előzetest csekkolhatjátok, ami egy feldolgozás, mégpedig az Iggy Pop vezette The Stooges egyik klasszikus dala a Search And Destroy. A dal érdekessége, hogy Billy Idol gitárosa, Billy Morrison játszik benne, aki a lemez több dalában is feltűnik.

Tovább

Beröffent a belga death metal gépezet - Itt az Aborted új dala

aborted-2020.jpg

ManiaCult címmel szeptember 10-én jelenik meg a belga death metal gépezet, az Aborted új albuma, melyről már a harmadik előzetes látott napvilágot, ami nevezetesen a címadó dal. A banda elvileg október 14-én a Barba Negrában játszik, ahol a Benighted és az Aborted mellett még zúzni fog a The Acacia Strain és a Fleddie Melculy is.

Tovább

Hét Lordi lemezből novemberben jön az első

lordi_01.jpg

A tavasz folyamán jelentette be a Lordi, hogy nem kevesebb, mint 7 lemezt jelentetnek meg a közeljövőben. A koronavírus-járvány alatti kreatív energiák idén novemberben, egyelőre egy lemezben öltenek testet, mely november 26-án jelenik meg Lordiversity - Superflytrap címmel. Erről itt is van az első tétel, a Believe Me, ami inkább egy jófajta retro-diszkó, mintsem rock dal.

Tovább

Új 1914-dal a Paradise Lost énekesével

1914_band.jpg

Where Fear And Weapons Meet címmel október 22-én jelenik meg az ukrán 1914 harmadik albuma. Az első világháborút előszeretettel megéneklő death/black banda első előzetesként az …And A Cross Now Marks His Place című dalt tette közzé, melynek érdekessége, hogy abban Nick Holmes, a Paradise Lost frontembere vendégeskedik.

Tovább

A nyakficam garantált - Itt az Exodus új dala

exodus_2018.jpg

Ha minden jól megy októberben hosszú idő után új Exodus-lemeznek örülhetnek a thrasherek. A Persona Non Grata címet kapott alkotás eredetileg már nyáron érkezett volna, de dobosuk Tom Hunting rákos megbetegedése miatt csúsztatták a megjelenés. A feszült várakozást enyhítendő The Beatings Will Continue (Until Morale Improves) címmel itt egy új dal a Gary Holt vezette a bandától.

Tovább

Hurt You - Itt a Spiritbox új dala

spiritbox_credit_lindsey_byrnescrop.jpgA volt Iwrestledabearonce énekes Courtney LaPlante és gitáros Mike Stringer új bandája, a Spiritbox elég szép ívet fut mostanában. A csapat új albuma Eternal Blue címmel érkezik szeptember 17-én, erről most egy újabb dalt osztottak meg Hurt You címmel, mely egy horror tematikájú klipet is kapott. /Fotó: Lindsey Byrnescrop/

Tovább

Felkavaró klippel sújt le az Omega Diatribe

omega_diatribe_2021_press_1.JPGAz extrém groove metalban utazó Omega Diatribe a nagy sikerű 'Parallel' c. klipje után ezúttal a tavaly megjelent Metanoia címet viselő, negyedik lemezük indító dalához a 'You Can't Save Me' c. tételhez forgatott új mozgófilmet, amit alább láthattok. A dal érdekessége, hogy ezúttal már az év elején a zenekarhoz csatlakozó Szabó Dániel (ex-Ektomorf/Bloody Roots) dobjátéka hallható, a dalnak egy újrakevert változatában, ami az 515 Studióban nyerte el végleges formáját, a gitáros, Hájer Gergő kezei alatt. A klippremiert követően a zenekar a MONYO Land-ben zárja a nyarat Augusztus 20-án a Lazarvs társaságában, majd a pandémia függvényében egy 18 állomásos turné veszi kezdetét Szeptembertől, ami összesen 7 országot fog érinteni.

Tovább

RÉM - BEREK (Szerzői kiadás/Red Truth Productions, 2020/2021)

rem_berek.jpgAz egyszemélyes formációk lehetővé teszik a kreativitás korlátok nélküli kibontását, azonban a kontroll teljes hiánya öncélúvá, vagy éppen céltalanná is teheti a végeredményt. Kizárólag a magyar underground-nál maradva; az előbbi esetkörre nézve szerencsére több pozitív példa is hozható. Elég, ha a maga színterén nemzetközi áttörést elért Thy Catafalque-ra gondolunk, de akik járatosabbak a mélyebb rétegekben, említhetnék Bakos Attila formációit (Taranis, Woodland Choir, vagy épp az Aranyhajnal lemez), illetve a Witcher és Frozen Wreath soraiban érdekelt Vrag lemezeit, a Marblebogot, vagy akár a Leiru nevéhez kötődő Sírt is. Ezen társaság tagjaival hozható párhuzamba a fővárosi Rém is, mely név mögött újfent egy alkotó, N áll.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum