RockStation

Albumsimogató: MINDFLOWERS: 3RD (Periferic Records, 2015)

2021. október 24. - rattlehead18

mindflowers_3rd.PNG

Talán az instrumentális muzsikák a leginkább azok, melyek az évek előrehaladtával legkevésbé veszítenek aktualitásukból; erre a gondolatra alapozva vettem most elő a budapesti Mindflowers harmadik nagylemezét, mely ugyan 2015-ben jelent meg, de lehet, hogy ma sem késő felhívni rá az érdekeltek figyelmét. Itthon, bár többen is világszínvonalon művelik, ez a muzsika mindig is a periférián mozgott. Emlegethetem akár az European Mantra, akár a Special Providence nevét, de felhozhatnám példaként Szekeres Tamás szólólemezeit, vagy a jelennél maradva Kékkői Zalán friss korongját is.

Tovább

Eldovar - Közös lemezt ad ki a Kadavar és az Elder

eldovar.jpgMegvan az Eldovar neve? Valószínűleg azért nem, mert ez egy összeolvasztott formáció a Kadavarból és az Elderből. A két zenekar tagjai a tavalyi "világvége" alatt dobták össze az A Story Of Darkness & Light című anyagot, ez december 3-án fog megjelenni. De mégis milyen lett a végeredmény? Itt a From Deep Within, az anyag első előzetese, próbáljátok ki ti is!

Tovább

MY HAVEN - UNTIL (Szerzői kiadás/Pure Steel Promotion, 2021)

Finn dallamközpontúság

my_haven_until.jpg

Jó két évtizede annak, hogy az Amorphis, a Stratovarius, a Sentenced, a Children Of Bodom, a H.I.M. és a Nightwish nyomában (remélem, senkit sem hagytam ki a legnagyobb nevek közül) szinte az összes finn tó partján felbukkantak olyan fiatalok, akik fölényes hangszeres tudás birtokában igyekeztek rácsatlakozni a nemzetközi, vagy legalábbis az európai metal vérkeringésére. Talán többen is emlékeznek még a Twilightning, az Imperanon, a To/Die/For, az Entwine, a Catamenia és társaik nevére…

Tovább

Siren Song - Friss dal jött Jerry Cantrelltől

jc2021.jpgA jövő héten érkezik az Alice In Chains gitárosának, Jerry Cantrellnek az új szólólemeze, a Brighten. A közel húsz éve kiadott Degradation Trip Volumes 1 & 2 után megjelenő anyagról a legfrissebb kislemezdal szerepét a Brighten tölti be, melyhez most videó nincs, viszont olyan dalról beszélünk, ami anélkül is betölti a teret, szóval...

Tovább

Te megmutatnád anyunak a zenédet? Az Archspire megtette!

archspire_shimonkarmel_2_web.jpgA szülők nem mindig értik a gyerekek zenéjét, de talán valamilyen szinten érthető a dolog. Viszont ha gyors és technikás death metalt tolsz, a reakció máris kicsit radikálisabb lehet - kivéve ha jóarc a mutter! Az Archspire anyukák pedig igazán azok! A zenekar még a premier előtt mutatta meg nekik a Drone Corpse Aviator cseppet sem könnyed filmjét, ezt, mármint az erre adott reakciókat pedig jól megörökítették a nagyvilágnak.

Tovább

Master Of Illusion - Itt egy új dal a Battle Beasttől

battlebeast2021.jpgJanuár 21-én érkezik a Battle Beast új nagylemeze, a Circus Of Doom. A csapat, hogy legyen mivel áthidalni az addig eltelő időt, kiadta a korong első előzetesét, a Master Of Illusiont, ami azt a jó értelemben slágeres, szint ellenállhatatlanul dallamos metalt hozza, mint eddig megszokhattuk tőlük. Ha eddig kedvelted őket, most sem fogsz csalódni!

Tovább

2023-ra tolódik a Heaven Shall Burn / Trivium koncert

trivium2021.jpgHiába tűnik úgy, hogy enyhülnek a dolgok, a Heaven Shall Burn és a Trivium inkább 2023 elejére tolta el a közös Európa-turnéját, így a budapesti koncertet is. A friss dátum 2023. február 14, a helyszín változatlanul a Barba Negra. A korábban már megváltott jegyek természetesen akkor is érvényesek lesznek, de van lehetőség visszaváltásra is.

Tovább

LOWER 13 - EMBRACE THE UNKNOWN (Pure Steel Records, 2021)

Klasszikus metal, néhány csavarral

lower13_embrace.jpg

Az ohiói Parma egy nyolcvanezer fős „kisváros” Cleveland déli szélén. Be kell valljam, ezidáig a település létezéséről sem volt információm, de mint tudjuk, a metal csápjai mindenhová elérnek. A tágabb értelemben vett clevelandi metal színtérről felszínesen ugyan, de vannak értesüléseim. Az utóbbi időszakban több formációba is belefutottam erről a vidékről, legyen szó az oldalunkon már emlegetett Dark Arenáról, a nagyobb múltra visszatekintő Attaxe-ről, vagy akár az első lemezes Hell and Backről.

Tovább

Koncertanyagra készül a Death Angel

death-angel2019.jpgAhogy sokan mások, úgy a Death Angel is kiadja a közönség nélküli streamelt koncertjének anyagát. A CD + Blu-ray, dupla LP, vagy kazetta kiadásban megjelenő, rengeteg ritkán, vagy élőben egyáltalán nem játszott dalt felsorakoztató csomag a The Bastard Tracks címet kapta, kedvcsinálónak itt a Where They Lay. A megjelenés november 26-ra lett kitűzve.

Tovább

Ferenc Ferdinánd elleni merényletről szóló dalt mutatott az 1914

1914_band.jpgItt az 1914 új száma, az FN .380 ACP#19074. A furcsa című dal Gavrilo Princip szemszögéből mutatja be a Ferenc Ferdinánd elleni szarajevói merényletet, ami mint ismert, az első világháború (egyik) kirobbantó oka volt. A dal az ukrán black metal csapat új lemezén, a ma megjelent Where Fear And Weapons Meeten hallható, illetve szerezhető be fizikai formában.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum