RockStation

Bővült a Mastodon?

2021. november 21. - KoaX

mastodon-october-2021-promo.jpg

A Mastodon jelenleg az Opeth társaságában mutatja be Amerika szerte az új lemezét. Nem restek a srácok, több tételt is elővesznek a dupla lemezről. Azonban feltűnt egy érdekesség a koncerteken. A négy tagú zenekar, kiegészült egy sampleres/billentyűs kollégával. Olvastunk olyan híreket, hogy a Crack The Skye-on is feltűnő Rich Morris nyomul a zenekarral, de ez hivatalosan nem került megerősítésre. Azt nem tudjuk, hogy teljes értékű tag lesz-e a jövőben, de csekkoljatok pár koncertfelvételt addig is, amíg kiderül!

Tovább

Karácsonyi sztorikban Justin Chancellor és Daney Carey

tool_2022.jpgÖtletes videóban promózza az új wah-pedálját a jövőre Budapestre látogató Tool basszusgitárosa, Justin Chancellor. A karácsonyi témájú filmben ő maga játszik egy kivételével minden szerepet, extraként feltűnik benne a szintén toolos Daney Carey is. De minden spoiler nélkül mutatnánk a filmet. Nem csak rajongóknak!

Tovább

Beszól a hópihéknek Kid Rock

kidrock_1_1.jpg

Négy év kihagyás után új dallal és videóval jelentkezett Kid Rock. A rap rocker a Don't Tell Me How To Live-ben a mai mindenen megsértődő, hópihe társadalomnak és a mainstream médiának szól be egy picit, csak úgy az íze miatt. A dalban a kanadai Monster Truck legénysége viszi a hangszeres részeket, ha már egyszer az ő 2015-ös, hasonló című számuk alapjaira épül a szerzemény. Az egyébként elég tökösre sikerült nóta az alábbiakban látható, hallható.

Tovább

Szólólemezre készül Corpsegrinder

georgecorpsegrinder.jpgÚj irányból mutatkozik be a Cannibal Corpse énekese, a cukormackó George "Corpsegrinder" Fisher. A február 4-én megjelenő, egyszerűen csak Corpsegrinder címre keresztelt anyagon keveredik majd a death, a thrash és a hardcore, ízelítőnek egy félperces részletet mutatott Jamey Jasta - az ő kiadóján keresztül jön majd ki a cucc.

Tovább

Megjelent az Exodus lemeze a Persona Non Grata, klipet kapott a Prescribing Horror

exodus_2021.jpgVégre-valahára mindenki számára elérhető lett az Exodus albuma, a Persona Non Grata. A Gary Holt slayeres kalandozásai miatt hét év kihagyás után megjelent korongról a Prescribing Horror című dal egy külön klipet kapott a megjelenés alkalmából, ami egyébként Holt Úr személyes kedvence az anyagról. A klip és a teljes csomag az alábbiakban nézhető, hallgatható meg.

Tovább

Új zenei projektet röffentett az In Flames énekese

ifanythingsuspicious.pngHa már nagyon nincsenek koncertek, sőt a Nagy Leállás alatt sem foglalkozott semmivel az In Flames, Anders Fridén egy saját zenei projektben éli ki vágyait. Az If Anything, Suspicious, ami december 3-án hozza ki az Offair: Lullabies For The Damned című korongot, nem a hangos riffjeiről lesz híres, de hogy tudjátok nagyjából miről is van szó, itt van két előzetes tétel. Ezek a Farewell és a Nodes Of Yesod címre hallgatnak.

Tovább

Meghalt Hank Von Hell a Turbonegro volt énekese

hank-von-helvete.jpg

Pénteken reggel 49 éves korában elhunyt Hans-Erik Dyvik Husby, vagy ahogy mindenki ismerte Hank Von Hell a norvég Turbonegro volt énekese. A hírt a közösségi médiában a zenész Facebook oldala és volt zenekara is bejelentette. Hank Von Hell 1993 és 2009 között volt a Turbonegro énekese, a zenekarból történő kilépése után szólóban zenélt tovább. A halál okát nem hozták nyilvánosságra. Nyugodjék Békében!

Tovább

Don Broco - Amazing Things (SharpTone Records, 2021)

Stílusturmix és a műanyagdinó kalandjai avagy szerelem első hallásra

https_images_genius_com_d11722936d9f950d9ddddb3a2216632e_1000x1000x1.jpg

Ha valaki belehallgatna a zenei lejátszási listáimba, akkor hamar a fejét fogva menekülne, hogy ez nem normális, ugyanis a stílusok megállás nélkül váltogatják egymást bennük. Amikor már magam is azon gondolkoztam, hogy ezen változtatni kellene akkor jött a Don Broco az új lemezzel az Amazing Thingsszel és rá kellett döbbennem, hogy ez teljesen jól van így. Ugyanis ez a lemez nem más mint egy igazi stíluskavalkád, szóval nem vagyok egyedül. Na, de kik ők és mit hoztak nekünk az ősszel?

Tovább

Februárban jön Eddie Vedder szólólemeze, itt egy újabb dal, a The Haves

eddievedder2021.jpgA Long Way kiadása után már sejteni lehetett, hogy valami több is várható a Pearl Jam énekesétől, Eddie Veddertől, de a hivatalos infók akkor még nem érkeztek meg. Most viszont már minden biztos: február 11-én érkezik az Earthling című album, melyről a jó hír mellé lehoztak egy újabb tételt, a The Havest. Íme!

Tovább

Feszültség - Új dal és videó a Samastól

img_1533-edit.JPG

A budapesti modern metál banda, a Samas gőzerővel dolgozik új albumán és a dalok nagyrészt már az utómunkálatok fázisában járnak. Nagyon sok inspirációt és új ötletet kaptak a készítés közben, melyek hamar új dalokká értek. Ezeknek mindenképpen helyet szeretnének szorítani az új korongon, emiatt az album megjelenésére jövő év elején számíthatunk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum