RockStation

Kár Beléd - Itt a MINA első nagylemeze

ALBUMPREMIER!!!

2021. február 14. - sunthatneversets

retusaltminazenekari.jpgA MINA három 40 plusszos faszi nemrég alapított rockzenekara, akik lenyugvó-nap-energiájukat ebben a punkos, rockos, alteres trióban élik ki. A banda 29 hónapnyi munka után jelentette meg első nagylemezét, aminek a Kár beléd címet adták. A korong 10 dalát Császár Péter mintegy 50 szerzeményéből válogatták ki, átdolgozták, hangszerelték és a nyíregyházi MSK Sound Stúdióban rögzítették, Pál Mihály hangmérnök irányítása mellett. A trió alteres-punkos ízekkel fűszerezett, szofisztikált, mégis odarakós rockzenét játszik.

Tovább

Elhunyt Rupert Neve

rupertneve.jpgKilencvennégy éves korában elhunyt a mai stúdiótechnika egyik legfontosabb úttörője, Rupert Neve. Az ő szaktudásához köthető keverők és előerősítők forradalmasították a ma ismert felvételi szokásokat. A hivatalos információk szerint COVID-hoz nem kötődő tüdőgyulladás és szívelégtelenség következtében távozott közülünk. Nyugodjon békében!

Tovább

Elképzelhető, hogy valamikor lesznek Adam Lamberttel közös Queen-dalok

0queen2017_20_eredmeny.jpgVoltak már rá kísérletek, hogy új dalokat írjon a Queen és a jó ideje a legendás csapatban éneklő Adam Lambert, de minden összevetve nem nagyon haladtak vele. Az egyetlen lenyomata a közös munkának a tavaly kiadott You Are The Champions, de az is a jól ismert sláger újragondolása. Viszont Brian May és Roger Taylor nem zárja ki, hogy valamikor lemez lesz majd a közös muzsikálásból.

Tovább

Szólóanyagra készül a Protest The Hero énekese

0protestthehero3.jpgSharks Fly címen fogja kiadni a szóló EP-jét Rody Walker, a Protest The Hero énekese. Az anyagról vajmi keveset tudni a megjelenési idején (február 28) és a várható borítóján (lásd lenti Twitter-bejegyzés) kívül, így jobb híján a Milen Petzelt-Sorace-szal a karantén elején felvett dalát hallgathatjátok majd meg. Nem, kérem, semmi tekerős metal nem lesz itt!

Tovább

Hamarosan jön a Iotunn első albuma, de már most érdemes rágyúrni!

iotunn.jpgA Metal Blade gondozásban jelenik meg február 26-án a dán Iotunn debutáló albuma Access All Worlds címmel. Az albumról most a majd nyolc perces The Tower of Cosmic Nihility című tétel lett elérhető, amely egy klipet is kapott. Aki az északi metalt egy kicsit is kedveli, rosszul már nem járhat velük!

Tovább

Kibővített újrakiadást kap a The Black Crowes első lemeze, videót készítettek egy eddig kiadatlan dalhoz

blackcrowes2021.jpgFebruár 26-án érkezik a The Black Crowes első albumának, a Shake Your Money Makernek a különleges újrakiadása. A három CD-n, vagy négy LP-n kiadásra kerülő csomagban az eredeti lemezanyag újramaszterelt verziója mellett három stúdiós felvétel és két eddig kiadatlan szám is helyet kap majd, mindez megszórva néhány B-oldalas trekkel és egy tizennégy dalos, 1990-ban, Atlantában felvett koncerttel. Pluszbónuszként egy húsz oldalas könyvecske is jár majd az egészhez! Alább a minden igényt kielégítő dallista és a már említett kiadatlan dal, a Charming Mess klipje, tele archív filmrészletekkel.

Tovább

Agape címen újabb lemezelőzetest adott ki Anneke Van Giersbergen

0vuur_annekevangiersbergen2018_49_eredmeny.jpgKiadta a harmadik kislemezdalát Anneke Van Giersbergen. A személyes hangvételű, anyagi és magánéleti káoszt feldolgozó albumról az Agape című dal lett a következő, amit kiadott az énekesnő, a The Darkest Skies Are The Brightest február 26-án fog a boltokba és a platformokra kerülni.

Tovább

Előrendelhető a Magma Rise új albuma, friss dal jött a jó hír mellé!

mr2020-foto-botaluca.jpgNyolc év után ad ki új albumot a Magma Rise. A The Man In The Maze utódja To Earth To Ashes To Dust címen fog megjelenni, ez IDE KATTINTVA rendelhető elő a korábbi Magma Rise, Stereochrist, Wall Of Sleep és Mood korongokkal egyetemben. Persze a bejelentéshez egy friss dal is jár, az ízes From The Heights From The Ground és annak dalszöveges videója a play gombra kattintva már indul is az érzékszervek bevételére!

Tovább

Hogy a rohadás jönne... - Korhatáros videó a Six Feet Undertől

six_feet_under_2015.jpgÚjabb videót készített a tavaly őszi nagylemezéhez, a Nightmares Of The Decomposedhoz a Six Feet Under. A csapat a The Rotting című, igencsak lágy balladát filmesítette meg, ehhez egy korhatáros, a dal címéhez passzoló, a lemezborító világát alapul vevő CGI videót mellékeltek be Chris Barnesék.

Tovább

Romulus - Hallgasd meg a Trillionaire bemutatkozó lemezét!

trillionaire-2b-photo-by-jeremy-saffer-1000x515.jpgDe kik is az a Trillionaire? A zenekart többek között az Inter Arma a Ken Mode jelenlegi, valamint a Revocation volt tagjai alkotják, stílusban pedig dark progresszív rocknak lőtték be magukat. Hogy ez mennyire igaz, azt majd ti eldöntitek, de annyit elárulhatunk, hogy ha valaki szereti az éteri dallamokat és az ügyes gitár- és dobtémákat, egy percre sem fog csalódni!

Tovább

Tudod, milyen az a doom-pop? EP-t ad ki a Som

som_2020_3000x2000px_1_-1000x515.jpgHárom hét és megjelenik a doomos alapokat popos énekdallamokkal vegyítő Som legújabb anyaga, ami egy hatszámos EP lesz. Az Awake-en két friss nóta mellett négy remix kap majd helyet. A friss nóták közül a félig-meddig címadó Awake // Sedate mutatta meg elsőnek magát, ehhez egy, a hangulathoz illő videót is készítettek.

Tovább

Már az Elasticity utáni EP-jének anyagával is készen van Serj Tankian

serj_tankian_photo_armen_keleshian.jpgTobzódik az ötletekben a System Of A Down énekese, Serj Tankian, persze ezeket a témákat - az ismert okokból - a szólóanyagaiba öli majd bele. Azzal viszont olyan szinten halad, hogy nem csak a március 19-én megjelenő, eredetileg a SOAD-nak szánt ötleteit tartalmazó EP-je, az Elasticity anyagát rakta már össze, hanem egy később megjelenő másik anyag tételeit is. Emellett pedig halmozódik nála a többi, nem feltétlen rockos szerzemény is, mindez persze a karanténhelyzet miatt.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum