RockStation

Black Veil Brides @ Budapest Park, 2022. június 1.

Rövid, de veilős menyasszonytánc

2022. június 02. - theshattered

_kw_1418.jpg

Karrierje során először jutott el Magyarországra a Black Veil Brides, azt is kis csavarral - valami logisztikai probléma miatt egy nappal korábbra került az egyébként is már javában tili-tolizott dátum. Végül úgy alakult, hogy előzenekar sem lett, plusz a műsor is kicsit nyúlfarknyinak hatott, de spoiler veszély: nagyot szólt a bál!

Értem is, meg nem is, hogy miért kap sok fikát a BVB, viszont egyet be kell vallani: szórakoztatni és igazából zenét írni is nagyon tudnak! Nyilván elsősorban a fiatalabb korosztály a cél, így míg hétfőn a Scorpionson pelenkásnak, itt a Parkban szinte öregembernek éreztem magam. Furcsa helyzet, mi? Pedig így volt! Mivel nem volt "igazi" előzenekar, így én sem kapkodtam el az érkezést, gyorsan belőttem a "kezdés plusz egy sörvásárlás" időtávot. A rock DJ szettek gyerekkorunk legszebbjeivel már rég nem a stílusom, random fact: az igazán nagy rockslágerektől sokszor már unalomig képes vagyok enerválódni, de ez most nem érdekes. Ennyi legyen is elég az "öregembereskedésből", haha!

_kw_1310.jpg

Lényeg a lényeg: fél kilencre várták a kimondottan élőzenére vágyó nagyérdeműt, én is úgy érkeztem, hogy legyen idő kivárni a sör-sort, mert hát na... Hiába a tényleg sok-sok sörcsap a Parkban és hiába ügyesek a fiúk-lányok, ha nagy a tömeg, akkor várni kell. De hol a tömeg? Mert a sör egy perc múlva már a kezemben volt. Furcsa mód a bulira félig nem telt meg a Budapest Park, ami nekem azért hatott furán, mivel csak először járnak erre és csak egy viszonylag népszerű csapatról beszélünk (most a dátumváltást ne számoljuk bele az egyenletbe).

A meghirdetett időpontban - egész pontosan azelőtt két perccel - megkezdődött a videó intró és szépen fel is jöttek a szívdöglesztésre tuningolt urak a deszkákra, belefogtak a szettbe és ment is a buli, sőt, mit ment, egyenesen zakatolt! Valószínűleg a srácok is úgy lehettek ahogy én, ettől az oda-vissza időjárástól foskész állapotban, mert hiába lehetett látni, hogy élvezik a bulit, a szemeken látszott némi enerváltság. De mivel profi zenekarról beszélünk, ebből a teoretikus fáradtságból semmit sem mutattak a deszkákat dübörgésig tomboló közönségnek, akik egytől-egyig kajálták a szettbe pakolt best of műsort.

_kw_1757.jpg

Igen, best of műsor volt, mivel ez a koncert egy fesztiválkör első fellépéseként volt hivatott megállni a helyét, arra meg ugye mindenki igyekszik a legszebbjeit összeszedni. Így is volt, szépen, arányosan csipegettek az életműből, de most jön a de! Mivel ez egy fesztivál szett volt, előzenekar nélkül igen karcsúnak hatott ez a hangulatos dobszólóval is ötvenöt perces műsor. Még ha az ígéretek szerint hamarosan vissza is térnek, remélhetőleg akkor egy erősebb, mondhatni egészestés szettet pattintanak bele az arcunkba, ráadásul hoznak is valakit, mert ez így szerintem...

De nem a szerintem a lényeg, mert láthatóan a közönség szanaszét élte a relatív nyúlfarknyi bulit, külön imádtam hallani, amikor a folyton rágózó Andy (hogy lehet rágózás közben énekelni?) lekapta a kabátot és megmutatta szimplán csak a nadrágtartó által fedett felsőtestét. Persze a többiek is kitettek a látványért, jöttek-mentek, háttal állva ikerszólóztak, ami csak kellhet egy BVB koncertre. A megjelent fiúk-lányok nagykanállal falták minden mozdulatukat, gesztust, kitekintést, mosolyt, mutogatást, egyszerű nézést, ami nagyon szépen megmutatta: igény volt rájuk gazdagon - és lesz is a jövőben!

_kw_1272.jpg

Mindent összevetve: jó volt a Black Veil Brides magyarországi bemutatkozása? Határozottan igen, csak sajnos túlzottan is rövid. Mivel igény van rájuk, remélhetőleg hamarosan újra ellátogatnak hozzánk és tudjuk majd élvezni a termést, meg ahogy írtam is, igény volt, van és lesz is rájuk kicsiny hazánkban. Már csak egy kérdés van: mikor lesz a hamarosan?

FOTÓK: LÁNYI KRISTÓF. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4517845543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum