RockStation

Itt a vasárnap, itt a SoundCheck!

2022. július 03. - KoaX

0aliceinchains2018_35_eredmeny.jpg

Jerry Cantrell-t senkinek sem kell bemutatni. Korunk egyik legnagyobb dalszerzőjéről van szó, aki szóló karrierje során is tökéletesen megállja a helyét. Magyarországot elkerülte pont a turnéja, de Mi így is szóba tudjuk hozni az öreget. Szó lesz a mai podcastben Jerry örökségéről, az Alice In Chains-ről és arról, hogy mit is várunk egy koncerten. 

Tovább

Albumsimogató: Soulfly - 3

A Soulfly misztikus harmadik albuma

soulfly_3.jpg

Hamarosan érkezik a Soulfly Totem című, tizenkettedik albuma. Azért ez nem semmi mennyiség huszonnégy év alatt. Mellette meg ugye az egyéb projektek, amiket megszámolni is nehéz. Azonban most nem az új anyagról fog lehullani a lepel, hanem visszautazunk húsz évet az időben és megnézzük, hogy milyen is volt a Soulfly misztikus harmadik albuma a 3. Tartsatok velünk ezen az utazáson.

Tovább

Limp Bizkit archív koncert, jöhet?

bizi.jpg

Idén huszonöt éves a Limp Bizkit debütáló albuma, amiről már írtunk ITT. Most azonban előkerült egy iszonyat korai 1997-es huszonhét perces koncertfelvétel a zenekarról. Ha nincs jobb dolgod, vagy kíváncsi vagy, mint mi, akkor nézd meg, hogy tolta Wes Borland még smink nélkül! Na, meg azért a többiekre is érdemes figyelmet szentelni.

Tovább

Volt Fesztivál 2022 - 2022. június 21-25.

Majdnem, mint régen

unnamed_60.jpg

Hogy az elmúlt két hosszú és gyötrelmes év után a fesztiválszezon végre tündököl-e régi fényében, majd a szezon végén az okosok mondják ki a nullszaldót, mi csak annyit tudunk mondani, hogy a Volt Fesztivál felvillantotta a demo verziót. Az öt napos heppeningből négy napot tudtam vállalni, mert a hét végére teljesen lerongyolódtam fizikailag és szellemileg (elméletileg) is és szombati line-up amúgy sem nekem állt össze. Mondjuk a többi nap sem volt egy negyvenes metalos ember kánaánja - nem egy Hellfest na -, de azért lehetett mazsolázni. A kései beszámoló margójára még annyit, hogy ez az anyag podcast formában került volna elétek, de - ide jönne a magyarázkodós rész -  ezt most nem adta ki. Mielőtt belehasítanánk a napi bontásba, egy laza köszönömöt had morzsoljak el a szervezők felé, hogy Staff karszalaggal dobtak meg és így tényleg ultrakényelmes és menő volt a VIP teraszról nézni az eseményeket, amikor már kezdett macskásodni az ember lába - hiába, negyven felett már csak óvatosan b*szatjuk a metalt..

Tovább

Fergeteges Steel Panther-koncert volt a Barba Negrában

Szinte már hazajár Magyarországra, a szexuálisan túlfűtött koncertjeiről híres Steel Panther. Július 01-jén ismét a Barba Negrában tették tiszteletüket, ahol a tőlük megszokott módon a nagy slágerek és a közönség színpadmászása sem maradt el. Ha pedig jól figyeltünk, akkor a koncert végén a Nest Of Plagues gitároshölgye Kövecses Evelin is közreműködott az egyik dalban. Szóval fergeteges este volt, na! Réti Zsolt fotós kollégánk pedig jól meg is örökítette. További képek a koncertről ITT

Az összes európai koncertjét törölte a Whitesnake

... a budapesti koncertet is

whitesnake_2022.jpg

Eléggé felemásra sikerült a Whitesnake búcsúturnéja. Most úgy néz ki jó pár helyen még a búcsú sem sikerül. A turnén először Reb Beach gitáros hagyott ki néhány koncertet egészszégügyi problémák miatt, de Tommy Aldridge dobos is hagyott ki koncertet. Ezt követően David Coverdale énekes kapott komoly légúti fertőzést, amely miatt több koncertet is lemondtak a budapesti fellépés előtt, úgyhogy reménykedhettünk, hogy hátha a budapesti koncert nem kerül bele a sorba. Sajnos De! A Whitesnake hivatalosan is bejelentette, hogy nem tartják meg a hátralévő turnéállomásokat. Hogy azokat később pótolják-e, arról még nincs információ.

 

Kristie - Debütál a Morrow Night legújabb dala

Premier!

proposta_5_ps_w-b_16_9_1_of_1.jpgA Morrow Night legújabb száma, a Kristie címát egy visszahúzódóbb lány alteregójáról kapta, aki elhiszi magáról, hogy minden és mindenki az övé lehet. A szám az utolsó a zenekar első, Moral Panic című kislemezéről. A dalhoz kötődő produceri feladatokat, a felvételt és keverést most is Csatáry Ádám (MADMIKE) végezte. A borító Ginovszky Anna munkája.

Tovább

Koncertvideóval jelentkezett az Architects

architects_2021.jpegÁprilisban némileg váratlanul új dallal jelentkezett az Architects legénysége. A When We Were Young című tétel a zenekar korábbi karcosabb oldalát mutatta és hogy ez élőben még inkább így van az az alábbi koncertvideóból kiderül, merthogy a dalra most az is készült. A felvételt az Alexandra Palace-ban rögzítette a zenekar.

Tovább

The Wicked Rule The Night - Itt egy új Avantasia-dal

avantasia2018i.jpgTobias Sammet nem az a "meg bír ülni a fenekén" típus. Avantasia nevű projektje legutóbb 2019-ben jelentkezett lemezzel, az új pedig már itt is van a láthatáron, hiszen az A Paranormal Evening With The Moonflower Society címmel október 21-én érkezik majd a Nuclear Blast gondozásában. A szokásosan több vendéget felsorakoztató album első előzetese meg is érkezett a The Wicked Rule The Night képében, melyben a Primal Fear énekes Ralf Scheepers engedi ki a hangját. 

Tovább

Baest - Justitia EP (Century Media Records, 2022)

Kihúzott háttal

baest_justitia.PNG

A dán Baest szerencsés csillagzat alatt születhetett. Napjaink old school death metaljában ugyanis unikumnak számít, ha egy fiatal zenekar olyan nagynevű kiadó védőszárnyai alatt alkothat, mint a Century Media. A Sony istálló érdekeltsége alatt álló német kiadó háttere a dánoknak hatalmas lehetőség/lépéselőny a hasonló bandákkal szemben. Az ötös ráadásul a debütáló Danse Macabre óta élvezi a komplett metal színteret tekintve is legendás német kiadó bizalmát.

Tovább

Helloween | Hammerfall - United Forces Tour 2022 @ BudapestArena, 2022.06.28.

Smash and pumpkins

52181379800_3c87c640c1_o.jpgMost már elmondhatjuk, hogy túl vagyunk egy nagyon nehéz időszakon és lassan kezdünk túllépni az elvonási tünetek okozta melankólián. A COVID korlátozások miatt jégre tett élő zenei piac felengedett és az átlagos koncertlátogató valahogy úgy érezheti magát mint a lejárt műszakis verdákkal “körülvett” vizsgaállomások üzemeltetői. Szinte minden egyszerre, vagy szoros egymásutánban történik. Megnyíltak a hazai és nemzetközi fesztiválok / arénák kapui és végre a bejárat előtt szakadnak az egy-két éve megváltott és azóta a fiók mélyén pihenő tikettek. Más kérdés, hogy a műholdakat csiklandozó magasságig emelkedett Euro árfolyam mellett mi marad mörcsre és túlárazott langyos sörre meg száraz perecre, de legalább már van minek örülni.

Tovább

Carnivorous Incantation - Videóval placcsan az arcba a friss Vomit Forth!

vomitforth2022.jpgGondosan készül a következő lemezére, a Seething Malevolence-re a Vomit Forth. A death metalban utazó brigád a frissen bemutatott Carnivorous Incantation képében már a második előzetest adta ki a csomagról, az első a Predatory Savior volt. A nevezett korong jövő hét pénteken, azaz július 8-án jelenik meg, addig tessék bömböltetni a két promós témát!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum