RockStation

SoundCheck #5 - Kóródi Tomi

2022. július 10. - KoaX

korodi.jpg

Igyekszünk tényleg olyan témákkal foglalkozni, amik érdekelnek minket. Kóródi Tamás neve zenész körökben ismert, hiszen egy keresett session gitárosról van szó. A covid Tomi karrierjét is próbálta megtépázni, azonban  egy ötlettől vezérelve elkezdett egy figyelemre méltó, zenével, zenészekkel foglalkozó csatornát készíteni, aminek ma már több ezres követőtábora van. Vele beszélgettünk az adásokról, mik a tervei, hogy alakult ki pontosan ez az egész. Chekkoljátok!

Tovább

11 év után visszatért a RATM! Nézd meg milyen volt az első bulijuk!

ratm_2020.jpg

A Rage Against The Machine 11 év után Wisconsinban elkezdte az "újabb" reunion turnéját! Csekkoljátok, hogy ennyi év után mit is tudnak a dühös, politizáló arcok. A setlist miatt senkinek se lehet oka panaszra, itt is hagyunk belőle jó pár rajongói felvételt. Azért a Know Your Enemy, Bulls On Parade még a mai napig nagyot üt! 

Tovább

Wardruna | Kalandra | Lindy-Fay Hella & Dei Farne @ Barba Negra, 2022.07.06.

Hol voltál szerdán? Transzban...

wardruna_5.jpg

Vannak helyzetek, amikor az ember egyszerűen csak “belecsöppen” a dolgok közepébe. Ilyenkor a jelenlévők többségével ellentétben nincs meg a várakozás izgalma, egyszerűen csak mint egy “külsős megfigyelő," a lehető legjobb helyen van a lehető legjobb időben. De, miről is “beszélek” pontosan?

Tovább

Súlyos betegséget diagnosztizáltak Ty Tabornél, törli az őszi turnéját a King's X

kingsx2022.jpgLemondta az Európa-turnéját a King's X. Az őszre tervezett lemezbemutató kanyar Ty Tabor meg nem nevezett, de folyamatos felügyeletet igénylő súlyos betegsége miatt került halasztásra. A nevezett album, a tizennégy év lemeztelenség után megjelenő Three Sides Of One szeptember 2-re várható.

Tovább

Leszerződött a Nuclear Blasttel a Dismember, végre elérhető online a Like An Ever Flowing Stream

dismember2022.jpgFriss lemez egyelőre még nem, viszont újrakiadások jönnek majd a Dismembertől. A 2019-ben újjáalakult legendás death metal csapat mindezt a Nuclear Blasttel közösen követi majd el, a jövőben érkező jósághegyek első fecskéje a Like An Ever Flowing Stream, ami végre hivatalosan is elérhető lett az online zenemegosztókon.

Tovább

Stoner rockot bírod? Ettől becsinálsz, az fix!

Unida 2013.jpg

Nézegeted az internetet, görgeted a Facebook-ot egyszer csak megakad a szemed és észreveszed, hogy az Unida bejelenti a turnét. Hogy micsoda!? Hördülnek fel a stoner rock szerelmesei. Igen, John Garcia és (az egyik) csapata visszatérnek! Sajnos nálunk nem lesz buli, de egészen biztos, hogy ez a koncertsorozat így is sokakat megmozgat majd!

Tovább

Nem akar nyugodni ez a Soulfly....

0soulflay2018_57_eredmeny.jpg

Az élő legenda Max Cavalera által vezetett Soulfly tizenkettedik albuma augusztus 5-én lát napvilágot, továbbra is a Nuclear Blast gondozásában. Azonban az öreg rastaját elhagyó énekes, groove metal Istenség most egy új dalt mutat a közelgő Totemről. A Filth Upon Filth animációs videóját a  tovább gomb lelkes használata után tudod megtekinteni.

Tovább

Graveyard Love - Itt a Mars Volta második új dala

the_mars_volta_2022.jpgNemrég adtuk hírül, hogy 10 év után visszatér a The Mars Volta. Akkor a Blacklight Shine című dalt tudtuk megmutatni, most meg már itt a második single is, melynek címe Graveyard Love. A videó érdekessége, hogy annak leírásában Puerto Rico rövid történelme is ismertetésre kerül. Lemezről egyelőre nincs, hír, de ami késik nem múlik ugye.

Tovább

Times Like These - Újabb nótát pottyantott a Five Finger Death Punch

5fdp_2022-travis-sinn-1200x800_1080x.jpgHiába a kiadott előzetes nóták, a budapesti koncerten egyet sem játszott az Afterlife dalai közül a Five Finger Death Punch. No, de annyi baj legyen, kárpótlásként megjött a negyedik promós tétel, a Times Like These, amit a borító és a dallista alatt hallgathattok meg az eddig kiadott társaival egyetemben. A teljes korong augusztus 19-től lesz elérhető.

Tovább

Black Thunder Part 1 - Új dal jött a The HU-tól

the_hu_2022.jpg

A mongol The HU igazi unikum a rockszénában, hiszen a metalt tradicionális mongol hangszereken és énektechnikával adják elő. Első lemezük már három éve jelent meg és az azóta elég szépen meghízott rajongótábor bizony várta a folytatást, amely hamarosan érkezik is. Korábban egy előzetest már mutattunk, most megérkezett a második is Black Thunder Part 1 címmel. Aki még nem tudná, annak mondjuk, hogy a The Hu is fellép majd hazánkban, a nyolctagú brigád hadjárata november 8-án éri majd el Budapestet, a helyszín az Akvárium lesz. Facebook esemény ITT.

Tovább

Klipet készített a legutóbbi kislemezdalához a Hollywood Undead

hollywood_undead_2022.jpgMost már a City Of The Deadet is klipes dalként jegyezheti a végül a magyarországi, a FFDP előtti koncertjét lemondó Hollywood Undead, elkészült a hozzá forgatott videó. A trekk egyébként a harmadik lemezelőzetesként látott napvilágot az augusztus 12-én megjelenő Hotel Kaliforniáról, ennek a részleteit - és persze a videós nótákat - már mutatjuk is!

Tovább

Az énekfelvételeknél jár az Avenged Sevenfold

avenged_sevenfold.jpgLucaszéke módjára, de készül az Avenged Sevenfold következő albuma, a 2016-os The Stage utódja. A csapat már korábban is említette, hogy nem sietnek a kiadással, amíg nem tudják megturnéztatni, biztos nem fogják publikálni a termést, viszont már jó eséllyel minden hangszeres rész (így a hetvennyolc fős Prágai Filharmonikusok) szalagon van, mert M.Shadows posztjában egy stúdiómikrofon látható, a ennek célja pedig félreérthetetlen.

Tovább

Szólódalt adott ki a Spiritbox-ot feldolgozó tíz éves kislány

harperspiritbox.jpgA Shadow Of Intent gitárosának segítségével rakta össze az első nótáját Harper. A tíz éves kislány, aki az America's Got Talent műsorában a Spiritbox Holy Rollerének feldolgozását kente a népek arcába (azóta maga a Spiritbox is meghívta egy közös előadásra) a Falling címet adta a nótának, mutatjuk, hogyan sikerült!

Tovább

Októberben jön a Boston Manor negyedik albuma

bostonmanor2022.jpgHa láttad őket nemrég a Rise Against előtt, tudhatod hogy a Boston Manor egy egész jó kis csapat. A brit ötös nem pelyhesállú zenekar, már a negyedik nagylemezére készül, melynek a Datura címet adták. Ennek a megjelenése október 14-re várható, de máris itt a harmadik előzetes, a Passenger, hogy legyen mi alapján ízlelgetni.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum