RockStation

Dirt Forge - Interspheral (Majestic Mountain Records, 2022)

A kormoránok titkos élete

2022. november 27. - KoaX

315471123_837791587192251_2447974268389069537_n.jpg

Régóta nem volt olyan, hogy volt időm és leültem reggel új zenekarokat hallgatni, keresni. A héten úgy adódott, hogy a hajnali ébredés mellett volt lehetőségem nézelődni a YouTube-on, hogy van-e valami finomság a számomra. Úgy adódott, hogy az utolsó zenekar, akikre rákattintottam nagyon szimpatikus lett elsőre, így neki is estem a lemezüknek. Itt a Dirt Forge második albuma, ami az Interspheral nevet kapta.

Tovább

Nem tervezek nagyon előre, de a mi esetünkben felesleges is

Interjú Körmöczi Péterrel a Cadaveres atyjával

0068.jpg

A Cadaveres zenekar egyszerűen megkerülhetetlen, ha a hazai undergroundról beszélünk. Körmöczi úr eszméletlen régóta kitart, rendületlenül. Mivel most jelent meg a zenekar első anyaga vinylen és változások is vannak a zenekar tájékán, így volt miről beszélgetnünk a gitáros dalszerzővel. 

Tovább

Most meghallgathatod a Megadeth Judas Priest-feldolgozását

A Delivering the Goods nem szerepel az idei lemezükön

megadeth_2022.jpg

Az idén ősszel megjelent, és igencsak erősre sikerült új Megadeth album anyaga mellé egy-két extrát is rögzítettek Dave Mustaine-ék. Azt már korábban is megszellőztették, hogy egy Judas Priest dalt is felvettek, most az is kiderült, hogy a Delivering the Goods-ra esett a választás. (Mondjuk az Exciter-t előre kizárhattuk, hehe.) 

Tovább

Új zenekarban a Rage Against The Machine basszusgitárosa

tim_commerford.PNGMathias Wakrat dobos és Jonny Polonsky gitáros mellett tünt fel Tim Commerford a RATM basszusgitárosa. A zenekarnak neve is van: 7D7D. A Rage Against The Machine basszere énekel is a csapatban. A zenész korábban már játszott együtt a dobossal, annak saját névre hallgató zenekarában. A csapattól dalt is tudunk mutani, ez Capitalism címre hallgat. Nagylemezről egyelőre nincs hír.

Tovább

Finntroll, Skálmöld, Brymir @ Budapest, Barba Negra Blue Stage, 2022.11.20.

Északi szelek fújtak

finntroll_live.jpgVégre eljutunk oda, hogy a korlátozások miatt korábban elhalasztott nemzetközi turnék hazai állomásait néhány kivételtől eltekintve lassan kipipálhatjuk. Ezúttal az északi dallamok híveinek fordult kedvezőbbre a széljárás. /Fotó: Clem.dx3 for MeloLive.fr, a fotó nem a helyszínen készült és a Finntroll facebook oldaláról való/

Tovább

Díszdoboz jön a Mötley Crüe-től

motleybox.jpgÖsszecsomagolva újra kiadja az első öt nagylemezét a Mötley Crüe. A jövőre Budapestre látogató rocklegendák a Crucial Crue: The Studio Albums 1981-1989 névre keresztelt csomagba a nevezett időszak alatt kiadott soralbumokat pakolta be, így ott figyel majd a Too Fast For Love, a Shout At The Devil, a Theatre Of Pain, a Girls, Girls, Girls és a Dr. Feelgood. A tízezer-tízezer darabra limitált CD és vinyl dobozkák február 17-től lesznek elérhetők.

motley_flyer.jpg

Ezek az év legjobb lemezei a Revolver szerint

277532329_519640586190107_7125680183029170934_n.jpgKicsit idejekorán, egy hónappal az év vége előtt megkezdte az összegzést a Revolver stábja. A neves magazin szerkesztői összedobták, mely lemezeket látják méltónak arra, hogy emlékezetessé tegyék a 2022-es évet, mik azok, amiket kiemelnének az amúgy is erős idei felhozatalból. Értelemszerűen inkább a nagyok kerültek fel rá, az alábbiakban láthatjátok, mik a legcombosabb korongok idénről - legalábbis a magazin szerint.

Tovább

Dyse - Norbert hat Angst (Krakenduft, 2022)

...mert minden háztartásba kell egy jénai

nha.jpg

Mikor sok rossz, vagy csak simán átlagos  zenét hallok, akkor mindig elbizonytalanodom. Mi van, ha bennem van a hiba? Lehetséges, hogy nincs már türelmem megfejteni az újdonságot, vagy kezd maga alá gyűrni a túlkínálat ezért kényelmesebb elintézni annyival a dolgot, hogy rockzene megint halott és/vagy régen minden jobb volt?

Tovább

Budapesten ünnepli 40. évfordulóját a NYERS

13-14_e_vesen_ropi.jpg

Czutor Zoltánt fiatal kora óta elválaszthatatlan kapcsolat fűzi a zenéléshez, a dalíráshoz. Mindössze 13 éves volt, amikor megalapította a Nyers zenekart, amely egészen 2005-ig volt aktív. A ’90-es évek második felében és a 2000-es évek elején a magyar rock- és underground zenei életének meghatározó formációja azóta ugyan nem jelentet meg új dalokat, de időről-időre, különleges alkalmakkor színpadra állnak a tagok.

Tovább

Komoly black/death nevekkel sűrít a Brutal Assault

305280821_5510056399052052_2085925243589931964_n.jpgTíz friss nevet szállított a méltán híres cseh fesztivál, a Brutal Assault. Az ezúttal a black és a death vonaláról szállított nevek, így a Dismember, vagy a Watain augusztus 9-12 között látogatnak majd el a már jól ismert helyszínre, a Jozefov erődbe. Mutatjuk az eddig lehozott fellépőlistát!

Tovább

Adieu - Itt a Rammstein új videója!

rammstein_concert_jens_koch_2022.jpgFilmet kapott a jövőre Budapesten dupla koncertet adó Rammstein legutóbbi nagylemezének, a Zeitnak a záródala, az Adieu. A meglehetősen búcsú hangulatú tétel (mely ha nem lesz több lemez, a német hatos hattyúdalának is tekinthető) videója az alábbiakban látható hallható, persze ismét látszik, hogy nem kétfilléres produkcióról van szó. Aki még nem tudná annak mondjuk, hogy a zenekar július 11-én és 12-én a Puskás Arénában játszik. Tovább részletek a koncertekről ITT és ITT.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum