RockStation

Rock Nuggets Vol.11 / Zeup - Mammals (2023)

2023. január 23. - KoaX

zeup1.jpg

Klasszikus rock sound, stoner ízekkel keverve. Meglepő módon nem a sivatagból, hanem egyenesen Dániából. A Zeup egy még viszonylag frissnek mondható, pár éves zenekar, akik most jöttek ki a Mammals című anyagukkal, ami a sorban a harmadik. Ha bírod Brant Bjork munkásságát, akkor ez is be fog jönni!

A Zeup megalakulásáról semmi infót nem találtam, de az tuti, hogy az első anyaguk 2019-ben jött ki A Taste Of Zeup címmel. A zenekar olyan klasszikus stoner zenét játszik, amiket Brant Bjork a legjobb pillanataiban hoz össze. A majdnem negyven perces anyagon, összesen nyolc dalt találunk, amiknek a tempója váltakozó. A nyitó River Of Tears elsőre talán furcsa lehet. Első pillanatra, ami még eszembe jutott hatás tekintetében az egyértelműen a Queens Of The Ston Age. Pláne az ének stílusa és a gitárok hangzása miatt.  A lemez végig lüktet, fenntartja az érdeklődést és sodor magával. A Rising dalban kimondottan imádom a szólót és annak a különleges atmoszféráját. A trió egyik nagy előnye, hogy végig feszesen, jól játszanak és az ember azt érzi, hogy végig bólogatnia kell.

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8018027162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum