RockStation

Rock Nuggets Vol22. / HÅNDGEMENG - Ultraritual (Ripple Music, 2023)

Fuzzal varázsló

2023. február 15. - KoaX

326453052_5764103113643317_7317334243059337188_n.jpg

A szerkesztőségben igyekszünk minél több új és izgalmas zenét megmutatni nektek, amikre érdemes odafigyelni, mert ki tudja mi lesz ezekkel a bandákkal pár év múlva. Vagy hatalmas sikereket fognak elérni és eljutnak a csúcsra, vagy sajnos időközben elbuknak (láttunk erre is több példát). A mostani zenekart egy promo e-mailben kaptam meg és egyből tudtam, hogy fog belőle cikk születni. 

HÅNDGEMENG  egy norvég zenekar, akiknek az Ultraritual már a harmadik/negyedik anyaguk, de mégis ez csak az első stúdióalbum. Milyen zenekar jön még ebből az országból?  Oké... a trve black metal bandákat hagyjuk most, de innen jön a Kvelertak is, ami biztos, hogy nagy hatással volt a zenekarra. A fuzzal és varázslós Electric Wizard hangulattal átitatott zenében még sok érdekes dolog található. Akik szeretik a klasszikusabb stoner jegyeket azok sem fognak csalódni, ugyanis nekem elsőre az jutott eszembe, hogy ilyen lenne Brant Bjork zenéje, ha tudna ordítani az öreg. De mindezek mellett pedig kapunk elszállós psy rock témákat is. Nekem az abszolút kedvencem a hét dal közül a Vision In Fire, ami valami eszméletlen babonázó basszus sounddal van megáldva. Ez egy könnyedebb tétel, de azért itt is kieresztik a srácok a hangjukat. Amennyiben egy esszenciát kellene hallanod az egészből, akkor azt mondanám, hogy a Cro-Magnon Vs Neanderthal-nek essél neki hiszen ebben minden benne van, amit a zenekar a hét dal alatt művel. A zenekar lemeze március 10-én jelenik meg, ami még kicsit odébb van, de addig a Spotify-on lehet barátkozni a korábbi anyagaikkal!

4kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3118048086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum