RockStation

Rock Nuggets Vol36. / The Crooked Whispers - Funeral Blues (Ripple Music, 2023)

A temetéseden milyen zene fog szólni?

2023. március 15. - KoaX

325466857_696040412177171_5487633581316658026_n.jpg

A temetéseden milyen zene fog szólni? Gondolkoztál már ezen? De most komolyan. Blues? Esetleg valami funky vagy ördögi muzsika? A The Crooked Whispers mutat neked egy opciót, amit vagy elfogadsz, vagy pedig azt mondod, hogy megkeresed a sajátodat. Az azonban biztos, hogy ilyen muzsikát nem találsz minden bokorban. Itt a Funeral Blues!

2020-ban a pandémia ideje alatt alakult a zenekar. A tagok az elején jöttek mentek, cserélődtek, de viszonylag hamar elnyerte a formáció a mostani felállását. Eddig csak kisebb EP-ik jelentek meg, a Funeral Blues az első teljes értékű anyaguk. A lemez összesen nyolc dalt tartalmaz és mind lassú tempóban vagy középtempóban íródott. Ellenben hangulatban hozzák a temetési blues/doom hangulatot eléggé rendesen. A hangzással barátkozni kell. Nyers, nincs túl dolgozva, túl keverve a lemez. A minimális utómunkát kapta meg, ami így érződik is, de nem von le az anyag élvezetéből. Ellenben nehezen befogadható ez a fajta muzsika és ez főleg az énekesnek köszönhető. Én ezt csak manó hörgésnek hívom, ahogy tolja. Olyan hangon nyomatja, amit talán még Dani Filth is megirigyelne, csak ezzel a típusú zenével nagyon érdekesen hat. Nálam minden hallgatásnál máshogy működtek a dalok. Volt amikor nagyon elkapott és azon kaptam magam, hogy már a webshopban bóklászom, máskor meg azt vártam, hogy mikor rakhatok már be valami mást. Nagyon nehéz eset. Ettől függetlenül egy esélyt kell neki adni, hiszen amikor elkapott akkor nagyon éltem!

35kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr9918071282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum