RockStation

RockNuggets Vol.52. / Undertone - Reflections (2022)

2023. április 25. - KoaX

a3440943043_10.jpg

A grunge zenekarok legalább annyira közel állnak a szívemhez, mint a stoner bandák. Nem is tudom, hogy utoljára mikor találkoztam olyan zenekarral, aki a két műfajt úgy tudta vegyíteni, hogy az izgalmas legyen a számomra. 2022-ben Olaszországban történt valami, mert az Undertone már a harmadik vagy talán a negyedik... olyan zenekar, akire felkaptam a fejemet. Igaz, hogy tavaly év végén jelent meg ez az EP, de reflektálnunk kell rá.

A négyes egy megfontolt zenekar, hiszen négy éve vannak jelen a zenei életben, de mégis a Reflections az első anyag tőlük. Az EP-n mindösszesen négy dal található, de a legrövidebb is éppen csak, hogy nem hat perces, így közel félóráig élvezhetjük a trentoi zenészek alkotását. Amikor elsőre meghallottam az anyagot nem akartam hinni a fülemnek. A zenéjükben megtalálható a Russian Circles-ös feszültségkeltés, de valahogy mégis belecsempésznek egy nagy adag Floodgate-et, a legendás Penality album hangulatából és erre szórnak még egy kis adagot a Soundgardenből. Egy rendkívül összetett anyagról beszélünk, ami akár egy teljes értékű albumként is simán megállná a helyét. Nagyon kíváncsian várom, hogy hova fog kifutni ez a zenekar, illetve az is érdekelne, hogy mi történik ott Dél-Európában, hiszen ennyire sok jó zenekar nem bujkálhatott ennyi éven át.... 

5kop.png

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr1218103096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum