RockStation

RockNuggets Vol65. / Black Drop - Octopus (2023)

2023. június 09. - KoaX

a3723245923_10.jpg

Van olyan, hogy az ember sokadik albuma sem hozza el azt a szintet amit szeretne, máskor meg elsőre kasszát robbant és övé lesz az egész világ. A mai helyzetben azonban egy friss zenekarnak nagyon nehéz dolga van kitűnni a tömegből. A Black Drops-on azonban mégis megakadt a szemem!

És még azt mondják, hogy nem számít a borító. Ennyire hülye borítót (már bocsánat, de nincs rá jobb kifejezésem) keresve se találhatott volna a zenekar. Egyből felkeltette az érdeklődésemet a francia trió. Még akkor is adni akartam nekik egy esélyt, ha olcsó vacak soundot kapok majd. Nem így lett. A zenekar nyers hangzással bír ugyan, de valami olyan módon vegyítik a grunge-ot a groove-osabb stonerrel, illetve az elszállós riffekkel, amitől első hallgatásra azt mondtam, hogy le a kalappal. A toulouse-i zenekar viszonylag frissebb formáció, ugyanis az első négy számos anyaguk három éve jelent meg, pár napja pedig az Octopus látott napvilágot, mint első album. Megvan benne a Red Fang pofátlansága, a korai Nirvana dögős soundja és egy kis életérzés a Kyuss-tól. Fene se gondolta volna, hogy egy esős napon egy ilyen lemez hozza el a jókedvet az irodába.

45kop.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr3318139956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum