RockStation

Év végi RockStation cikk sorozat #5

2023. december 31. - KoaX

rockstation_logo_2015_997x277.jpgTényleg komoly évünk volt. De vajon mit tartogat nekünk a 2024-es esztendő? Ki mit vár tőle? Erről beszélgettünk most a kollégákkal.

Rattlehead18:

A zene világánál maradva és konkrétumokat említve: Kerry King, Dream Theater, Thy Catafalque, Gojira, Arch Enemy, Volbeat, Muse.

Vinyl_Woww:

Látszik a fény az alagút végén, kezd kifulladni ez az erőltetett 80-as évek nosztalgia és már az ajtóban toporog a szívemnek eggyel kedvesebb “90’s revival”, ami vélhetően elég rendesen rámegy az alter-rock vonalra (aki nem hiszi, nézzen csak meg pár epizódot a Yellowjackets-ből, de szintén árulkodó, hogy a H&M már Smashing Pumpkins pólót is árul).

Theshattered:

2024-ben lesz tíz éve, hoy a RockStation kötelékében szolgálok, amiért végtelenül hálás vagyok az életnek (meg az exemnek, hogy basztatott hogy jelentkezzek és ne őt idegesítsem folyamatosan zenei infókkal). Nem tudom, mit hoz majd ez az úgymond ünnepi év, de az biztos, hogy koncertekkel, lemezekkel fosásig meg lesz tömve a naptár. Nem utolsó sorban apa is leszek, ami egy újabb 0-24-es elfoglaltság lesz az összes többi mellett, remélhetőleg azért valamilyen szinten az eddigieket is fenn tudom majd tartani. Kíváncsian várom!

Moravsky_vrabec:

Van egy olyan általános vélekedés, hogy minden zenekar első 3-4 lemeze ér valamit, a többi már csak halvány utánlövés. Nyilván van pár kivétel, de hátha 2024-ben születik néhány újabb. A másik kívánságom, hogy a rocker közönség igényszintje legalább egy icipicit emelkedjen, és ne csak a lakossági gagyik mozgassanak meg nagyobb tömegeket, miközben mondjuk a Green Lung vagy az Orbit Culture Magyarország közelébe se jönnek. Ami a konkrét lemezeket illeti, ezeket írtam be előre a naptáramba: Diamante, Fear Factory, Judas Priest, Mick Mars, Savatage, Testament, The Halo Effect.

Magnetic Star:

A nagy öregek közül Bruce Dickinson hanganyag-olvasnivaló-budapesti koncert projektjétől várok meghatározó élménycsomagot. Szintén optimista vagyok a következő Judas Priest albumot illetően. Ha pedig búcsúzni kell, hát bízom benne, hogy a Savatage-nak méltó módon, emelt fővel sikerül majd. Lesz új Madder Mortem, Asphalt Horsemen stb… és remélem, ismét felbukkan egy új név, aki nagyon meg tud majd lepni. Lehet akár régi arcok aktuális erőfeszítése is, mint 2023-ban a Subsignal (volt Sieges Even tagok jelenlegi formációja).

Ronnietoad:

Amennyiben ez az új rajongás nem egy átmeneti fellángolás, úgy kénytelen leszek átvinni a Főszerkesztőnkön egy country rovatot. Mindenkinek javaslom, hogy jövőre gyújtson alá a grillnek, bontson egy fasza hideg sört, és indítson el egy country albumot! Vinnyogjon az a steel gitár! Tuti Ti is megfertőzödtök. 

Sweet Melancholy:

A közéleti dolgokba nem mennék bele… Koncertek, zenei történések tekintetében nincs panasz az idei évre, de úgy látom, hogy 2024-ben is a bőség hullik majd ránk és azt kívánom, hogy ez legyen a legnagyobb problémánk…

Ernő Hellacopter:

Mit vársz a 2024-es évtől? Jó lenne ha a Dillinger elhozná a Calculating Infinity koncertet hozzánk is, de erre nincs sok esély. Jó lenne egy Isis mini-reunion, 20 éves lesz a Panopticon lemez, rég hallottam élőben. Aztán eljutnék a Mr. Bungle turnéra, de pont foci EB lesz, és horror az utazás abban az időszakban. Megnéznék már végre egy Hellacopters bulit, mondjuk a Dürerben. Van újra These Arms Are Snakes, őket is el kellene csípni. Blablabla...

KoaX:

A Tool koncertre nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz messziről látni őket. Nagyon bízom benne, hogy a 2024-es évben végre tető alá tudok hozni egy Machine Head interjút, illetve bízom benne, hogy lesz koncert is itthon. Illetve nagyon örülnék egy Year Of The Cobra bulinak és a Metallica-t még egyszer az életben megnézném. Ezentől bízom benne, hogy legalább, ha nem több új zenekart megismerhetek. Annak is örülnék, ha jönne pár új arc hozzánk, hogy még színesebbé tudjuk tenni a zenei kínálatot a számotokra. Szóval, ha érzed magadban az erőt….gyere firkálni Te is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr718283461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum